Tuinhof Ameide

Ameide Bouw gestart
Van € 455.000 tot € 725.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

 • Aantal huizen 22 (8 beschikbaar)
 • Wonen 118 tot 183 m²
 • Aantal kamers 3 tot 6
 • Perceel 120 tot 280 m²

Project Tuinhof Ameide

BOUW GESTART!

Er zijn nog enkele woningen te koop! Je interesse kenbaar maken en digitaal inschrijven is mogelijk middels jouw persoonlijke account, welke is aan te maken op de projectwebsite (tuinhofameide.nl). Tevens kun je daar alle verkoopdocumentatie voor de woningen terugvinden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met één van de verkopend makelaars.

---

In Tuinhof Ameide in Vijfheerenlanden komen duurzame nul-op-de-meter woningen voor gezinnen en comfortzoekers. In tijden van hoge energiekosten is dat de woondroom van veel huizenzoekers. Het betekent dat de energiemeter over een jaar genomen op nul uitkomt bij gemiddeld verbruik. Per saldo krijg je soms zelfs geld toe. Daarmee zijn de woningen van Tuinhof Ameide duurzamer dan de jongste BENG-normen (Bijna EnergieNeutrale Gebouwen) van de overheid voorschrijven.

De tussenwoningen, hoekwoningen, vrijstaande woningen en levensloop- geschikte woningen zijn gasloos, goed geïsoleerd, voorzien van triple glas en uitgerust met een warmtepomp en warmteterugwininstallatie.

Stel je voor... Een natuurlijk hofje waar groen wonen en ontmoeting centraal staan; een autovrij woonhof waar verschillende dorpsgenoten samenleven – als goede buren. Fraaie, duurzame woningen met zadeldaken van geïntegreerde zonnepanelen, zij aan zij rond een groene binnentuin waar flora en fauna floreren; hier is ruimte voor dagelijkse praatjes, samen snoeien in de tuin, gezamenlijk tuinieren in de gedeelde moestuin en heerlijk spelen in de natuur. In Ameide kan deze droom werkelijkheid worden!

PROJECT TUINHOF
Tuinhof Ameide is een groen buurtje met een eigen, afgezonderde ruimtelijke structuur. Omsloten door een robuuste groene zoom, maar toch open en vriendelijk richting de omliggende wijken.

Hart van de Tuinhof Ameide vormt de groene binnentuin, die zowel een hof is als een tuin. Alle woningen zijn direct of indirect met deze hof verbonden - deels via de hoofdentree van de woning, en deels via de tuin. Bij de entrees aan de tuinzijde is een overgangszone ontworpen met vlonders, een tuinbank en een halfhoge, groene erfafscheiding met pergola. De woningen die met de voorzijde aan de tuin zijn georiënteerd, hebben vlonders, pergola’s en riante puien zodat ook hier zitplekjes ontstaan en contact van binnen naar buiten wordt versterkt.

LOCATIE
Tussen Utrecht en Gorinchem, nabij de A27, ligt een landschap dat zich niets lijkt aan te trekken van de drukte van het hart van het land. In dit polderlandschap ervaar je nog uitgestrekte vergezichten over land of rivier de Lek die zich in ieder seizoen anders aan jou presenteren. Met de pont sta je zo in het sfeervolle Schoonhoven. Wonen in deze omgeving betekent permanent genieten.

Foto's

Omgeving

Tussen Utrecht en Gorinchem ligt een landschap dat zich niets lijkt aan te trekken van de drukte van het hart van het land. In dit polderlandschap ervaar je nog uitgestrekte vergezichten over land of rivier de Lek die zich in ieder seizoen anders aan jou presenteren. Wonen in deze omgeving betekent permanent genieten.

De eerste tekenen van een plek die later aangeduid zou worden als Ameide dateren alweer van ruim duizend jaar geleden. Op hoger gelegen delen in de Rijndelta werden nederzettingen gebouwd. Door de strategische ligging groeide het dorp uit tot een pleisterplaats voor handelaren en kooplui. Dankzij deze functie kreeg Ameide door Floris V in 1277 stadsrechten, dat het ruim twee eeuwen later echter weer verloor tijdens de Hoekse en Kabeljauwse twisten. Tegenwoordig wordt nog steeds liefdevol gesproken over ‘het stedeke’ Ameide. En niet zonder reden, want de dorpskern bevat prachtige historische gebouwen die getuigen van een rijk verleden, zoals het stadhuisje uit 1644 en de patriciërswoningen aan de Voorstraat.
Naast deze historie springt natuurgebied de Zouweboezem in het oog, gelegen in de directe omgeving van het dorp. Dit moeraslandschap, dat is ontstaan dankzij bloei van griend- en rietteelt, is één van de belangrijke kleine vogelgebieden van Nederland en trekt een grote variatie aan water- en moerasvogels.

360° foto's en video

Planning

Projectfase: bouw gestart
Nu
Start bouw september 2022
Verwachte oplevering september 2023

Nieuws

 • 7 juni 2023

  Vrijstaand wonen in Tuinhof Ameide

  Dit vrijstaande, statige herenhuis heeft een woonoppervlakte van circa 183 m² en een kaveloppervlakte van circa 280 m². Met drie slaapkamers op de eerste verdieping en twee slaapkamers op de tweede verdieping biedt ...

  Lees meer op nieuwwonenutrecht.nl
 • 25 april 2023

  Kijkochtend in Tuinhof Ameide op 13 mei a.s.

  Tijdens de kijkochtend is er alle ruimte om de sfeer te proeven op de locatie en samen met de makelaar de voorgang van de bouw te bekijken. Daarnaast vertelt de makelaar je alles wat je wilt weten over deze ...

  Lees meer op nieuwwonenutrecht.nl
 • 27 februari 2023

  Open huis op bouwplaats Tuinhof Ameide op 18 maart

  In Tuinhof Ameide komen in totaal 22 nieuwbouwwoningen. Het woningaanbod is divers en biedt daarmee voor ieder wat wils. Zo komen er hoek- en tussenwoningen, vrijstaande woningen en levensloopbestendige woningen.

  Lees meer op nieuwwonenutrecht.nl

Woningtypen

Van de 22 huizen in dit project zijn er nog 8 beschikbaar

 • Hoekwoning

  Hoekwoning Van € 507.000 tot € 524.800 v.o.n.
  • wonen 146 tot 150 m² wonen
  • aantal kamers 5 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Tuinhof Ameide (Bouwnr. 22) 146 m² wonen 5 kamers € 507.800 v.o.n.
  Tuinhof Ameide (Bouwnr. 12) Onder optie 146 m² wonen 5 kamers € 507.000 v.o.n.
  Tuinhof Ameide (Bouwnr. 18) Onder optie 146 m² wonen 5 kamers € 507.800 v.o.n.
  Tuinhof Ameide (Bouwnr. 9) Onder optie 150 m² wonen 5 kamers € 524.800 v.o.n.
 • Tussenwoning

  Tussenwoning Van € 465.000 tot € 465.800 v.o.n.
  • wonen 132 m² wonen
  • aantal kamers 5 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Tuinhof Ameide (Bouwnr. 11) 132 m² wonen 5 kamers € 465.800 v.o.n.
  Tuinhof Ameide (Bouwnr. 20) 132 m² wonen 5 kamers € 465.000 v.o.n.
  Tuinhof Ameide (Bouwnr. 21) Onder optie 132 m² wonen 5 kamers € 465.000 v.o.n.
  Tuinhof Ameide (Bouwnr. 10) Verkocht 132 m² wonen 5 kamers € 465.800 v.o.n.
  Tuinhof Ameide (Bouwnr. 19) Verkocht 132 m² wonen 5 kamers € 465.000 v.o.n.
 • Vrijstaande woning

  Vrijstaande woning € 725.000 v.o.n.
  • wonen 183 m² wonen
  • aantal kamers 6 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Vrijstaandewoning (Bouwnr. 17) 183 m² wonen 6 kamers € 725.000 v.o.n.
 • Levensloopbestendige woning

  Verspringend Van € 455.000 tot € 471.400 v.o.n.
  • wonen 118 m² wonen
  • aantal kamers 3 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Tuinhof Ameide (Bouwnr. 13) Verkocht 118 m² wonen 3 kamers € 471.400 v.o.n.

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Downloads