artikel

Open je huis voor de beste prijs

Bijgewerkt op - leestijd

5 redenen om mee te doen aan de NVM Open Huizen Dag

Nog even en dan is het zover: de NVM Open Huizen Dag. Voor verkopers is 1 oktober het ultieme moment om hun woning te laten zien aan een grote groep potentiële kopers. Vijf redenen waarom dat een goed idee is.

1. Je ziet je publiek

Omdat je tijdens de NVM Open Huizen Dag de potentiële kopers zelf rondleidt, leer je ze kennen. Het is een fijn idee als je weet dat je oude woning in goede handen is. Of bijvoorbeeld als je weet dat jouw buren niet zitten te wachten op een investeerder die het huis voor veel geld wilt doorverhuren. De hoogte van het bod is van belang, maar iets anders kan de doorslag geven.

2. Alleen jij kent alle details

Natuurlijk kan een goede verkoopmakelaar potentiële kopers enthousiast en kundig rondleiden in jouw woning. Maar de enige die jouw huis vanbinnen en vanbuiten kent, ben jijzelf. Jij weet immers precies welke aanpassingen je hebt gedaan en hoe handig die zijn, hoe efficiënt je kastruimte is ingedeeld, hoe heerlijk het is om in je tuin op het zuiden te zonnebaden. Juist die persoonlijke details maken je woning interessanter.

3. De beste prijs

Misschien heb je al veel kijkers gehad, maar met de NVM Open Huizen Dag krijg je er nóg meer. Hoe meer kijkers, hoe meer potentiële belangstellenden. En daar zit misschien wel degene tussen die meer biedt voor jouw huis dan je voor mogelijk had gehouden. Het onderhandelen over de prijs kun je uiteraard beter overlaten aan jouw makelaar.

4. Bespaar tijd

Besef hoeveel tijd het je kost als je al deze belangstellenden apart had moeten ontvangen. Of hoelang het had geduurd voor je makelaar daar tijd voor had gehad. Vandaag krijg je meerdere potentiële kopers op bezoek en het kost je slechts een paar uurtjes. Degenen die daarna een afspraak inplannen voor een echte bezichtiging, zijn daadwerkelijk serieus geïnteresseerd.

5. Gok op de ‘wild cards’

Veel kijkers op de NVM Open Huizen Dag hebben een of twee ‘wild cards’. Dit zijn woningen die ze niet op hun A-lijst hebben staan, maar toch een keer willen bezichtigen. Soms staat een huis wel in een gewilde buurt, maar is het kwalitatief minder goed. Bijvoorbeeld omdat er nog veel aan moet worden geklust. Op een openhuizendag krijg je meer belangstelling dan als je huis ‘gewoon’ op funda staat. En juist tussen de wild card-bezoekers kan jouw beste koper zitten!

Je huis openstellen op de NVM Open Huizen Dag is best spannend. Je bereidt je optimaal voor met deze tips. 10 tips voor verkopers op de NVM Open Huizen Dag

Klaar voor de NVM Open Huizen Dag

Enthousiast geworden? Neem dan contact op met je makelaar. Deze kan ervoor regelen dat jouw huis meedoet. Door samen naar de bezoekstatistieken op funda te kijken (die flink toenemen in de aanloop naar de open dag), maken jullie een inschatting op hoeveel belangstelling je woning kan rekenen.Kijk meteen kritisch naar de presentatie van je woning- zowel op funda als in het echt. Met een paar kleine aanpassingen kun je je huis nét dat beetje extra aandacht geven. Succes!

Open Huizen Dag: vergroot je slaagkans

Je verkoopt je huis natuurlijk het liefst zo snel mogelijk, voor de beste prijs. Maar wanneer is het een goed moment daarvoor? Twee keer per jaar, in het voor- en najaar, piekt het bezoek op funda dankzij de NVM Open Huizen Dag. Doe je ook mee?