Porseleinhaven

Loosdrecht Verkoop gestart
Van € 389.000 tot € 895.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 19 (geen beschikbaar)
  • Wonen 73 tot 188 m²
  • Aantal kamers 3 tot 6
  • Perceel 77 tot 129 m²

Project Porseleinhaven

Porseleinhaven
De knapste horizon van Oud-Loosdrecht…

Waar vroeger een porseleinfabriek stond, kun je nu exclusief wonen. Je geniet vanuit je herenhuis of appartement van het schilderachtige uitzicht over de haven. En je wandelt zo naar de winkels en horeca om de hoek. Voor de deur strijk je neer op het terras, stap je aan boord of duik je in het water van één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Dit is wonen aan Porseleinhaven... Hier vind je rust, vrijheid, maar ook luxe en comfort.

Wil je elke ochtend wakker worden met uitzicht op het water? En genieten van de prachtige Hollandse luchten als de zon ondergaat? Je hebt weer kans om te kopen in Porseleinhaven. In de laatste fase komen herenhuizen en een kleinschalig appartementengebouw met zeven appartementen.

Herenhuizen
Er komen in totaal 12 herenhuizen: acht aan de haven en vier aan de dijk. Elk herenhuis heeft een eigen kleur. Beige, lichtblauw, antraciet, geel en bruin is het palet dat de architect gekozen heeft. Kies je favoriet in kleur en in grootte. De herenhuizen verschillen in breedte en hoogte (3 of 4 woonlagen) en de woonoppervlakten variëren van ongeveer 128 tot 188 m².

Alle vrijheid
Het charmante van de herenhuizen is de flexibiliteit van indelen. De herenhuizen direct aan de haven krijgen een voortuin. Bewoners kunnen ervoor kiezen om een woonkamer direct aan deze voortuin te laten grenzen en dan boven een grote leefkeuken te creëren. Maar die leefkeuken kan ook beneden aan de havenzijde. Dat is prettig als je bijvoorbeeld graag buiten eet in de zomer. Wie op zoek is naar een kantoor aan huis, studio of atelier, kan deze ook op de begane grond vestigen en dan boven zowel de keuken als woonkamer situeren. Vijf herenhuizen, waaronder de vier aan de dijk, voegen een extra dimensie toe aan het centrum. De commerciële ruimte op de begane grond moeten worden ingericht als een winkel, kleinschalige horeca of dienstverlening.

Drie types
Aan de haven heb je keuze uit type A en type B. Deze typen hebben een voortuin aan het water. Aan de dijk komen vier herenhuizen type C.

Type A
Herenhuis type A is met vier woonlagen het grootste herenhuis. De breedte is 5,10 meter. De begane grond en eerste verdieping bieden bijzonder veel flexibiliteit.
• Woonoppervlakte vanaf circa 172 tot 188 m².
• Entree en berging aan het parkeerhof.
• Tweede entree en voortuin aan de haven.
• Woonkamer en keuken op de eerste verdieping, aan terras met avondzon.
• De multifunctionele ruimte, aan de voortuin, is de ideale plek voor een royale woonkeuken of een kantoor aan huis (bij bouwnummer 16 een verplichte commerciële functie).
• Vrij indeelbare zolder.

vanaf € 835.000,- vrij op naam

Type B
Herenhuis type B heeft drie woonlagen met een breedte van 5,70. De indeling is traditioneel, met de keuken en woonkamer op de begane grond.
• Woonoppervlakte vanaf circa 140 tot 155 m².
• Entree en berging aan het parkeerhof.
• Tweede entree en voortuin aan de haven.
• Drie slaapkamers op de eerste verdieping.
• Masterbedroom aan terras met avondzon.
• Vrij indeelbare zolder.

vanaf € 719.000,- vrij op naam

Type C
Herenhuis type C is relatief smal en hoog en heeft daarmee een karakteristieke uitstraling. De begane grond is opgesplitst in een entree naar het woongedeelte, een berging en een commerciële ruimte met een eigen ingang. De commerciële functie is verplicht. Hierbij kun je denken aan een winkel, kleinschalige horeca of dienstverlening.
• Woonoppervlakte van circa 128 m².
• De woonkamer en de keuken liggen op de eerste verdieping.
• Balkon op het zuiden met een geweldig uitzicht op de Loosdrechtse plassen.
• Twee ruime slaapkamers.
• Bergzolder met een vlizotrap, bereikbaar vanuit de overloop.

vanaf € 585.000,- vrij op naam

Fraaie appartementen
Op de hoek van Porseleinhaven komt een kleinschalig en karakteristiek appartementengebouw met zeven 3-kamerappartementen. De gevels van het appartementengebouw worden voorzien van fraai metselwerk, in een oranjerode kleur. Het roodbruine dak sluit hier naadloos op aan.

De woonoppervlaktes van de appartementen varie?ren van ongeveer 73 tot 146 m2. Alle appartementen hebben een lichte woonkamer met een balkon aan de haven, twee slaapkamers, een badkamer en berging voor de was. De grootte van de ruimten en het uitzicht zijn heel divers. Zo kijkt elk appartement uit op Porseleinhaven, maar sommige hebben daarnaast ook een geweldig uitzicht over de dijk naar de Vuntusplas.

Elk appartement heeft een balkon aan de haven, met een ideale zonligging op het zuidoosten. Hier is het heerlijk toeven en geniet je van de dynamiek van het nieuwe dorpshart. Mensen die in- en uitstappen op de fietsboot, suppers en bootjes die langsvaren of aanmeren om een drankje of hapje te drinken in Porseleinhaven.

Meer ruimte voor horeca
Aan de oostzijde van Porseleinhaven heeft De Haven Club de deuren geopend, in de plint van het witte appartementengebouw. Een bar brasserie waar je een kopje koffie kunt drinken, lunchen of dineren, maar ook gewoon een drankje kunt drinken op het terras. Aan de andere kant van het plein, onder het nieuwe appartementengebouw, is ook ruimte voor eventuele horeca in de plint. Op dit moment worden er gesprekken gevoerd met een geïnteresseerde partij. Wie weet kunnen bewoners en bezoekers hier straks ook genieten van een hapje en drankje met uitzicht op de haven.

Start bouw
Naar verwachting start de bouw in het tweede kwartaal van dit jaar. Met een bouwtijd van ongeveer 1,5 jaar verwachten we dat de herenhuizen en appartementen eind 2022 gereed zullen zijn.

Interesse?
Heb je interesse in een appartement of herenhuis in de laatste fase van Porseleinhaven? Neem dan een kijkje op de website porseleinhaven.nl of neem gerust contact op met een van de makelaars.

Tot ziens in Porseleinhaven!

Foto's

360° foto's en video

Video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Start verkoop november 2020

Woningtypen

Van de 19 huizen in dit project zijn er geen beschikbaar

Verkoopmakelaars

Veerman Makelaars

Morgen bereikbaar vanaf 9:00
Bel 035-5825333

Van de Steege Projectmakelaars

Morgen bereikbaar vanaf 8:30
Bel 020-4357040
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing