Stel jezelf in ieder geval deze vragen bij het vinden van een verkoopmakelaar

Hoe zorg je dat je alles uit de verkoop haalt? Stel jezelf deze vragen en doe je voordeel met onze antwoorden.

Je kunt je woning zelf verkopen, maar bedenk van tevoren eerst eens of dit echt verstandig is. Je moet dan alles zelf regelen en uitzoeken, van het bepalen van een goede vraagprijs, het onderhandelen tot het opmaken van de koopakte. Niet alleen komt er juridische kennis bij kijken, maar het kost ook heel veel tijd. Bovendien kunnen alleen makelaars een woning op funda plaatsen. Door het inschakelen van een verkoopmakelaar heb je alle kennis en expertise in huis om jouw woning voor een goede prijs te kunnen verkopen. Zo iemand is de kosten vaak meer dan waard.

Het inschakelen van een verkoopmakelaar kost een paar duizend euro, maar het levert je kennis, ervaring en tijd op. Voor de diensten betaal je courtage. Dit is een percentage (gemiddeld tussen de 1% en 1,5%) van de uiteindelijke verkoopprijs en betaal je pas op het moment dat de woning wordt overgedragen aan de volgende eigenaar.

De opstartkosten (doorgaans € 400 tot € 600) zorgen ervoor dat jouw huis op de best mogelijke manier online wordt gepresenteerd.

Extra kosten kunnen voorkomen wanneer je deel wilt nemen aan de landelijke Open Huizen Dag of wanneer je (online) met je woning wilt adverteren.

Controleer altijd in de opdracht tot dienstverlening of je makelaar intrekkingskosten rekent op het moment dat je besluit om de woning uit de verkoop te halen.

Meer vragen
Handig van funda
Verdiep je verder in dit onderwerp. Dan ben je weer helemaal bij

7 artikelen