De Kiem van Houten | Fase 1A

Houten Bouw gestart
Van € 844.200 tot € 886.612 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

 • Aantal huizen 24 (5 beschikbaar)
 • Wonen 185 tot 209 m²
 • Aantal kamers 6
 • Perceel 355 m²

Project De Kiem van Houten | Fase 1A

BOUW GESTART | Nog enkele vrijstaande villa's beschikbaar!

Heb jij interesse in een riante vrijstaande villa in een groene omgeving waarin jij zelf nog alle mogelijkheden hebt om er jou droomwoning van te maken? Maak dit dan kenbaar door contact op te nemen met één van de projectmakelaars of neem een kijkje op de projectwebsite (dekiemvanhouten.nl). Wij nemen dan contact met je op om het project verder met je door te nemen.

---

De Kiem van Houten is gelegen binnen de wijk Grassen-Noord en grenst aan de recreatieplassen Rietplas en Oosterlaakplas en de woonwijk De Tuinen en De Grassen. Een heerlijke omgeving om even uw hoofd leeg te maken na een drukke dag! Nadat u van deze omgeving genoten heeft, pakt u uw fiets naar het winkelcentrum Castellum voor nog wat laatste boodschappen. Het genieten van uw prachtige bijzondere woning kan hierna écht gaan beginnen!

De Romeinen wisten al dat het fijn wonen is in de groene omgeving van Houten. Zij stichtten de nederzetting Haltna, wat ‘woonplaats in het bos’ betekent en tegenwoordig bekend staat als Houten. In deze groene omgeving van het nieuwbouwplan De Kiem van Houten, worden acht zeer ruime levensloopbestendige patiowoningen met sfeervolle karakteristieke details (Hortus) en zestien bijzonder aantrekkelijke en zeer ruime vrijstaande en vrijstaand-geschakelde villa’s met rijkgevarieerde gevels (Villa Urbana) gebouwd. In deze fraaie villa’s en patiowoningen leeft u als een rijke Romeinse stedeling, maar dan met alle wooncomfort van de huidige tijd. De woningen worden natuurlijk gasloos en Nul-Op-de-Meter gebouwd. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden voor het vergroten en aanpassen van uw woning. Zelfs de tuinaanleg kan als optie voor u verzorgd worden. De groene omgeving waar de Romeinen zo van hielden, met alle voorzieningen binnen handbereik, zal ook u zeker bevallen!

De vrijstaande villa’s Phalans, Hystrix, Danthonia, Castellia en Dimeria zijn zeer riant en uniek. De vijf types hebben ieder een eigen rijkelijk aangeklede uitstraling waardoor een mooi gevarieerd gevelbeeld ontstaat.
De villa's hebben drie volledige woonlagen met en inhoud van 740m3. Standaard zijn ze voorzien van vijf slaapkamers (met mogelijkheid tot uitbreiding naar zes slaapkamers), een fraaie badkamer en een royale woonkeuken en woonkamer. Op de begane grond kunt u de villa naar wens verder uitbreiden met bijvoorbeeld een erker of uitbouw. Daarnaast zijn de eerste en zolderverdieping naar eigen inzicht aan te passen en behoort een tweede badkamer, het realiseren van een inloopkast of werkkamer tot de opties. Alle villa’s beschikken over minimaal één parkeerplaats op eigen terrein, bereikbaar via de straat aan de achterzijde van de villa. Een complete villa, ideaal voor een groot gezin!

De unieke patiowoningen Arotide en Briza bieden u een compleet woonprogramma op de begane grond. De woningen hebben standaard een ruime woonkamer en woonkeuken, een fraaie slaapkamer met badkamer, een apart toilet en ruime berging. Wordt u het liefst wakker met uitzicht op uw prachtige patio? Dan kiest u voor het type Briza. Heeft u liever een ruime woonkeuken aan de patio, dan kiest u voor Arotide.

De eerste verdieping is geheel vrij in te richten met een tweede en/of derde slaapkamer, werkkamer of zelfs een fitnessruimte. Een tweede badkamer behoort eveneens tot de uitbreidingsmogelijkheden. Uw auto parkeert u vlakbij uw woning op uw eigen parkeerplaats.

Foto's

Omgeving

De Kiem van Houten is dé nieuwe woonwijk in Houten-Zuid. Een nieuw startpunt, waar u woont om te leven en te beleven, de plek waar u direct uw draai vindt. Dat kan ook bijna niet anders, zowel de woningen als de wijk zelf zijn ruim van opzet en in de directe omgeving is volop groen en water aanwezig om te spelen, te sporten en te recreëren. Alles wat u nodig heeft is op comfortabele loop- en fietsafstand. U woont bovendien ideaal centraal in Nederland. Met de trein of de auto bent u snel op de weg maar óók zo weer thuis.

Inmiddels heeft Houten 50.000 inwoners. Graag nemen wij u mee naar de ideale woonplek Houten, waarvoor inmiddels al zoveel mensen gekozen hebben. Zegt u ‘Houten’, dan zegt u ‘veelzijdig, gezellig, groen, water, ruimte, rust en centraal gelegen’ maar ook ‘dorpse rumoer’. Leuke terrasjes en winkeltjes vind u in de sfeervolle oude dorpskern het Oude Dorp. Daarnaast heeft Houten de luxe van twee winkelcentra: Castellum en Het Rond, beiden met een hoog voorzieningenniveau! Van supermarkten tot bekende winkelketens, de dagelijkse weekmarkt, een theater, een bioscoop... Noem maar op, alles is aanwezig.

Houten is zeer centraal in het midden van Nederland gelegen. Met de auto rijdt u binnen luttele minuten de A27 op. Het gezellige Utrecht ligt op 30 minuten fietsafstand. Wilt u iets meer van de wereld zien, dan is Schiphol binnen 45 minuten te bereiken. Wellicht reist u liever op een duurzamere manier. U pakt dan de trein op één van de twee treinstations die Houten rijk is. Daarnaast is Houten voorzien van een uniek netwerk van fiets- en voetpaden, want waarom zou u eigenlijk Houten verlaten, als dit dorp u zoveel te bieden heeft?

Uiteraard wordt ook aan uw (klein)kinderen gedacht. Binnen De Kiem van Houten komen verschillende speeltuintjes en een sportveld met goals waar de jeugd hun de energie kwijt kan. Speelbos Nieuw Wulven is zelfs voor de hele familie leuk! In de omgeving van de Kiem van Houten zijn verschillende basisscholen en kinderopvangcentra. Ook voor het middelbaar onderwijs kunnen de kinderen in Houten terecht. Binnen de gemeente bevinden zich diverse middelbare scholen. De trein brengt uw studerende kind vier keer per uur naar studentenstad Utrecht!

Naast het beleven, vindt u het vast ook fijn om te bewegen. Dit begint eigenlijk al bij uw voordeur, want Sportparcours De Vijfwal loopt vlak langs De Kiem van Houten. Houdt u meer van de gezelligheid van een teamsport? Uiteraard bent u van harte welkom bij de hockey-, voetbal- en tennisclub. Of wilt u in uw vrije tijd liever aan uw handicap werken? In de omgeving zijn verschillende golfclubs waar u hiervoor terecht kunt.

Aan de Rietplas en de Oosterlaakplas is het goed vertoeven. Tijdens warme zomers vindt u hier heerlijke verkoeling tijdens het zwemmen of ander waterplezier. Terwijl u in de winter wellicht uw schaatsen kan onderbinden.

De jonge wijk ‘ontkiemt’ met in totaal 308 woningen en appartementen. De woningen worden Nul-Op-de-Meter en gasloos gebouwd. In en om de wijk wordt een rijke, biodiverse groene omgeving aangelegd. Goed voor het milieu, prettig en gezond om in te vertoeven! Heel herkenbaar en aantrekkelijk is de fraaie jaren 30-stijl van de architectuur. De woningmix is divers en aantrekkelijk voor jong en oud.

360° foto's en video

Video

Planning

Projectfase: bouw gestart
Nu
Start verkoop oktober 2019
Start bouw september 2020
Verwachte oplevering augustus 2021

Nieuws

 • 11 september 2020

  Inloopavond donderdag 17 september | De Kiem van Houten

  Op dit moment zijn er nog enkele vrijstaande villa's beschikbaar in De Kiem van Houten. Ze beschikken over drie woonlagen en hebben een woonoppervlakte van maar liefst 185 tot 209 m². De villa’s zijn ...

  Lees meer op nieuwwonenutrecht.nl
 • 26 juli 2020

  Laatste vrijstaande villa’s beschikbaar | De Kiem van Houten, fase 1A

  De vrijstaande villa’s in De Kiem van Houten zijn zeer riant. Ze beschikken over drie woonlagen en hebben een woonoppervlakte van 200 m² (inclusief uitbouw). De villa’s zijn standaard voorzien van ...

  Lees meer op nieuwwonenutrecht.nl
 • 24 juni 2020

  Inloopavond 1 juli a.s. | De Kiem van Houten

  De vrijstaande villa’s in De Kiem van Houten zijn zeer riant en beschikken over drie volledige woonlagen. Standaard zijn ze voorzien van vijf slaapkamers (met mogelijkheid tot uitbreiding naar zes ...

  Lees meer op nieuwwonenutrecht.nl

Woningtypen

Van de 24 huizen in dit project zijn er nog 5 beschikbaar

Verkoopmakelaars

De Keizer makelaars Houten

Vandaag bereikbaar vanaf 9:00
Bel 030-6375566

Brecheisen Makelaars Houten B.V.

Vandaag bereikbaar vanaf 9:00
Bel 030-6373336
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing
Verkocht (o.v.) In onderhandeling Beschikbaar

Downloads