Droomkavels - Landgoed Scholtenszathe

Klazienaveen-Noord Verkoop gestart
Van € 223.200 tot € 326.500 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

 • Aantal huizen 14 (1 beschikbaar)
 • Wonen 500 tot 800 m²
 • Aantal kamers 1
 • Perceel 10.370 tot 16.805 m²

Project Droomkavels - Landgoed Scholtenszathe

**Laatste kavel beschikbaar!**

Project Droomkavels - Landgoed Scholtenszathe

De landelijk gelegen Droomkavels zijn gesitueerd in een divers natuurgebied in Klazienaveen-Noord, nabij het Landgoed Scholtenszathe waar het project haar naam aan ontleent.

Het is goed toeven in de omgeving van dit prachtige landgoed, waarvoor in 1998 ruim 300 hectare aan bos is aangeplant met een gevarieerd aantal boomsoorten. De stad Emmen met al haar voorzieningen, zoals winkelcentra en dieren- en attractiepark Wildlands, ligt comfortabel om de hoek, net als vele uitgestrekte natuurgebieden, hunebedden en karakteristieke Drentse dorpjes. De locatie ligt aan uitstekende uitvalswegen, zoals de A37 en een stukje verderop de A28.

In dit fraaie stukje Drenthe wordt u de unieke mogelijkheid geboden om uw eigen droomhuis te realiseren zoals u dit wenst, onder begeleiding van uw eigen kavelcoach van Woonwensfabriek.

Het project bestaat uit 20 royale kavels inclusief bosperceel vanaf 8.900 m² en 5 kleinere kavels vanaf 1.900 m². Het plan gaat uit van 3 zones: Wonen in het Lint, Wonen aan het Scholtenskanaal en Wonen aan het open landschap.
- Wonen in het lint: deze kavels zijn de uitbreiding van de bestaande kern Klazienaveen-Noord. Deze woningen sluiten aan op de uitstraling en de schaal van het dorp. Aan de achterzijde van de kavels is een bospartij gelegen.
- Wonen aan het Scholtenskanaal: woningen pronkend op de open ruimtes aan het kanaal. Deze woningen richten zich met de voorkant op het Scholtenskanaal met zijn laanbeplanting met eiken. De woningen staan in open ruimtes in het bos, de zogenaamde boskamers. Ze staan vrij in de kamers en maken zich los van de bosrand. De relatie binnen- buiten moet zichtbaar zijn in het ontwerp.
- Wonen aan het open landschap: deze kavels, aan het oostelijke deel langs de Catovaart, worden gekarakteriseerd door een weids uitzicht, waarbij de woningen zich nestelen in de bosrand. De relatie binnen-buiten is vloeiend en het bouwvolume heeft een vrije vorm. Gebouwde buitenruimtes zijn een onderdeel van de compositie.

Er is een beeldkwaliteitsplan geschreven met daarin voor elke zone een omschrijving inzake ontwerp en bouwvoorschriften. De kavels worden verkocht in 3 deelfases:
- fase 1: Kavels 1 t/m 9;
- fase 2: Kavels 10 t/m 19;
- fase 3: Kavels 20 t/m 25.

Om één en ander wat concreter te maken heeft Woonwensfabriek, de kavelcoach van dit project, twee voorbeeldwoningen geselecteerd voor de vijf lintkavels en deze voorzien van een vrij-op-naam-vanafprijs. Het gaat om een woning in jaren '30 stijl en een schuurwoning die op maat is gemaakt voor deze kavels. Zie voor meer informatie de afbeeldingen. Deze woningen zijn uiteraard aan te passen aan uw wensen binnen de grenzen van het beeldkwaliteitsplan.

Bent u benieuwd naar de plattegronden en het kostenplaatje van deze woningen? Kijk dan op de projectwebsite getoonde voorbeeldwoningen zijn onder voorbehoud goedkeuring welstand.

Deze online presentatie en eventuele bijlagen zijn samengesteld aan de hand van de ons bekende gegevens en afbeeldingen. Samen met de artist impressions geven zij een indruk van de toekomstige situatie. Zij pretenderen niet een exacte weergave te zijn van het uiteindelijke product. Aan deze presentatie of bijlagen kunnen dan ook geen rechten ontleend worden. Eventueel genoemde of getoonde afmetingen zijn indicatief.

Foto's

Omgeving

De Droomkavels zijn gelegen in het rustige en ruime Klazienaveen-Noord, nabij Landgoed Scholtenszathe. Klazienaveen-Noord is een gezellig veendorpje dat omstreeks 1885 is gesticht en diverse (winkel)voorzieningen en andere bedrijvigheid biedt. Op ongeveer 6 kilometer ligt de groene stad Emmen met al haar voorzieningen zoals winkel- en uitgaanscentra en dieren- en attractiepark Wildlands.

In Zuidoost-Drenthe vindt u talloze karakteristieke dorpjes zoals Exloo, Ees en Drouwen. Daarnaast kunt u van Zuidwolde tot aan Groningen volop genieten van het zo geliefde Drents Landschap met al haar diversiteit aan flora en fauna. Binnen handbereik liggen uitstekende uitvalswegen naar alle windrichtingen.

360° foto's en video

360° foto's
Video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Start verkoop juni 2020

Nieuws

 • 23 januari 2023

  Laatste kavel beschikbaar in project 'Droomkavels'

  Op dit moment is er nog één kavel beschikbaar, dit betreft kavel 11. Deze kavel heeft een kavelgrootte van ruim 10.000 vierkante meter. Het gehele is ruim opgezet en wordt gekenmerkt door veel groen. Voor het ...

  Lees meer op nieuwwonendrenthe.nl
 • 22 augustus 2022

  Ondertekening koopovereenkomst Droomkavel

  Binnen het project 'Droomkavels worden in totaal 25 kavels verkocht met als belangrijke uitgangspunten groen en ruimte. Met deze kavel realiseert u uw droomhuis op een fraai perceel aan het water met een prachtig ...

  Lees meer op nieuwwonendrenthe.nl
 • 15 september 2021

  Droomkavels Klazienaveen: fase II nu in verkoop!

  De bouwkavels 10 tot en met 19 zijn in deze fase in verkoop gegaan. Via de projectwebsite kunt u de status en de prijs per kavel in zien. Bent u belangstellend of heeft u vragen? Neem dan contact op met Lamberink ...

  Lees meer op nieuwwonendrenthe.nl

Woningtypen

Van de 14 huizen in dit project is er nog 1 beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing
Verkocht (o.v.) In onderhandeling Beschikbaar

Downloads

Droomkavels - Landgoed Scholtenszathe

Van € 223.200 tot € 326.500 v.o.n.