Kazernekwartier fase 1

Assen Verkoop gestart
Van € 355.000 tot € 365.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

 • Aantal huizen 7 (6 beschikbaar)
 • Wonen 130 tot 170 m²
 • Aantal kamers 2 tot 4
 • Perceel 117 tot 180 m²

Project Kazernekwartier fase 1

Van de verticale raampartijen bij de entree tot de cellen in het hoofdgebouw: het is alsof de tijd heeft stilgestaan in Assen. Maar niets is minder waar. De voormalige kazerne aan de Beilerstraat is klaar voor een nieuwe toekomst.

Het markante gele marechausseecomplex met haar verspringende gebouwen, gevels, dakgoten en noklijnen is een prachtig voorbeeld van hoe kazernes in de jaren ’30 werden gebouwd. Na vele jaren van dankbaar gebruik krijgt het complex een nieuwe functie.

Fase 1 betreft de transformatie van het hoofdgebouw. Dit karakteristieke pand biedt straks plaats aan 3 ruime appartementen en 4 (kapiteins)woningen met eigen tuin. In alle woningen proef je via zorgvuldig bewaard gebleven details uit het verleden nog steeds de spraakmakende historie van de kazerne. Hier voel je je gegarandeerd meteen thuis.

Fase 2 (in voorbereiding) betreft het nieuwbouwappartementencomplex en de transformatie van de paardenstal tot loft. De verkoop van fase 2 zal in het najaar van start gaan.

Het krachtige gebouw uit de jaren ’30 wordt volledig gerestyled tot modern wooncomplex. Daarbij blijven karakteristieke elementen zoveel mogelijk behouden, maar staan wooncomfort en duurzaamheid voorop. Voor een goed wooncomfort en zuinig energiegebruik worden de installaties vervangen volgens de huidige normen en wordt het gebouw grondig geïsoleerd. Zo is de kazerne klaar voor de toekomst.

4 KAPITEINSWONINGEN
In de kapiteinswoningen geniet je van rust, ruimte en je eigen zonnige tuin. De woningen hebben een royale leefruimte, 3 slaapkamers en een prachtige grote zolder die je eventueel zelf kunt indelen voor bijvoorbeeld een thuiswerkplek.

3 RUIME APPARTEMENTEN
In het hoofdgebouw komen 3 ruime appartementen met diverse mogelijkheden qua indeling. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een extra slaapkamer te realiseren. Wilt u voor het appartement op de begane grond gaan met tuin of spreekt een appartement op de eerste of tweede verdieping meer aan?

De voormalige kazerne staat aan de Beilerstraat vlakbij het Asserbos. Een achtertuin om van te dromen en een heerlijke omgeving voor een wandeling of fietstocht.

Een dagje uit, op bezoek bij vrienden of familie: via de uitstekende uitvalswegen ben je snel op weg. Het gezellige winkelcentrum van Assen ligt op fietsafstand, net als alle overige faciliteiten.

Deze online presentatie en eventuele bijlagen zijn samengesteld aan de hand van de ons bekende gegevens en afbeeldingen. Samen met de artist impressions geven zij een indruk van de toekomstige situatie. Zij pretenderen niet een exacte weergave te zijn van het uiteindelijke product. Rechten kunnen dan ook niet aan deze presentatie of bijlagen ontleend worden. Eventueel genoemde of getoonde afmetingen zijn indicatief.

360° foto's en video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Start verkoop augustus 2020

Nieuws

 • 13 oktober 2020

  Kazernekwartier Assen Fase 1, succesvolle start verkoop!

  Dit krachtige gebouw uit de jaren ’30 wordt volledig gerestyled tot modern wooncomplex. Daarbij blijven karakteristieke elementen zoveel mogelijk behouden en staat wooncomfort en duurzaamheid voorop. De voormalige ...

  Lees meer op nieuwwonendrenthe.nl
 • 28 augustus 2020

  Kazernekwartier - De verkoop is gestart, schrijf je nu in!

  Schrijf je nu in middels het digitale inschrijfformulier. De verkoopbrochure is vanaf nu te downloaden of wij kunnen je deze per email toesturen. Je kunt je inschrijven tot 11 september 2020 17.00 uur via ...

  Lees meer op nieuwwonendrenthe.nl
 • 21 augustus 2020

  Start verkoop Het Kazernekwartier Assen fase 1

  Het krachtige gebouw uit de jaren ’30 wordt volledig gerestyled tot modern wooncomplex. Daarbij blijven karakteristieke elementen zoveel mogelijk behouden, maar staan wooncomfort en duurzaamheid voorop. Voor een ...

  Lees meer op nieuwwonendrenthe.nl

Woningtypen

Van de 7 huizen in dit project zijn er nog 6 beschikbaar

Verkoopmakelaars

Lamberink Makelaars & Adviseurs

Telefonisch bereikbaar tot 17:30
Bel 0592 338 410

Schouten + Van der Giezen Makelaars

Telefonisch bereikbaar tot 17:30
Bel 050 3180309
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing
Verkocht (o.v.) In onderhandeling Beschikbaar

Downloads