Het ZuideR Carré

Rotterdam Bouw gestart
Van € 215.000 tot € 590.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 72 (34 beschikbaar)
  • Wonen 31 tot 146 m²
  • Aantal kamers 1 tot 5
Blikvanger Zuid heeft alles! Karakteristiek en gasloos wonen in Het Zuider Carré

Project Het ZuideR Carré

MONUMENTAAL EN STOER. GEWOON ÉCHT ROTTERDAMS
Vreewijk leeft! Dit stukje onvervalst Rotterdam trekt steeds meer nieuwe bewoners en is een monument op zich. In het hart van deze verborgen parel op Zuid neemt het voormalige Zuiderziekenhuis een in het oog springende plek in. Hier te kunnen wonen is een droom van velen. Binnenkort wordt het werkelijkheid.

In het imposante Carrégebouw worden 72 appartementen gerealiseerd. Van lekker compact tot heerlijk ruim, zoals de tweelaagse woningen op de begane grond/souterrain die perfect zijn voor gezinnen. De appartementen in Het ZuideR Carré zijn ideaal voor iedereen die van het stadse leven houdt! Welk appartement je straks ook kiest, ze zijn allemaal monumentaal, robuust en stoer. Het ZuideR Carré is gewoon écht Rotterdams.

HET ZUIDER CARRÉ. DE PAREL VAN VREEWIJK
Het karakteristieke vooroorlogse Zuiderziekenhuis in Rotterdam-Zuid krijgt een geweldige nieuwe bestemming. In Het ZuideR Carré, het hoofdgebouw van het voormalige ziekenhuis, worden 72 unieke appartementen gerealiseerd. De restauratie en herbestemming van deze monumentale icoon is bijzonder in al zijn facetten. Hier woon je straks in de parel van Vreewijk.

Het terrein en de gebouwen van het voormalige Zuiderziekenhuis, in de volksmond Het ZuideR, worden na de herbestemming en restauratie een plek om te wonen, te leren en te werken. Midden in het gemoedelijke en levendige Tuindorp Vreewijk.

In Het ZuideR Carré, het hoofdgebouw, worden 72 appartementen gerealiseerd die allemaal net even anders zijn en variëren in oppervlak en indeling. Er is dus echt voor ieder wat wils! Achter het Carré komen 30 grondgebonden Paviljoenwoningen. In het monumentale poortgebouw neemt het Zuider Gymnasium haar intrek; het eerste categoraal gymnasium ‘op Zuid’. Ook is er in één vleugel van het poortgebouw kantoorruimte beschikbaar voor zelfstandige ondernemers.

Heb je interesse en wil je niets missen? Ga dan naar de projectwebsite en schrijf je in onder de button "Meld je aan", hier kun je ook jouw voorkeur voor een specifiek segment weergeven. Er wordt momenteel nog hard gewerkt aan de verkoopdocumentatie en de plattegronden, als je je inschrijft wordt je als eerste geïnformeerd over alle ontwikkelingen in Het ZuideR Carré. Kun je niet wachten en heb je een brandende vraag, bel of mail dan gerust even met één van de verkopende makelaarskantoren.

Disclaimer: deze aanmelding is met grote zorgvuldigheid samengesteld, echter kunnen er geen rechten worden ontleend aan teksten, berekeningen, aanbiedingen evenals aan afgebeelde illustraties en artists-impressions, deze zijn uitsluitend bedoeld als voorbeeld en daardoor niet bindend voor het eindresultaat. Alle informatie, ook prijzen en voorwaarden, kunnen aan verandering onderhevig zijn.

Foto's

Omgeving

WAT EEN STAD
Rotterdam is een stad van pioniers, van mensen die grenzen verleggen op een no-nonsense manier. Rotterdam is waar nieuwe dingen ontstaan en van de grond komen, hier gebeurt het. Een stad boordevol verhalen over vroeger, maar vooral over nu. Van het bombardement tijdens de oorlog tot de waanzinnige wederopbouw met al zijn iconische gebouwen, die internationaal tot de verbeelding spreken. In Rotterdam is zo veel te ontdekken en werkelijk alles lijkt hier te kunnen. In noord én op zuid. Rotterdam... wat een stad!

GEMOEDELIJK VREEWIJK
Het ZuideR Carré vormt het monumentale hart van de nieuwe wijk Het Zuiderhof. Hier zijn al 123 woningen gebouwd en op de voormalige locatie Erasmus MC-Daniel den Hoed worden in de nabije toekomst nog eens ruim 240 woningen gerealiseerd. Het Zuiderhof is de nieuwe eyecatcher van Tuindorp Vreewijk. Een populaire wijk die volop in beweging is. De wijk is aangewezen als beschermd stadsgezicht en telt meer dan 300 monumenten. Het voormalige Zuiderziekenhuis is er daar één van.

Vreewijk is een mooie, karakteristieke en vooral ook groene wijk in het Rotterdamse stadsdeel Feijenoord. De wijk is gebouwd als ‘Tuindorp’ met veel laagbouw en gezellige tuinen. De gemoedelijke dorpssfeer zorgt ervoor dat veel bewoners hier voor een lange periode, vaak zelfs hun hele leven, willen blijven wonen. Logisch ook, want in Vreewijk woon je rustig en groen met de stad toch vlakbij. Het beste van twee werelden!

BOOMING ROTTERDAM-ZUID
De zuidoever van de Maas bruist. Vreewijk, de Afrikaanderwijk, Bloemhof en Feijenoord hebben elk hun eigen charme en vergeet de architectonisch uitdagende Kop van Zuid niet. Je zult ook versteld staan van de hoeveelheid groen zoals het geweldige Zuiderpark, de Vreijenburgplas en Heijplaat. Op zuid, zoals de Rotterdammer dit stadsdeel noemt, is wat het leven zo uitdagend maakt vlakbij.

De laatste jaren ondergaat Rotterdam-Zuid een ware metamorfose. Met dank aan het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ). Het Rijk, de gemeente en tal van corporaties, zorginstellingen, schoolbesturen en het bedrijfsleven werken samen aan een gezonde toekomst voor Rotterdam-Zuid. En met succes. Op zuid gebeurt het en lijkt alles mogelijk. Wonen, werken, ontspannen, cultuursnuiven en meer… je vindt het hier allemaal.

ROTTERDAM. MAKE IT HAPPEN!
Rotterdam is misschien wel de coolste wereldstad van Nederland. Jong en dynamisch met een onstuimig kloppend hart. Een stad die zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen. Bij elk bezoek is de toch al imposante skyline weer uitgebreid en word je verrast door een nieuw cultureel of sportief evenement. Dat maakt Rotterdam tot een stad die je steeds opnieuw kunt ontdekken.

Of je nu voor de indrukwekkende architectuur gaat, kunst en cultuur, lekker borrelen, winkelen, uitwaaien langs de Maas of uitgebreid dineren en stappen; in Rotterdam vind je alles wat een metropool zo inspirerend maakt. En heb je eenmaal de moeite genomen om de stad te omarmen en je wil steeds weer iets nieuws ontdekken, dan merk je meteen dat in Rotterdam alles kan. Maar je moet het wel zélf doen. Vandaar dus… Make it happen!

360° foto's en video

Video

Planning

Projectfase: bouw gestart
Nu
Start verkoop september 2022
Start bouw april 2023
Verwachte oplevering juni 2025

Woningtypen

Van de 72 huizen in dit project zijn er nog 34 beschikbaar

Verkoopmakelaars

Ooms Makelaars Rotterdam

Telefonisch bereikbaar tot 16:30
Bel 010-4248888

TW3 Strategie Marketing Makelaardij

Maandag bereikbaar vanaf 8:30
Bel 010 3007117
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing