De IJlanders

Amsterdam Verkoop gestart
Van € 265.000 tot € 1.010.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 9 (geen beschikbaar)

Project De IJlanders

Helemaal wonen zoals jij dat wil...

Op zich een mooie kans, maar op dit moment zijn alle woningen al toegewezen. De kans is er dat er alsnog een woning beschikbaar komt. Je kunt je dus alsnog aanmelden voor de reservelijst.

Altijd al op een uniek eiland willen wonen in de stad? In een woning die je zelf mede-ontworpen hebt? Dat is nu mogelijk! Op kavel 13 van Centrumeiland in IJburg is een CPO-traject van start gegaan. Hier bouwen wij een bijzonder woongebouw op basis van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Ons CPO-project geeft je de ruimte een geheel eigen invulling te geven aan je woning, binnen het collectieve casco. Ook zorgt de CPO opzet ervoor dat je al je nieuwe buren kent voordat je er woont, zodat je de eerste keer dat je de sleutel omdraait je al thuis voelt bij De IJlanders!

...op een fantastische locatie aan het IJ?
Het woongebouw De IJlanders is gelegen in de prachtige waterrijke omgeving van natuurgebied IJmeer. Daarmee heb je het water direct voor de deur! De woningen van De IJlanders zijn karakteristiek, duurzaam, energieneutraal en klaar voor de toekomst. En dat op Centrumeiland, hét zelfbouweiland van Amsterdam. Hier dragen de bewoners allemaal bij aan de uitstraling van de wijk.

Verschillende woningen: voor ieder wat wils
Bij De IJlanders kun je kiezen uit grondgebonden woningen met tuin, studio’s of stoere stadswoningen met uitzicht over het water. In de twee bouwblokken komen in totaal acht hoogwaardige woningen met royale buitenruimtes. Binnen het bouwblok worden verschillende soorten woningen aangeboden. Zo worden er grondgebonden woningen met tuin gemaakt, maar ook drie- en vierlaagse stadswoningen met terras en uitzicht op het water. Ook een compacte studio behoort nog tot de mogelijkheden. Bovendien liggen alle woningen aan een royale, gemeenschappelijke binnentuin. De keuze is aan jou!

Vijf woningtypologieën
Kies de woning die bij je past. Het woongebouw van De IJlanders heeft vijf typen woningen, verdeeld over Blok A (stadszijde) en Blok B (waterkant). Alle woningen kijken uit op een gemeenschappelijke groene binnentuin.

Autoluw & groen
De wijk is autoluw. Parkeren kun je aan de binnenzijde van blok 13, direct aan huis. Zo blijven de straten bijna vrij van verkeer en kunnen kinderen onbezorgd in een groene autovrije omgeving spelen. Centrumeiland combineert het beste van twee werelden!

Duurzaam & rainproof
Een duurzaam en rainproof gebouw neerzetten, dat zijn belangrijke onderdelen in ons plan. Zo wordt alle energie in de wijk zo veel mogelijk lokaal opgewekt. Daarnaast wordt voor het leveren van warmte gebruik gemaakt van een WKO-systeem (Warmte Koude Opslag). De koeling krijg je er direct bij, zodat je comfortabel kan genieten van een warme zomerdag! Het regenwater wordt zoveel mogelijk geborgen en hergebruikt.

De woningen zijn gasloos en klaar voor de toekomst. Ze worden zeer duurzaam en energiezuinig uitgevoerd met vloerverwarming, warmtepompen, zonnepanelen en een warmte-terugwinning (WTW) installatie. Dit alles biedt een comfortabel woonklimaat en zorgt natuurlijk ook voor een lagere energierekening.

Parkeren
Parkeren gebeurt op het kavel. Er zijn in totaal circa vier parkeerplaatsen beschikbaar voor de bewoners, met de mogelijkheid voor een dubbellaags parkeersysteem, zodat er in totaal acht plekken kunnen komen. De parkeerplaatsen liggen aan de gemeenschappelijke binnentuin waar ook de fietsenberging is gelegen. Vanaf de binnenplaats zijn de woningen eenvoudig te bereiken.

Erfpacht, grootte en kosten (prijzen)
De IJlanders wordt gebouwd op erfpachtgrond (eeuwigdurende erfpacht) en de genoemde prijzen zijn op basis van de betaling van een jaarlijkse indexcanon. De vierkante meters en kosten (prijzen) zijn nog indicatief, het ontwerp is nog in ontwikkeling. De kosten zijn inclusief de voor te financieren kosten voor de planontwikkeling en exclusief een overdekte parkeerplaats (Euro 27.500 v.o.n. op basis van een jaarlijkse indexcanon). Kijk voor meer informatie over kosten en financiering op de website van De IJlanders

Deelnemen aan onze Bouwgroep? Schrijf je in via de website en dan maken we samen je droomwens waar!

Foto's

Omgeving

Locatie - Centrumeiland en IJburg
Woongebouw De IJlanders komt te liggen aan de Merdekagracht en de Arionstraat, gelegen op Centrumeiland, een duurzame stadswijk van IJburg die nog volop in ontwikkeling is. Centrumeiland ligt aan de oostkant van Amsterdam, in het IJmeer. De wijk, die erg in trek is bij gezinnen, ligt naast het beschermde natuurgebied IJmeer. Toch is de binnenstad niet ver weg: in een half uur ben je met tram 26 bij station Amsterdam Centraal. Wie toch liever de auto pakt, is binnen een paar minuten op de A1 of A10.

Centrumeiland is hét zelfbouweiland van de stad. Bewoners dragen in grote mate bij aan de uitstraling van de wijk. De eerste bewoners zijn vorig jaar verhuisd. Er komen zo’n 1.500 woningen, waarvan 70 procent zelf wordt gebouwd. Ook komen er sociale en middeldure huurwoningen. Verder komt er een mix aan kleine winkels, bedrijven en kantoren en is er ruimte voor een basisschool, kinderdagverblijf, jongerentalentencentrum, horeca, broedplaats, verpleeghuis en passantenpension.

Levendig gebied met pleintjes
Centrumeiland wordt een stedelijke woonomgeving en krijgt een sfeervol leefklimaat. Het wordt een compacte wijk met bouwblokken die variëren in grootte en verspringen ten opzichte van elkaar. Zo ontstaat er meer ruimte voor groen en intieme pleintjes waar bewoners elkaar kennen en buren op een mooie dag vragen of je een glaasje meedrinkt. Door het vroegtijdig aanleggen ervan zal het er straks van begin af aan sfeervol zijn.

360° foto's en video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Nu
Start verkoop september 2021
Verwachte start bouw december 2022
Verwachte oplevering december 2023

Woningtypen

In dit project worden 9 huizen gebouwd

Er zijn nog geen huizen beschikbaar Binnenkort worden alle details over de huizen bekend gemaakt Bewaar dit project en we mailen je direct wanneer we meer weten.

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

De IJlanders

Van € 265.000 tot € 1.010.000 v.o.n.