vraag & antwoord

Hoe plaats ik mijn huis op funda?

Laatst bijgewerkt op - leestijd

Met funda kies je voor een verkoop die bij jou past

Klaar om je huis te verkopen? Bij funda ben je aan het juiste adres. Dankzij onze miljoenen bezoekers heb je meer kans op veel kijkers én een koper die bij jou past. Een makelaar weet precies hoe je funda optimaal inzet. Je huis op funda plaatsen kan dan ook alleen via een makelaar. Samen bepalen jullie een verkoopstrategie op basis van jouw wensen.

Je huis verkopen is niet bepaald een dagelijkse bezigheid waarin je bent gepokt en gemazeld. En dan heb je misschien ook nog specifieke wensen voor de verkoop. Is er haast bij of wil je juist de tijd nemen? Vind je het belangrijk dat de verkoper helemaal verliefd is op jouw huis of ga je gewoon voor het hoogste bod? Je woning verkopen is, kortom, meer dan je woning online zetten. Een verkoopmakelaar adviseert je over de verkoopstrategie die het best voor jou werkt én plaatst je woning op funda op een manier die daarbij past.

Goed om te weten: uit onderzoek blijkt dat woningen die op funda staan over het algemeen 2,8% meer opleveren dan woningen die niet op funda worden geplaatst.

funda functionaliteit  Alleen een makelaar kan je huis op funda plaatsen.
Zoek een verkoopmakelaar

Jouw huis mag gezien worden

Samen met jouw makelaar kijk je naar de mogelijkheden om je huis te presenteren. Funda Basis kun je zien als de start van een optimale presentatie: er is ruimte voor een uitgebreide omschrijving, alle woningkenmerken op een rij, een onbeperkt aantal foto’s en een kaart met locatie van het huis.

Hoe completer het beeld dat zoekers krijgen van jouw huis, des te beter kunnen zij beoordelen of dit huis aan hun wensen voldoet. Met funda Compleet kan je makelaar ook 360° foto’s en een video toevoegen aan jouw woningpresentatie. Hierdoor krijgen kopers een vollediger beeld van jouw woning en heb je meer kans op serieuzere kijkers. Bovendien verschijnt je woning met funda Compleet hoger in de zoekresultatenlijst op funda.

Wil je je woning extra laten opvallen tussen de zoekresultaten? Vraag bij je makelaar naar de aanvullende optie Blikvanger.

Je huis staat op funda, en nu?

Zo gauw je makelaar jouw huis op funda heeft geplaatst, kun je zelf de statistieken bijhouden, zo vaak je wilt. Op die manier kun je de interesse peilen. Dat doe je door je huis aan je funda-account te koppelen. Heb je nog geen funda-account? Vraag je makelaar er eentje voor je aan te maken.

  1. Ga naar jouw huis op funda en scrol naar de onderkant van de pagina. Daar vind je de knop ‘Ik verkoop dit huis’.
  2. Als je hierop klikt, kun je een koppelverzoek naar je makelaar sturen.
  3. Zodra hij jou bevestigt als verkoper, kun je via ‘Verkoopstatistieken’ in je funda-account de realtimestatistieken van je huis bekijken.
  4. Wil je automatisch op de hoogte blijven van je statistieken? Stel dan in hoe vaak je een update wilt ontvangen van de status van je huis.

Nét dat beetje extra

Je makelaar en jij houden samen de statistieken in de gaten. Wil je meer opvallen in de zoekresultatenlijst? Dan kan het slim zijn om een van de twee promotiemiddelen van funda in te schakelen. Met een Toppositie staat jouw huis een week of maand lang bovenaan in de zoekresultatenlijst. Is jouw huis klaar voor een miljoenenpubliek? Met Woning in beeld staat jouw huis op de homepage van funda.

Klaar om gevonden te worden

Met meer dan 5 miljoen bezoeken per maand biedt een plaatsing op funda jou de beste kans om een koper te vinden die bij je past. Je makelaar kan hiervoor verschillende promotiemiddelen inzetten. Woningen die op funda zijn geplaatst leveren over het algemeen 2,8% meer op dan woningen die niet op funda staan. Met een funda Compleet-presentatie is dat zelfs 3,3%.

Meer vragen en antwoorden

Doe je voordeel met onze antwoorden op jouw vragen

Alleen een makelaar kan een huis op funda plaatsen, omdat hij de informatie kan waarborgen. Hij kent de vierkante meters, de prijzen en weet wat ervoor nodig is om tot een duidelijke omschrijving en foto’s te komen.

Een makelaar kijkt samen met jou naar manieren om het huis zo goed mogelijk te publiceren. Elk huis vraagt om een andere aanpak. Samen kiezen jullie tussen funda Basis of funda Compleet. Wil je er een schepje bovenop doen en extra opvallen in de lijst van zoekresultaten? Kies dan voor Blikvanger.

Funda heeft twee verschillende promotiemiddelen: Toppositie en Woning in Beeld. Samen met jouw makelaar kun je kijken welk middel het best bij jouw huis past. Ga je voor de plek bovenaan in de zoekresultatenlijst of wil je op de homepage?

Meer vragen