Missiehuis Park

Driehuis Verkoop gestart
Van € 480.000 tot € 1.300.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 57 (57 beschikbaar)
  • Wonen 71 tot 236 m²
  • Aantal kamers 2 tot 6
  • Perceel 125 tot 200 m²

Project Missiehuis Park

IN VERKOOP: MISSIEHUIS PARK IN DRIEHUIS

De eerste toewijzingsronde is geweest. U kunt zich nog inschrijven als reserve kandidaat op de projectwebsite.

EEN DROOM WORDT WERKELIJKHEID
Omringd door groen, grenzend aan Nationaal Park Zuid-Kennemerland en op slechts 15 minuten van Haarlem, ontstaat in het charmante Driehuis een uniek woongebied: Missiehuis Park. Hier worden uw woonwensen werkelijkheid.

EEN WAARDEVOLLE WOONBESTEMMING IN DRIEHUIS
Aan de Driehuizerkerkweg, op steenworp afstand van het duinlandschap Zuid-Kennemerland, staat het voormalige Missiehuis. Het monumentale gebouw dateert van 1924 en deed oorspronkelijk dienst als verblijf en opleidingsinstituut voor priesters. In 1974 nam de sociaal medische dienst van de Koninklijke Marine haar intrek in het prachtige, parkachtige complex. Met de realisatie van stijlvolle appartementen en karakteristieke eengezinswoningen, krijgt het Missiehuis nu een nieuwe, waardevolle woonbestemming. De architectuur van de monumenten wordt gekenmerkt door rijk gedetailleerde gevels met roodbruin metselwerk, ritmisch geplaatste kozijnopeningen en een geknikte kapconstructie van donkere dakpannen. Een nieuwe zuidvleugel aan het hoofdgebouw wordt in vorm en opzet passend en eigentijds verbonden met het monument.

WONINGAANBOD
In Missiehuis Park worden 18 koopappartementen, 35 koopherenhuizen, 3 woningen in de kapel en 1 paviljoenwoning gerealiseerd.

KRACHTIGE IDENTITEIT MET HISTORISCH KARAKTER
Met haar metselwerk met mooie details, rijke vormentaal en imposante beeldengroep boven de ingang, vormt het voormalige Missiehuis het indrukwekkend middelpunt van een uniek wooncomplex omgeven door monumentale zomerlindes. De combinatie van de oorspronkelijke monumentale architectuur en kwalitatief hoogwaardige nieuwbouw, geven Missiehuis Park een krachtige, nieuwe identiteit met historisch karakter. Ten noorden en zuiden van de historische gebouwen worden grondgebonden woningen gerealiseerd. De drielaagse herenhuizen beschikken over een eigen voor- en achtertuin en zijn voorzien van een berging die past binnen het totaalontwerp. Zes van deze woningen worden gerealiseerd als meer-generatiewoning, inclusief een losstaand bijgebouw dat geschikt is als werkatelier, voor mantelzorg of als woning voor een startend kind.

De brede, verharde achterpaden, nauwkeurig ontworpen bergingen, gedetailleerde stalen hekwerken en veel groen zorgen voor een kwalitatief binnengebied. De woningen zijn zowel stedenbouwkundig als architectonisch ontworpen met twee ‘voorkanten’. Dit heeft ook effect op de toegankelijkheid van de woningen en de ontmoetingen tussen de bewoners. Doordat de woning niet alleen toegankelijk zijn via de ‘formele’ voorkant, maar ook via de achtertuin, ontstaan ontmoetingen tussen de bewoners als vanzelf. Dit bevordert de sociale cohesie in de buurt.

Foto's

360° foto's en video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Nu
Start verkoop augustus 2022
Verwachte start bouw juni 2023

Woningtypen

Van de 57 huizen in dit project zijn er nog 57 beschikbaar

Verkoopmakelaars

Mooijekind Vleut Makelaars Haarlem

Telefonisch bereikbaar tot 17:30
Bel 023 - 542 02 44

JOUW HUISMAKELAAR voorheen Danielle Smit SBGROEP

Telefonisch bereikbaar tot 17:30
Bel 0255-533350
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing