Vrijburgh

Drachten Verkoop gestart
€ 415.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

 • Aantal huizen 5 (geen beschikbaar)
 • Wonen 122 m²
 • Aantal kamers 4
 • Perceel 288 tot 435 m²

Project Vrijburgh

Droom jij van een duurzame woning? Grijp nu je kans! In Vrijburgh in Drachten bieden wij vijf energie neutrale vrijstaande woningen aan.

In Drachten ontwikkelt Duurzaamwonen samen met Houtkonstruktie Friesland 5 energie neutrale woningen met een origineel en stoer ontwerp en een beduidend lagere CO2 footprint. Het grootste voordeel van deze woning ten opzichte van het kopen van een bestaande woning, is dat het een grote besparing is op de kosten voor energie. Een energie neutrale woning heeft een netto energieverbruik van 0. De energierekening kan daarom verlaagd worden tot vaak slechts enkele tientjes per jaar. In een tijd van stijgende woonlasten maakt dit deze woningen extra aantrekkelijk. Daarnaast bepaal je in een nieuwbouw woning helemaal zelf hoe je tuin, keuken en badkamer eruit komt te zien en alles is allemaal lekker nieuw! Door de juiste balans tussen bouwmaterialen, installaties, isolatie en ventilatie zijn het woningen met een fijn leefklimaat waar het prettig wonen is en blijft.

Maar er zijn nog meer voordelen als je kiest voor het kopen van een energie neutrale woning*:
* Je hebt een ruimere leencapaciteit (€ 9.000,- extra lenen op inkomen);
* Je hoeft minder eigen geld in te brengen (koopsom is vrij op naam);
* Lagere rente en daardoor lagere woonlasten door duurzaamheidskorting;
* Lagere energielasten door de goede isolatiewaarden en toepassing van zonnepanelen;
* Toekomstbestendig doordat de woning gasloos wordt gebouwd;
* en omdat alles nieuws is, heb je weinig tot geen onderhoudskosten!

*Is nul echt nul?
Energieneutraal is afhankelijk van de gezinssamenstelling en het woongedrag van de bewoners.

LOCATIE
Het project is centraal gelegen in Drachten. In 3 autominuten ben je op één van de uitvalswegen naar Groningen en Leeuwarden. Het winkelcentrum Noorderpoort is op fietsafstand. Hier vind je o.a. een supermarkt, drogist, bloemist, bakker en een slager. Daarnaast is er volop natuurbeleving in de regio, bijvoorbeeld Nationaal Park de Alde Feanen of meren als het Burgumer Mar en De Leien.

INDELING WONING

Begane grond:
Je komt binnen in de entree/hal met meterkast, deels betegelde toiletruimte en de hal geeft doorgang naar zowel de tuingerichte woonkamer (circa 24 m2) als de straatgerichte woonkeuken (circa 24 m2) voorzien van basiskeuken met trapopgang naar de verdieping. Tussen de keukenruimte en woonkamer zit een inpandige bijkeuken, welke voorzien is van de witgoedaansluiting en technische installaties. De begane grond is volledig voorzien van vloerverwarming.

Verdieping:
Middels de vaste trap vanuit de keukenruimte kom je op de overloop. De overloop geeft toegang tot drie slaapkamers. De grote slaapkamer aan de voorzijde van de woning is circa 19 m2 groot. De andere twee slaapkamers liggen aan de achterzijde van de woning en zijn circa 7,5 en 12,5 m2 groot. De volledig betegelde badkamer is voorzien van douchehoek, wastafel en toilet.

Zolder:
De ruime bergzolder (van circa 16 m2) is te bereiken middels een vlizotrap vanaf de overloop.

Tuin:
De achtertuin is gelegen op het noordwesten. Parkeren kan op eigen terrein en er wordt een vrijstaande berging gerealiseerd.

Goed om te weten:
* woonoppervlakte van 122 m2;
* waterbesparende maatregelen in het sanitair;
* beduidend lagere CO2 footprint;
* daarnaast zijn er diverse optiemogelijkheden zoals een uitbouw, mogelijkheid tot vierde slaapkamer en/of een garage;
* V.O.N-prijs is inclusief een basiskeuken en sanitair.

Deze online presentatie en eventuele bijlagen zijn samengesteld aan de hand van de ons bekende gegevens en afbeeldingen. Samen met de artist impressies geven zij een indruk van de toekomstige situatie. Zij pretenderen niet een exacte weergave te zijn van het uiteindelijke product. Rechten kunnen dan ook niet aan deze presentatie of bijlagen ontleend worden. Eventueel genoemde of getoonde afmetingen zijn indicatief.

360° foto's en video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Start verkoop augustus 2021

Nieuws

 • 12 januari 2022

  Alle woningen van het nieuwbouwproject Vrijburgh te Drachten zijn verkocht!

  Het project is centraal gelegen in Drachten. In 3 autominuten ben je op één van de uitvalswegen naar Groningen en Leeuwarden. Het winkelcentrum Noorderpoort is op fietsafstand. Hier vind je o.a. een supermarkt, ...

  Lees meer op nieuwwonenfryslan.nl
 • 1 december 2021

  Status update: Vrijburgh te Drachten

  Wat is het grootste voordeel om te kiezen voor een nieuwbouwwoning? Het grootste voordeel van deze woning ten opzichte van het kopen van een bestaande woning, is dat het een grote besparing is op de kosten voor ...

  Lees meer op nieuwwonenfryslan.nl
 • 20 oktober 2021

  Droom jij van een duurzame woning?

  Het grote voordeel van nieuwbouw is dat je echt je eigen droomhuis kunt maken. Je bepaalt helemaal zelf hoe je tuin, keuken en badkamer eruit komt te zien en alles is allemaal lekker nieuw! Door de juiste balans ...

  Lees meer op nieuwwonenfryslan.nl

Woningtypen

Van de 5 huizen in dit project zijn er geen beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing
Verkocht (o.v.) In onderhandeling Beschikbaar

Downloads

Vrijburgh

€ 415.000 v.o.n.