Het Hegius

Deventer Bouw gestart
Van € 465.000 tot € 646.320 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 16 (1 beschikbaar)
  • Wonen 78 tot 108 m²
  • Aantal kamers 3

Project Het Hegius

Op een toplocatie in het historische stadshart van de oude Hanzestad Deventer dichtbij de IJssel wordt een uniek project gerealiseerd.

De bouw is vol aan de gang en in de loop van 2022 wordt het project aan de kopers opgeleverd.

Interesse? Informeer bij de verkopend makelaar naar de nog beschikbare appartementen.

Het Hegius.
Wonen boven een museum in hartje centrum van een levendige stad! Zestien luxe stadsappartementen met veel licht, ruim bemeten en prachtige oude elementen. Uitkijkend op de schitterende binnenstad. Kortom: wonen in stijl in een gebouw met historie. Met een keur aan restaurants, cafés en het winkelgebied op loopafstand. Het filmhuis en theater MIMIK aan de overkant. Bezoek het Museum EICAS. Dwaal over de Lebuinuspleinen. Heerlijk wandelen over de IJsselkade of met het pontje naar de overkant voor een hapje bij het IJsselhotel.

Het appartement.
De appartementen zijn gelegen op de drie verdiepingen boven het Museum. De appartementen hebben allen een unieke indeling en variëren in afmetingen van 63 m2 tot 119 m2. De opvallende raampartijen, de hoge plafonds, het fraaie natuurstenen trappenhuis met prachtig glas-in-lood kunstwerk, de brede galerijen geven de appartementen een tijdloze en luxe uitstraling.
De appartementen aan de voorzijde kijken uit over de Nieuwe Markt en de IJssel. Ook geeft menig raam een (schuin) zicht op de nabijgelegen Lebuinuskerk. Vanaf het gezamenlijke dakterras geniet men van de hele stad en omgeving!

De appartementen zijn bereikbaar via de entreepartij aan de Hofstraat. Naast het fraaie trappenhuis beschikt het complex over een liftinstallatie waarmee de kelder en de verschillende verdiepingen bereikbaar zijn. Op het binnenterrein van het Hegius liggen de parkeerplaatsen van de appartementen. In de kelder is de gemeenschappelijke fietsenstalling en zijn de bergingen van de appartementen.

Het Cultuurkwartier.
Het Hegius is een gemeentelijk monument. Ooit was het de plek voor het Gymnasium en de MMS, vanaf de vijftiger jaren tot midden jaren zeventig. Na jaren van leegstand werd in 2018 besloten om het gebouw te ontwikkelen en te transformeren. De initiatiefnemers zagen een uitdaging in het tot leven brengen van dit stukje van het centrum, als onderdeel van het Cultuurkwartier. Het nieuwe museum EICAS (nu tijdelijk gevestigd Polstraat 6a), MIMIK voor films en theater, de grote kerk Lebuinus en de drie mooie pleinen. De bibliotheek aan de Stromarkt en het stadhuis aan het Grote Kerkhof laten zien wat uitgesproken moderne architectuur aan een historische stad kan toevoegen. Het Hegius claimt één van de mooiste plekjes in de binnenstad van Deventer.

De architect.
Architect Hans van Heeswijk is bekend door zijn verrassende ontwerpen van o.a. Museum MORE in Gorssel, de Hermitage in Amsterdam en Het Mauritshuis in Den Haag. Op de begane grond kiest hij voor een transparant en open museumgebouw.

Kunstwerk Lu Xinjian.
De Chinese kunstenaar Lu Xinjian ontwierp het kunstwerk dat gebruikt wordt voor de geëmailleerde glaspanelen op het dakvlak. In zijn unieke abstracte beeldtaal heeft hij verschillende miljoenensteden op het doek gezet. City DNA wordt deze serie genoemd. Het kunstwerk op het dak van Het Hegius is letterlijk het grootste kunstwerk van Deventer. In de avond fraai aangelicht is dit kunstwerk een echte blikvanger.

De aannemer.
De transformatie, deels renovatie /restauratie en deels verbouw/nieuwbouw, van Het Hegius complex tot 16 appartementen en museum zal uitgevoerd worden door PHB Deventer. Een gerenommeerd bouwbedrijf uit Deventer met mooie projecten zoals de Openbare Bibliotheek aan de Stromarkt en de succesvolle afbouw van de Houtmarktschool.

Meer informatie en verkoop.
Op de projectwebsite is meer informatie te vinden over de 16 appartementen in Het Hegius en over uw toekomstige onderbuurman museum EICAS.
Interesse? Informeer bij de verkopend makelaar naar de nog beschikbare appartementen.

Foto's

360° foto's en video

Planning

Projectfase: bouw gestart
Start verkoop mei 2021
Start bouw november 2021

Woningtypen

Van de 16 huizen in dit project is er nog 1 beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Het Hegius

Van € 465.000 tot € 646.320 v.o.n.