artikel

Toeslaan op de Open Huizen Dag

Laatst bijgewerkt op - leestijd

Zo heb je (toch) kans van slagen

De huizenzoeker bij wie de moed al in de schoenen is gezakt, kan op de NVM Open Huizen Dag weer nieuwe hoop krijgen. Ja, je bent misschien één van de velen, maar dat hoeft niet te betekenen dat je per definitie achter het net vist. Drie manieren waarop je wellicht toch kunt scoren.

Word vrienden met de verkoper

De Open Huizen Dag is bij uitstek de manier om de verkoper te leren kennen. Kopen is gunnen, maar in een huidige aanbiedersmarkt geldt ook: verkopen is gunnen. Op de Open Huizen Dag leiden eigenaren je rond in hun eigen woning. Een beetje bonden (niet per se slijmen) met hen kan helpen als de verkoop een inschrijving wordt. Uiteindelijk maakt de verkoper de keuze en die kiest niet per se voor die huisjesmelker die het pand alleen maar wil verhuren aan studenten. Misschien kiest die eerder voor het sympathieke, rustige stelletje waarmee hij of zij gezellig koffie heeft gedronken op de Open Huizen Dag.

Bekijk wat je kunt en wilt overnemen

Niet iedereen gaat voor de hoogste prijs bij de verkoop van zijn huis. Soms is het handig voor een eigenaar als de koper ook bepaalde zaken overneemt. Het gaat dan niet zozeer om onroerende zaken als inbouwkasten of -keukens, maar om bijvoorbeeld een tafel of een 'losse' kast die speciaal voor de woning is gemaakt en met geen mogelijkheid meer in het nieuwe huis past.

tip  Haal het beste uit de Open Huizen Dag. Gebruik deze tips als je een huis gaat bezichtigen.

Bezoek ook je B-keuze

Je hebt alle woonwensen op een rijtje: een leuk jaren 30-huis, een mooie tuin, een kindvriendelijke buurt. Maak ook een B-lijst waarop je deze eisen hebt bijgesteld. De Open Huizen Dag is een mooie gelegenheid om ook deze huizen eens vrijblijvend te bekijken. Wie weet word je toch op slag verliefd.

Vergroot je slaagkans op de NVM Open Huizen Dag

Op zaterdag 1 oktober tussen 11.00 en 15.00 uur kun je zonder afspraak huizen bezichtigen die deelnemen aan de NVM Open Huizen Dag. Wie weet zit jouw toekomstige woning erbij!

Verdiep je verder in dit onderwerp. Dan ben je weer helemaal bij.