16 Woningen, Schrijversbuurt

Delfzijl Bouw gestart
Van € 209.000 tot € 265.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 16 (geen beschikbaar)
  • Wonen 91 tot 136 m²
  • Aantal kamers 4 tot 7
  • Perceel 130 tot 276 m²

Project 16 Woningen, Schrijversbuurt

DUURZAAM EN GEZOND WONEN, UNIEKE KANS IN HET NOORDEN!

Een primeur is het nog net niet; er zijn al ‘biobased’ MooiZEN woningen in Deventer. Delfzijl krijgt straks het voorrecht voor de volgende 16 bewoners van energieneutrale ‘huizen van de toekomst’.

Je gaat wonen in Delfzijl, aan de rand van het park, helemaal niet zo ver van de zeedijk en het strand. Maak kennis met verrassend Delfzijl - en met de verrassend lage woonlasten die bij MooiZEN woningen horen. Niet alleen de hypotheeklast is aantrekkelijk, ook de opvallend lage energiekosten per maand! Allemaal te danken aan bouwen volgens het nieuwe woonconcept MooiZEN: Uitgekiend omgaan met energie, zoveel mogelijk biobased en met circulair bouwmateriaal.

Alle woningen hebben:
- Vloerverwarming op de begane grond en verdieping
- Complete badkamer en toilet (kies zelf je stijl)
- Een badkamer voorzien van infrarood verwarming
- Zonnepanelen op het dak
- Zuinige warmtepomp van het type ‘luchtwater’ - dus gasloos
- Een EPC van 0

De woningen worden gebouwd met het comfort van nu. Dat betekent direct een gezellige sfeer, smaakvol gecombineerd met een modern karakter! Het zit hem in de details:

>Stoere uitstraling, in de kenmerkende sobere en robuuste stijl
>Speels onderbroken gevels door verspringende lagen voor een speels karakter
>Robuust door mooie vergrijsde houten achtergevel
>Vloerverwarming op de begane grond en de verdieping
>De woningen met twee woonlagen hebben drie slaapkamers
>De woningen met drie woonlagen hebben zes slaapkamers
>Mogelijkheid tot openslaande tuindeuren naar de achtertuinen op het westen of oosten
>Standaard met berging in de achtertuin
>Duurzaam en energiezuinig - onder andere dankzij zonnepanelen en een luchtwater warmtepomp.
>De woningen met bouwnummers 3, 5, 11 en 15 worden standaard gebouwd met openslaande tuindeuren (meerprijs € 2.033,- incl. BTW).

En toch de keuze in verschillende kleuren en materialen sanitair. De woningen worden compleet met badkamer en toilet opgeleverd. Alles is aanwezig; zelfs de wc-rol en het handdoekje hangen al op hun plaats. Het materiaal is onderhoudsarm en extra hygiënisch dankzij de strakke wanden en de duurzame gietvloer. Smaakvol, gestroomlijnd, nergens storende kieren of naden. Naast het sanitair kan je door middel van optiepakketten voor de keuken, raambekleding, leggen van de vloer, en de aanleg van de tuin de woning compleet maken. Hierdoor word je compleet ontzorgt.

UNIEKE KANS!
EEN WONING KOPEN MET 100% SUBSIDIE?
Dus niet alleen energieneutraal, maar ook woonkostenneutraal. Kan dat? In sommige gevallen wel.

Voor wie is de subsidie?
Belangrijkste voorwaarde: Je bent op dit moment al eigenaar van een woning, in het gebied van de subsidieregeling ‘Batch 1588 Versterkingsoperatie Groningen’. De subsidie komt uit het budget van ‘Nationaal Programma Groningen’.

Welk bedrag kan ik krijgen, om te wonen in Mooi Delfzijl?
De subsidie is - voor wie aan de voorwaarden voldoet - meestal de volledige verkoopprijs van de nieuwe woning. Soms zelfs méér dan dat. Bijvoorbeeld de opties die de projectontwikkelaar aanbiedt om de standaard woning te verbeteren, zoals een extra woonlaag. Maar ook de onvermijdelijke, praktische kosten van verhuizen: raambekleding bijvoorbeeld, of het leggen van de vloeren. De gemeente Eemsdelta geeft je graag meer informatie.

Financiering met een reguliere hypotheek
Geen recht op subsidie? Houd dan je woonlasten binnen de perken met een voordelige, op maat gemaakte hypotheek. De bank beloont milieuvriendelijk en energieneutraal wonen immers graag met korting op je hypotheekrente.

Foto's

Omgeving

Delfzijl, dat ligt in het noordoosten van de provincie Groningen. De Eems, de Dollard, de Waddenzee, oude wierdedorpen, kleine sluizen en grootse vergezichten, nieuwe bedrijvigheid, steeds meer cultuur, volop energie, altijd al veel ruimte. Het is hier simpelweg heel mooi wonen.

DE STAD | DELFZIJL:
De belangrijkste havenstad van Noord-Nederland begon ooit als zeehaven van handelscentrum Appingedam, met elkaar verbonden door het Damsterdiep, in de 13e eeuw nog de ‘Delf’. Vandaar Delfzijl - zeesluis in de Delf. In de 15e en 16e eeuw werd er ook een vestingstad gebouwd, een duo met vesting Farnsum aan de overkant van het Damsterdiep. Leuk om te weten: de gemeente, inclusief 13 dorpen en buurtschappen, bestaat voor meer dan 40% uit wateroppervlak en nog eens 20% parkachtig groen en groene waterkant. Bijvoorbeeld het gevarieerde park in de wijde U-bocht in het Damsterdiep, het Tuikwerderrak, niet zo ver van de nieuwe MooiZEN woningen.

DelfSail! Een mooie mix van historische zeeschepen bewonderen en vrolijke volkskermis. Met 350.000 bezoekers van over de hele wereld nét iets minder bekend dan Sail Amsterdam, maar zeker zo gezellig en toegankelijk. In 2021 is het weer zover.

DE OMGEVING:
Direct buiten de stad begint het voor Noord-Nederland zo kenmerkende landschap met weidse velden, sloten en bruggetjes. Dorpen als Spijk en Godlinze. Aan de Zuidoostkant een heel bijzonder gebied: bij Termunten en Termunterzijl ligt ‘de Punt van Reide’ - een spitse landtong die ver in de Eems steekt. Daaromheen is landbouwgrond terug gegeven aan de natuur. Gevolg: grillige kreken, plassen, riet, een internationaal bekend rustgebied voor trekvogels en broedende watervogels. Beschermd, maar even rustig kijken vanachter een vogelkijkwal mag!

Nog wat verder, naar het Zuidwesten: Recreatiegebied Schildmeer. Shoppen in een ‘vreemde’ stad zonder ver te reizen? Buurgemeente Appingedam - bekend van de monumentale, boven het water hangende keukens - ligt op iets meer dan 5 km. Een dik uur lopen langs het trekpad aan het bochtige Damsterdiep. De verbondenheid Appingedam-Delfzijl is vergelijkbaar met de ‘zustersteden’ Arnhem-Nijmegen.

DE LOCATIE
Jetta Dijkstrastraat, Delfzijl: De 16 MooiZEN woningen worden gebouwd dichtbij het groene Koningin Wilhelminapark.

Een avondwandelingetje in de zilte lucht van de Waddenzee? De zeedijk en het strand zijn ook niet ver. Een buurt met veel voorzieningen, een wijk in opkomst.

360° foto's en video

Planning

Projectfase: bouw gestart
Start verkoop juni 2020
Start bouw november 2020

Woningtypen

Van de 16 huizen in dit project zijn er geen beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing