Barbarahoeve 2e Fase

Veghel Bouw gestart
Van € 328.250 tot € 354.500 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 6 (geen beschikbaar)
  • Wonen 159 m²
  • Aantal kamers 5
  • Perceel 322 tot 443 m²

Project Barbarahoeve 2e Fase

Landelijk wonen
De Barbarahoeve vormt een kleine zelfstandige buurtschap in een buitengewoon bijzondere groene woonomgeving.
De locatie ligt aan de zuidoostkant van Veghel, dichtbij Eindhoven, Den Bosch en Uden. Je woont hier landelijk, in een prachtige groene omgeving. En toch vlakbij het centrum van Veghel, met allerlei voorzieningen en gastronomie.

De buurtschap bestaat uit een erfbebouwing van in totaal 20 woningen, welke gesitueerd zijn aan/rondom een erf. In zijn totaliteit betreft het hier één blok van 8 woningen en twee blokken van elk 3 woningen welke reeds zijn gerealiseerd. De finishing touch zal hier worden gemaakt met de realisatie van drie blokken van elk 2 zeer riante halfvrijstaande woningen.
Aan de entree van het erf wordt een vrijstaande woning gebouwd in de oorspronkelijke karakteristiek van een dienstwoning bij een boerderijerf.

Verleden, heden en toekomst komen hier op een bijzondere wijze bij elkaar. De ruimte en het wooncomfort van de woningen zijn van vandaag, terwijl de stijl, vormgeving en het materiaalgebruik de sfeer ademen van het Brabantse platteland van weleer.

Casco

De woningen worden casco opgeleverd, waarmee vrije invulling gegeven kan worden aan de indeling van deze fraaie tweekapper. Uiteraard is er wel nagedacht over de meest voor de hand liggende indelingen om daarin een compleet programma van mogelijkheden te geven.

Basisuitvoering Casco =
exclusief binnenwanden/inrichting en gedeeltelijk installaties

In de ontwikkeling is rekening gehouden met een aantal varianten qua indeling, met passende gevelaanzichten, welke in de vergunningsaanvraag zijn meegenomen. De technische installaties zijn compleet afgestemd op deze woningen en zodoende ook getoetst in de EPC-berekening. Voor deze installaties zijn de basisvoorzieningen in de casco’s opgenomen/geïntegreerd.

Geheel kant en klaar bouwen en opleveren kan natuurlijk ook, dat is aan u.

De architect
De woningen zijn ontworpen vanuit de geest van de oorspronkelijke Brabantse boerderijen. Dit is terug te zien aan de vormgeving van de volumes en het materiaalgebruik. Mooie warme bakstenen, relatief veel hout en keramische ofwel gebakken pannen.
Een van de voorwaarden in het bestemmingsplan was dat er een carport in de woning moest worden geïntegreerd.

De plattegronden van de woningen zijn zeer ruim opgezet, waarbij er naast de variatie die hierin ter keuze is aangebracht er ook nog meerdere mogelijkheden voor u als koper zijn voor verdere alternatieven in plattegronden en uitbouwen. Er kan zelfs een vergunningsvrije, vrijstaande berging/tuinhuis in de achtertuin worden geplaatst, opdat u de inpandige berging als woonruimte kan aanwenden. Ook de slaapkamers en badkamer zijn riant van afmetingen. In de zijgevels is op de verdieping een zogenaamd verhuisluik aangebracht wat zeer handig is bij uw verhuizing, mooi in de gevel past en verwijst naar het vroegere hooiluik in boerderijen.

De woningen staan met de voorgevel, zonder voortuin, maar wel met een ondiepe stoep (zogenaamd Delftse stoepje) aan het gezamenlijke erf gesitueerd.
In verband met privacy is de hoeveelheid daglicht/uitkijk in deze gevel beperkt gehouden. Daarentegen is de achtergevel voorzien van veel glas om de uitkijk op de grote, diepe tuin en het achterliggende landelijk gebied te optimaliseren.

Door de vorm van de woningen, het materiaalgebruik en de toepassing van veel hout in de gevels, geschilderd en/of gebeitst in een eikenlook, hebben de woningen een zeer warm en vriendelijk uiterlijk.

Dit wordt verbijzonderd door de inpandige carport die volledig in houten delen (onderhoudsvrij) is afgewerkt èn de pergola-achtige dakbalken aan de achtergevel boven het terras.
Voor een regenvrij terras kunnen de dakbalken worden afgedekt met acrylaat micro golfplaten, waardoor uw terras droog blijft en de ruimtelijke beleving hiervan wordt gehandhaafd zonder dat er noemenswaardig wordt ingeboet op de toetreding van daglicht in de woonkamer.

Al met al, hele mooie woningen, waar ik als ontwerper trots op ben.

Foto's

Omgeving

Locatie: Erfbuurtschap Barbarahoeve, deel uitmakend van Veghels Buiten, ligt ten zuiden van de Erpseweg.
De kleine buurtschap Barbarahoeve telt totaal 21 woningen.

Goede bereikbaarheid:
De locatie ligt aan de zuidoostkant van Veghel, dichtbij Eindhoven, Den Bosch en Uden. Je woont hier landelijk, in een prachtige groene omgeving. En toch vlakbij het centrum van Veghel met allerlei voorzieningen en gezellige terrasjes.

360° foto's en video

Planning

Projectfase: bouw gestart
Start verkoop september 2019
Start bouw september 2020

Woningtypen

Van de 6 huizen in dit project zijn er geen beschikbaar

Verkoopmakelaar

Leenders Makelaardij

Telefonisch bereikbaar tot 17:30
Bel 0413 280249
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Barbarahoeve 2e Fase

Van € 328.250 tot € 354.500 v.o.n.