HoogTij

Gouderak
Van € 900.000 tot € 1.250.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

 • Aantal huizen 7 (7 beschikbaar)
 • Wonen 207 tot 208 m²
 • Aantal kamers 7
 • Perceel 460 tot 825 m²

Project HoogTij

De verkoop van de zeven villa’s in HoogTij is gestart, vanaf nu moment is het mogelijk om een afspraak in te plannen met de makelaars voor een eerste informatief gesprek - geheel volgens de richtlijnen van het RIVM op kantoor bij de makelaar - of desgewenst op afstand door middel van een online meeting.
HoogTij, beleef het...

Waar de beweging is...
Aan de dijk in Gouderak, prachtig gelegen aan de Hollandsche IJssel, worden zeven riante villa’s gerealiseerd, omzoomd door zonnige tuinen. Op deze unieke locatie, voorheen een scheepswerf, kijken de woningen uit over de weidse rivier. Waar enerzijds de beweging van het water lonkt, heerst anderzijds de beslotenheid van het hofje. Wonen in HoogTij verenigt de luxe van het buitenleven met de gastvrijheid van een authentieke dorpse gemeenschap.

Panoramisch uitzicht...
Tussen Gouda en Rotterdam doet de rivier Gouderak aan, een pittoresk dorp dat sinds 2005 onderdeel is van gemeente Krimpenerwaard. Aan de rand van het dorp, direct gelegen aan de rivier, vinden de zeven villa’s van HoogTij hun plek. Op deze buitendijkse locatie, waar vroeger de scheepswerf was, vallen de woningen prachtig samen met het rivierenlandschap. De getijden tonen steeds weer een ander gezicht van de Hollandsche IJssel. Binnenvaarders vervoeren hun vracht, recreanten genieten van het water.

De ligging...
Als je door het dorp wandelt, lijkt de Randstad misschien ver weg, maar niets is minder waar. Het bruisende stadshart van Gouda ligt slechts op drie kilometer afstand, goed bereikbaar via de doorgaande route langs de dijk. De N207 zorgt voor een soepele aansluiting op de A20 naar Rotterdam en de A12 naar Utrecht en Den Haag. De zeven villa’s van HoogTij liggen aan de rivier, net buiten de dorpskern van Gouderak. Aan de overkant ligt Moordrecht, waarnaar het pontje een directe verbinding verzorgt, leuk en handig. Doordat HoogTij aan de doorgaande dijk ligt, heb je snel toegang tot de belangrijkste uitvalswegen.

BELEEF...;

Wonen aan het hof
De vijf hofvilla’s zijn gelegen rondom de besloten binnenhof en bereikbaar via de groene, ronde oprijlaan. Hier omheen zijn parkeerplaatsen gecreëerd. Aan de voorzijde ontmoeten bewoners elkaar als buren, waar de achterzijde het vrije uitzicht biedt op de rivier. De breed uitlopende tuinen bieden hiertoe alle ruimte, en vormen een waardevolle aanvulling op de toch al riante afmetingen van de woning.

Wonen aan de dijk
Twee van de zeven villa’s in HoogTij zijn direct gelegen aan de dijk, aan het Middelblok. Zij zijn in de breedte gesitueerd, waardoor de beleving heel anders is dan in het hofje. De villa’s hebben een prominente entree aan het Middelblok en kijken uit over de dijk naar Gouderak. Bij de linkse dijkvilla wordt het decor over de hele breedte gevormd door de rivier. De rechtse dijkvilla sluit meer aan op de intimiteit van het hofje. Beide villa’s hebben een eigen inrit met parkeergelegenheid en een omliggende tuin, die een prachtige doorkijk geeft naar de Hollandsche IJssel.

De rivier
De villa’s in HoogTij zijn een eerbetoon aan het achterliggende rivierenlandschap. De spitsboog-kappen, bekleed met natuurlijk riet, geven de villa’s een bijzondere grandeur die ook binnen voelbaar is. De gevels bestaan uit grote glaspuien, waardoor het licht rijkelijk naar binnen stroomt. Beneden lopen woonkeuken, eetkamer en de riante living soepel in elkaar over, terwijl de bovenverdiepingen plaats bieden aan vier royale slaapkamers en twee of meer badkamers. Of je nu kiest voor een hofvilla of één van beide dijkvilla’s, je geniet het hele jaar door van het samenspel tussen natuur, binnenvaart en waterrecreatie dat zich voor jouw ogen afspeelt.

Foto's

360° foto's en video

Video

Nieuws

 • 10 december 2020

  HoogTij: wonen aan de Hollandsche IJssel

  In HoogTij beschikt elke villa over een riant terras en schitterende tuin, direct gelegen aan de weidse rivier. De villa’s zijn een eerbetoon aan het bijzondere panorama dat zich hier ontvouwt. De spitsboogkappen ...

  Lees meer op nieuwwonengroenehart.nl
 • 5 oktober 2020

  Binnenkort in verkoop | HoogTij, Gouderak

  Tijdens het ontwerpen van de villa’s is er veel aandacht geschonken aan de verbinding tussen de woningen en het water. Zo beschikt elke villa over een riant terras en schitterende tuin, direct gelegen aan de ...

  Lees meer op nieuwwonengroenehart.nl
 • 4 mei 2020

  Basaltkeien markeren de contouren van HoogTij

  In de afgelopen weken zijn de basaltkeien gelegd, waarmee de rivieroever verstevigd wordt. Basalt is een vulkanisch gesteente, dat uitermate robuust is. Dat is geen overbodige luxe, want de Hollandsche IJssel is een ...

  Lees meer op nieuwwonengroenehart.nl

Woningtypen

Van de 7 huizen in dit project zijn er nog 7 beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing
Verkocht (o.v.) In onderhandeling Beschikbaar

Downloads