Post Breda (in voorbereiding)

Breda
Prijs op aanvraag

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 95 (geen beschikbaar)
Blikvanger Lekker onbezorgd wonen in een uniek icoon in het centrum van Breda!

Project Post Breda (in voorbereiding)

LEKKER ONBEZORGD WONEN
Als je kunt kiezen tussen wonen in een buitenwijk, een appartementencomplex aan de rand van de stad óf een iconisch pand op een levendige plek in het centrum, wat kies je dan? Is jouw antwoord volmondig ‘Iconisch pand!’, dan is Post Breda echt iets voor jou.

ROYAAL WONEN IN EEN UNIEK ICOON
Het voormalige postkantoor in Breda zal een flinke metamorfose ondergaan voordat het onderdak biedt aan de bewoners van de circa 120 ruime appartementen en penthouses. Gelukkige bewoners, want Post Breda wordt een unieke plek om te wonen.

LOCATIE MET HISTORIE
Karakter, historie, robuustheid, charme. Post Breda heeft het allemaal. Dit voormalige postkantoor aan de Oude Vest is al sinds de bouw van het eerste deel, in 1950, een waar icoon in de stad. En een icoon zal het ook in de toekomst blijven. Vanaf nu echter in aangepaste vorm en met een nieuwe bestemming: wonen.

Hier, op deze unieke plek aan de poort van het centrum, wordt ‘Post Breda’ een fantastische plek om te wonen. Zodra je jouw ruime appartement verlaat en de deur van dit robuuste, karakteristieke pand uitstapt, sta je meteen midden in een bruisende wereld. Op de begane grond van Post Breda komen namelijk winkels, kantoren en horecagelegenheden. Zo ontstaat er, in combinatie met de Houtmarktpassage, een geheel nieuw winkelgebied, recht onder jouw appartement. Het zorgt ervoor dat je echt in een sfeervol en levendig gebied woont, te midden van centrum van Breda. Wie wil dat nou niet?

HET ONTWERP
‘Post Breda is een ontwerp van het gerenommeerde bureau Bedaux de Brouwer Architecten’ bekend van o.a. de transformatie van de Houtmarkt en Gasthuyspoort. ‘Post Breda wordt gekenmerkt door een hoogwaardige ambitie op het gebied van groen. Middels een ontwerp van MTD-landschapsarchitecten wordt er (gevel)groen op de verdiepingen toegepast én wordt er centraal in het gebouw een fijne verblijfplaats voor de bewoners gerealiseerd middels een groen binnendek.

RENOVATIE EN NIEUWBOUW
Bedaux De Brouwer Architecten heeft een fantastisch ontwerp gemaakt voor renovatie en gedeeltelijke nieuwbouw van dit bijzondere pand en zijn omgeving. Het hele gebied van 3.980 m2, gelegen tussen de Oude Vest, Keizerstraat, Akkerstraat en Kerkstraat, wordt aangepakt. Het karakteristieke oude gebouw, gelegen aan de Oude-Vest en Keizerstraat blijft behouden. Voor het minder aantrekkelijke, later aangebouwde deel komt nieuwbouw in de plaats, inclusief een hoogte accent op de hoek van de Keizerstraat en de Akkerstraat. Vanzelfsprekend in een stijl die perfect aansluit bij de rest van het statige pand.

DIVERSE LAGEN IN HET GEBOUW
In het oorspronkelijk pand blijven de 4 bouwlagen en kap behouden. In de nieuwbouw komen grotendeels 6 bouwlagen met een hoogte accent van maar liefst 10 bouwlagen. Groen is er o.a. binnenin, op het gezamenlijke private binnenplein. Het wordt een gezellige, natuurlijke plek met bomen en planten.

CIRCA 120 APPARTEMENTEN, WAARVAN CIRCA 95 KOOPAPPARTEMENTEN
Op de begane grond van Post Breda komen winkels, kantoren en horecagelegenheden. Dit zorgt voor extra gezelligheid en levendigheid in het gebied. Vanaf de eerste verdieping worden de appartementen en daarboven de penthouses gerealiseerd, ca. 120 in totaal. Berg- en parkeerruimte is voorzien in de kelder en de bagane grond, er komt bijvoorbeeld een gezamenlijke fietsenstalling, privébergingen en een parkeergarage, te betreden via de Akkerstraat.

URBAN FARMING
De comfortabele nieuwbouwappartementen krijgen een duidelijke link met het historische vastgoed, vooral in de raampartijen en andere details. Commerciële plinten zorgen voor extra dynamiek, met ruimte voor horeca, kantoren en detailhandel. Daarnaast ligt de levendige en historische binnenstad van Breda – met haar gezellige terrassen, winkels, theater en bioscoop – op loopafstand. Voor rust en groen hoef je Post Breda echter niet te verlaten; dat vind je gewoon ‘thuis’ in de grote binnentuin. De ideale plek voor urban farming, heerlijke ontspanning en verrassende ontmoetingen

WAT BRENGT POST BREDA JOU?
De verwachting is dat we begin 2022 kunnen starten met de verkoop van de 95 appartementen die in dit project te koop komen. De vele verschillende type appartementen variëren van circa 52m2 tot ca. 209m2 met buitenruimtes tot ca. 74m2. Kijk voor meer informatie op de site van Post Breda!

POST BREDA IN EEN NOTENDOP:
- Royaal wonen in een uniek icoon
- Combinatie van karakteristieke renovatie en sfeervolle nieuwbouw
- In het levendige centrum én perfect bereikbaar
- Stukje natuur midden in de stad op het private binnenplein

WIL JIJ OOK LEKKER ONBEZORGD WONEN?
Meld je via de projectwebsite aan als belangstellende! Na het invullen van het formulier, ontvang je op het door jou aangegeven e-mailadres een bevestigingslink en na bevestiging een email met de inloggegevens voor jouw persoonlijke account. Zijn er vragen, neem contact op met één van de verkopend makelaars. We helpen je graag!

360° foto's en video

Woningtypen

In dit project worden 95 huizen gebouwd

Er zijn nog geen huizen beschikbaar Binnenkort worden alle details over de huizen bekend gemaakt Bewaar dit project en we mailen je direct wanneer we meer weten.

Verkoopmakelaars

KIN Makelaars Breda

Morgen bereikbaar vanaf 9:00
Bel 076-5221221

Van der Sande Makelaars

Morgen bereikbaar vanaf 9:00
Bel 076-5147453

Storimans en Partners

Morgen bereikbaar vanaf 9:00
Bel 076-5226090
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing