Hof Lindebeek

Stevensbeek Verkoop gestart
Van € 232.500 tot € 432.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 14 (7 beschikbaar)
  • Wonen 120 tot 168 m²
  • Aantal kamers 3 tot 5
  • Perceel 122 tot 429 m²

Project Hof Lindebeek

Hof Lindebeek is een bijzonder nieuw plan met een rijke geschiedenis. Het plan is gelegen op een rustige, mooie locatie, op de hoek van de Lindelaan en de Kloosterstraat in het Brabantse dorp Stevensbeek.

Op deze plek ligt de oorsprong van Stevensbeek. Aan het begin van de vorige eeuw werd op de ontgonnen heidevelden modelboerderij Lactaria gesticht. Het onwillige Peelland werd door boeren en bosbouwers geploegd en gesmeed tot een stuk land met een ingetogen schoonheid die nog steeds zichtbaar is. Later is deze modelboerderij met veel liefde omgebouwd tot klooster. In de jaren ‘90 werden de panden op het landgoed in gebruik genomen als groepsaccomodatie ‘Stevenshof ’.

Nu, meer dan een eeuw na de oospronkelijke bouw, krijgen de gebouwen die inmiddels de status van rijksmonument hebben en de omliggende gronden een nieuwe bestemming. Met respect voor de rijke historie en de waardevolle natuurlijke omgeving worden de bestaande panden gerenoveerd en de omliggende gronden ontwikkeld voor woningbouw. Er zal een brede mix aan nieuwbouwwoningen worden gerealiseerd.

De eerste fase omvat 1 levensloopbestendige vrijstaande woning, 9 eengezinswoningen, 2 vrijstaand geschakelde woningen en 2 twee-onder-een-kapwoningen. Een aantal woningen zijn voorzien van parkeergelegenheid op eigen terrein. Voor de overige woningen zijn parkeerplaatsen voorzien voor de deur en in het openbaar gebied.

De architectuur van de woningen is landelijk in een modern jasje. Door bij een groot aantal woningen het metselwerk te combineren met houten delen sluit het ontwerp mooi aan bij de natuurlijke omgeving. Hiermee wordt Hof Lindebeek een bijzonder plan, waar toekomst en historie elkaar ontmoeten, en wonen en ontspanning hand in hand gaan.

Foto's

Omgeving

Stevensbeek is een dorp met een compacte dorpskern rond de kruising Stevensbeekseweg/ Kloosterstraat/Lactariaweg en Lindelaan en heeft circa 700 inwoners. Het dorp is ontstaan in 1934.
Het is allemaal begonnen met het bouwen van de grote model-ontginningsboerderij Lactaria, midden op de Sambeekse hei. In 1933 kocht de toenmalige gemeente Sambeek het hele complex op om er een nieuw dorp te stichten. De boerderij werd omgebouwd tot klooster. In korte tijd werden er boerderijen, woningen en een kerk gerealiseerd waardoor er in slechts een jaar tijd een heus dorp ontstond met alles erop en eraan.

In Stevensbeek zijn diverse voorzieningen. Zo vind je er een basisschool, een peuterspeelzaal en een kinderdagverblijf. Ook voor voortgezet onderwijs kun je in Stevensbeek terecht. Jeugd vanuit de wijde omgeving fietst naar Metameer, een school voor vmbo, havo en atheneum. En voor voortgezet speciaal onderwijs is er VSO De Korenaer.
Voor de dagelijkse boodschappen fiets of rijd je even naar het nabij gelegen Sint Anthonis.
Het dichtsbijzijnde treinstation en ziekenhuis vind je op circa 10 autominuten afstand in Boxmeer.

Op het gebied van sport en ontspanning kun je onder andere terecht bij de Stevensbeekse sportvereniging SVS waar je lekker een partijtje kunt voetballen, volleyballen of schaatsen/skeeleren. Of sluit je aan bij bijvoorbeeld de carnavalsvereniging, de heemkundekring of de jeugdbeweging. Aan de Radioweg ligt een evenemententerrein waar regelmatig grote sportevenementen worden gehouden.

De omgeving van Stevensbeek nodigt uit voor een flinke fietstocht of een lekkerewandeling. Ten noordoosten van de dorpskern ligt het recreatiegebied de Radioplassen en het Radiobos. Door de verscheidenheid aan bosjes, weiden, strandjes, plassen en een gevarieerde wandelpadenstructuur ervaar je een unieke landschapsbeleving. Ontdek het prachtige dorp en de omgeving!

360° foto's en video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Start verkoop juli 2020

Woningtypen

Van de 14 huizen in dit project zijn er nog 7 beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Hof Lindebeek

Van € 232.500 tot € 432.000 v.o.n.