Heren van Linnaeus - IN VERKOOP

Boskoop Verkoop gestart
Van € 824.500 tot € 889.500 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

 • Aantal huizen 9 (2 beschikbaar)
 • Wonen 232 tot 239 m²
 • Aantal kamers 6 tot 7
 • Perceel 491 tot 550 m²
Blikvanger Wonen in een exclusieve vrijstaande villa met weids uitzicht.

Project Heren van Linnaeus - IN VERKOOP

80% verkocht. Laatste twee woningen beschikbaar! Type Graaf (bnr. 1) en Type Baron (bnr. 2) worden nu aangeboden met een aantrekkelijke financieringsregeling.

Wat houdt deze regeling in?
U koopt de woning met een korting op de marktwaarde. Deze waarde is vastgesteld door een erkend makelaar/taxateur [hierna: de Taxatiewaarde]. De aankoopprijs ligt een stuk lager dan de Taxatiewaarde. Voor u als koper heeft dit drie grote voordelen:

1. Een lagere hypotheek die leidt tot fors lagere maandlasten.

2. Deze lagere financieringsbehoefte vergroot uw mogelijkheden om de hypotheek voor de aankoop van de woning rond te krijgen.

3. Het geeft u extra financiële armslag om uw (eventuele) eigen woning voor een goede/scherpe prijs te koop te zetten, waardoor deze in de regel veel eerder verkocht zal worden en u de periode van dubbele maandlasten en het overbruggingskrediet dus kunt minimaliseren.

Uiteraard zijn aan deze regeling wel voorwaarden verbonden. Informeer hiernaar bij de makelaar.
IN VERKOOP.

U kunt bij de makelaar informeren naar de huidige status van het project.

Heren van Linnaeus
9 exclusieve vrijstaande villa's op een prachtige plek
Heren van Linnaeus is een kleinschalig nieuwbouwplan bestaande uit 9 exclusieve vrijstaande villa’s met veel ruimte en comfort in en rondom het huis. Royale villa’s op een ruim perceel waar thuiskomen écht tot rust komen betekent.

Er komen vier typen villa’s, die in type en uitvoering verschillen, maar duidelijk familie van elkaar zijn. De villa's zijn per twee geclusterd, met daartussen kenmerkend vier groene scheggen als visuele groene verbinding naar de dijk, het water, de Voorofsche polder en het achterliggende Gouwebos. Elke villa heeft twee parkeerplaatsen op eigen terrein in ‘groene pockets’.

Deze 9 exclusieve villa’s zijn ontworpen in een moderne architectuur, voorzien van bijzondere detaillering. De enorme oppervlakten van de villa’s zorgen voor een unieke woonbeleving en ruime mogelijkheden door de volwaardige tweede verdieping met ruimtelijke kap. Lekker samen tot rust komen na een actieve dag? Of juist even alleen de tijd nemen voor uw hobby of werk? Zowel binnen als buiten heeft u alle ruimte.

Gasloos wonen: meer comfort en een lagere energierekening
De woningen worden aardgasvrij. Dat betekent dat de woningen op een duurzame warmtebron worden aangesloten. Dat minimaliseert de CO2 uitstoot en u draagt met deze woning bij aan een beter klimaat. Zorg voor het milieu gaat daarbij hand in hand met kostenbesparing en comfort.

Groen & waterrijk wonen
Wat direct opvalt is de overvloed aan buitenruimte, met woningen op ruime kavels, weidse vergezichten en rondom groen en water. Thuiskomen geeft daardoor meteen een vakantiegevoel. Heerlijk vrij en ruim wonen, maar met alle voorzieningen dichtbij.

Boskoop heeft veel te bieden heeft op het gebied van winkels, scholen, kinderopvang, verenigingsleven, zorg en bedrijvigheid. En wat er niet is, vindt u altijd wel in de directe nabijheid van de Randstad. Laat u zich verleiden en woont u straks op één van de mooiste plekjes van Boskoop?

HET PLAN
Heren van Linnaeus
Op de locatie van de voormalige glascentrale aan de Linnaeusweg in Boskoop worden 9 exclusieve vrijstaande villa's met veel ruimte en comfort in en rondom het huis gerealiseerd. Heren van Linnaeus is gelegen op een prachtige plek, groen en waterrijk, waar u de ruimte ervaart van het buitenleven. Ruimte om te leven en wonen, waar thuiskomen écht tot rust komen betekent.

Heren van Linnaeus is een kleinschalig nieuwbouwplan van 9 exclusieve vrijstaande villa’s, ontworpen in een moderne architectuur en voorzien van bijzondere detaillering. Er komen vier typen villa’s, die in type en uitvoering verschillen, maar duidelijk familie van elkaar zijn. Welke u ook kiest, allemaal hebben ze een aantrekkelijke en unieke uitstraling.

Het grootste voordeel van een vrijstaande villa is de privacy en de ruimte rondom de woning, waardoor u echt de luxe van vrijstaand wonen ervaart. De villa's zijn per twee geclusterd, met daartussen groene scheggen als visuele groene verbinding naar de dijk, het water en achterliggende Gouwebos.

Deze groene natuurlijke scheggen zijn lager gelegen ten opzichte van de villa’s. Hierdoor ontstaan er mooie groene doorzichten naar het polderlandschap. Het is van belang dat deze scheggen echt natuurlijk blijven om de aansluiting met de natuur te behouden. De riante scheggen zorgen direct voor een open en ruimtelijke gevoel rondom uw woning en de verbinding met het landschap.

Er kan wel gezamenlijk gebruik gemaakt worden van de scheggen. Kinderen kunnen hier heerlijk buiten spelen, terwijl buren elkaar ontmoeten.

De enorme oppervlakte van deze villa’s zorgt voor een unieke woonbeleving en ruime mogelijkheden. Lekker samen tot rust komen na een actieve dag? Of juist even alleen de tijd nemen voor uw hobby of werk? Zowel binnen als buiten heeft u de ruimte.

De villa’s zijn zo ontworpen dat bewoners lang, comfortabel en zorgeloos kunnen wonen. Daarnaast draagt de toepassing van kwalitatief hoogwaardige materialen eveneens sterk bij aan jarenlang woongenot.

Het eigentijdse ontwerp, de ruime en complete indeling, een aangebouwde berging of garage en de royale percelen zorgen voor een unieke en exclusieve woonbeleving.

De grote tuin rondom het huis is een lust voor tuinliefhebbers met groene vingers. In de achtertuin geniet u volop van uw privacy. U heeft hier een weids uitzicht over het water en het achterliggende polderlandschap.

Alle percelen beschikken over parkeerplaatsen op eigen terrein in ‘groene pockets’. En ook voor het parkeren door bezoekers is voldoende ruimte aan de Linnaeusweg.

ARCHITECTUUR
Het ontwerp van de villa's is van STOL Architecten. Wat inspireerde hen, waar lagen de uitdagingen en hoe hebben ze ervoor gezorgd dat woonkwaliteit voorop staat?

Locatie
Aan de Linnaeusweg, de dorpsrand en entree tot Boskoop verrijzen 9 vrijstaande villa’s, de Heren van Linnaeus. Het gaat om een bijzondere locatie die de overgang vormt tussen de dorpse bebouwing en ten zuiden daarvan het groene buitengebied, de Voorofsche Polder. Dit is een veenweidegebied waar veel verschillende weidevogels voorkomen. De bodem van dat gebied ligt relatief hoog en wordt bovenland genoemd. De 9 woningen liggen in deze unieke ‘overgangszone’ en grenzen aan de Dijk tussen dorp en bovenland.

Stedenbouwkundige uitgangspunten
De villa’s zijn per twee geclusterd met daartussen groene scheggen, de groene vensters op het buitengebied. Ten gunste van een sterk stedenbouwkundig ensemble zijn vier woningtypes ontworpen;

Type Jonkheer | Vrijstaande comfortvilla
Type Graaf | Vrijstaande villa
Baron | Vrijstaande villa met unieke indeling
Hertog | Vrijstaande hoekvilla met kapaccent
Om de eenheid van de architectuur van de verschillende woningtypes te behouden zijn de volumes, gevelritmes en open/dicht verhoudingen sterk aan elkaar verwant. De woningen zijn familie van elkaar en zijn allen zowel georiënteerd op de Linnaeusweg als op de Voorofsche polder.

De clustering van de woningen wordt versterkt door in het verlengde van de woningen ontworpen groene erfafscheidingen. Deze groene erfafscheidingen accentueren de groene vensters. De overgang van de private tuinen naar de dijk wordt begrensd door een transparant schapenhek.

ARCHITECTUUR
Het ontwerp van de villa's is van STOL Architectenuit Lisse. Wat inspireerde hen, waar lagen de uitdagingen en hoe hebben ze ervoor gezorgd dat woonkwaliteit voorop staat?

Locatie
Aan de Linnaeusweg, de dorpsrand en entree tot Boskoop verrijzen 9 vrijstaande villa’s, de Heren van Linnaeus. Het gaat om een bijzondere locatie die de overgang vormt tussen de dorpse bebouwing en ten zuiden daarvan het groene buitengebied, de Voorofsche Polder. Dit is een veenweidegebied waar veel verschillende weidevogels voorkomen. De bodem van dat gebied ligt relatief hoog en wordt bovenland genoemd. De 9 woningen liggen in deze unieke ‘overgangszone’ en grenzen aan de dijk tussen dorp en bovenland.

Stedenbouwkundige uitgangspunten
De villa’s zijn per twee geclusterd met daartussen groene scheggen, de groene vensters op het buitengebied. Ten gunste van een sterk stedenbouwkundig ensemble zijn vier woningtypes ontworpen;

Type Jonkheer | Vrijstaande comfortvilla
Type Graaf | Vrijstaande villa
Baron | Vrijstaande villa met unieke indeling
Hertog | Vrijstaande hoekvilla met kapaccent
Om de eenheid van de architectuur van de verschillende woningtypes te behouden zijn de volumes, gevelritmes en open/dicht verhoudingen sterk aan elkaar verwant. De woningen zijn familie van elkaar en zijn allen zowel georiënteerd op de Linnaeusweg als op de Voorofsche polder.

De clustering van de woningen wordt versterkt door in het verlengde van de woningen ontworpen groene erfafscheidingen. Deze groene erfafscheidingen accentueren de groene vensters. De overgang van de private tuinen naar de dijk wordt begrensd door een transparant schapenhek.

Architectuur
De dubbele oriëntatie van de woningen is afleesbaar in de opzet van de gevels. De woningen hebben geen duidelijke voor- en achterkant, beide zijn als voorkant ontworpen. De kaprichting van de woningen is haaks op de Linnaeusweg geplaats en ondersteund daarmee de zichtlijnen van en naar het open landschap die parallel aan de kaprichting lopen.

De haakse kapvorm met daaronder een kloeke bouwmassa geeft de woning een solide uitstraling. De kapvorm is afgewerkt met keramische pannen in zwartbruin. Het robuuste metselwerk in geel genuanceerde baksteen ondersteund de solide uitstraling en sluit aan bij het natuurlijke karakter van de plek achter het groene dijklichaam. De geclusterde gevelopeningen ondersteunen het rijzige karakter van de woningen en benadrukken de dubbele oriëntatie.

Uitbouwen op de begane grond markeren de hoofdentree van de woningen en zijn uitgevoerd in een bruingrijs genuanceerde bakstenen. In deze uitbouwen zijn ook de bergingen/garages ondergebracht. Iedere woning is voorzien van twee parkeerplekken op eigen terrein.

De woningentree wordt geaccentueerd door verticale houten delen. De toegang naar de berging/garage is ondergeschikt gemaakt door de houten delen daar door te zetten. De woningen bestaan uit een palet van duurzame materialen die mooi verouderen.

Foto's

Omgeving

OMGEVING
Boskoop is een mooi Zuid-Hollands dorp met ongeveer 15.000 inwoners, onderdeel van de gemeente Alphen aan den Rijn. Wereldwijd staat Boskoop bekend om z’n sierteelt en boomkwekerijen, maar vooral ook om de rust en ruimte. Boskoop ligt verscholen tussen water, weilanden en rietkragen, en toch middenin de stedendriehoek van de dynamische Randstad.

Een woning kopen in het Groene Hart is een prima strategische keuze voor wie graag landelijk wil gaan wonen, maar wel met alle voorzieningen binnen handbereik.

Gezellig dorpshart
In het gezellige dorpshart is een gevarieerd winkelaanbod. Een ideale uitvalbasis voor de dagelijkse boodschappen. Elke zaterdag is er markt. Er zijn diverse restaurants en cafés in en rond Boskoop; in het Floratheater kun je terecht voor cabaret, theatervoorstellingen en livemuziek. In het oude centrum zijn enkele monumenten te bewonderen: de karakteristieke hefbrug, het Floragebouw en het oude raadshuis.

Bereikbaarheid
Per auto is Boskoop via diverse richtingen bereikbaar. Vanaf Alphen aan den Rijn kunt u de Alphenseweg volgen die langs de Gouwe loopt en over Boskoop verder doorloopt richting Waddinxveen en Gouda als N207. Aan de westkant is verder de N455 een belangrijke verbindingsroute.

Steden als Gouda en Alphen zijn lekker dichtbij. Voor een dagje shoppen bent u met de auto of het openbaar vervoer zo in de steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Uitstekende voorzieningen
Boskoop is een dorp met uitstekende voorzieningen op het gebied van scholen, cultuur en gezondheidszorg. Sport- en recreatiemogelijkheden vindt u ook op een steenworp afstand. Boskoop kent een rijk verenigingsleven, waaronder voetbalclub Floreant.

Het Gouwebos ligt op steenworp afstand. In het recreatiegebied kunt u prima fietsen, wandelen, hond uitlaten, hardlopen en spelen. De fietspaden in het Gouwebos verbinden Boskoop en Waddinxveen met elkaar en sluiten aan op het regionale fietsnetwerk. Op Speeleiland Gouwebos ontdekken kinderen al struinend en spelend de natuur. Spring via stapstenen over het water, klieder bij de waterpomp... Voor de oudere kinderen is er een klimtoestel met een uitkijktoren en kabelbaan.

Het Groene Hart is een uniek gebied om in te wandelen, fietsen en varen. Een bootje huren, lekker eten in het dorp of een avondje theater: in Boskoop is genoeg te doen.

360° foto's en video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Start verkoop april 2022

Woningtypen

Van de 9 huizen in dit project zijn er nog 2 beschikbaar

 • Baron

  Vrijstaande woning € 889.500 v.o.n.
  • wonen 239 m² wonen
  • aantal kamers 6 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Baron (Bouwnr. 2) Onder optie 239 m² wonen 6 kamers € 889.500 v.o.n.
  Baron (Bouwnr. 5) Verkocht 239 m² wonen 6 kamers € 1.039.500 v.o.n.
 • Graaf

  Vrijstaande woning € 824.500 v.o.n.
  • wonen 232 m² wonen
  • aantal kamers 7 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Graaf (Bouwnr. 1) Onder optie 232 m² wonen 7 kamers € 824.500 v.o.n.
  Graaf (Bouwnr. 4) Verkocht 232 m² wonen 7 kamers € 999.500 v.o.n.
  Graaf (Bouwnr. 6) Verkocht 232 m² wonen 7 kamers € 999.500 v.o.n.
  Graaf (Bouwnr. 7) Verkocht 232 m² wonen 7 kamers € 974.500 v.o.n.

Verkoopmakelaars

Hofzicht Makelaars

Vandaag bereikbaar vanaf 9:00
Bel 0252-530119

Drieman Garantiemakelaars Alphen aan den Rijn

Vandaag bereikbaar vanaf 9:00
Bel 0172-473351
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing