Kloosterkwartier San Rufino

Veghel Verkoop gestart
Van € 314.000 tot € 740.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 41 (41 beschikbaar)
  • Wonen 76 tot 150 m²
  • Aantal kamers 1

Project Kloosterkwartier San Rufino

Levensloop bestendig wonen op een historische locatie:
Hier kunt u straks wonen in het maatschappelijke hart van Veghel. Het Kloosterkwatier wordt een wijk voor iedereen.

Historie: De Zusters Fransiscanessen

In 1844 werd in Veghel de congregatie van de Zusters Franciscanessen van de Onbevlekte Ontvangenis van de Heilige Moeder Gods opgericht. De zusters waren altijd erg betrokken bij de Veghelse samenleving.
Zij hadden bijzondere aandacht voor opvoeding, zorg en scholing. Ze richtten scholen en ziekenhuizen op, hielpen zwervers en bedelaars bij het zoeken naar werk en verzorgden zieken en ouderen.
De congregatie is vernoemd naar (Sint) Fransiscus, een Italiaanse heilige die leefde van 1181-1226. Hij was de stichter van de orde van de minderbroeders (ook wel de Franciscanen genoemd) en was de grondlegger van spiritualiteit van de vrede en de armoede.

San Rufino

In overleg met de zusters, is het appartementen- gebouw vernoemd naar San Rufino, de Kathedraal van Assisi, waar Fransiscus werd gedoopt. In deze Kathedraal heeft hij vaak gepreekt. Ook de heilige Clara van Assisi is in deze Kathedraal gedoopt.
Zij was een volgelinge van Fransiscus en hij hechtte veel waarde aan haar raad.

Creatieve levendige woonplaats

Veghel is de laatste jaren uitgegroeid tot een levendige, creatieve plaats waar het goed toeven is. De ideale combinatie voor mensen die van hun welverdiende rust willen genieten, maar ook nog midden in het leven staan! Hier hoeft u zich nooit te vervelen! Maar heeft u behoefte aan rust, dan nodigt de groene woonomgeving u uit om te relaxen en te genieten van de prachtige omge- ving. Zin in meer actie? Ga dan eens kijken op Noordkade, waar diverse horecalocaties, de Jumbofoodmarkt, theater De Blauwe Kei, de servicebioscoop en diverse culturele initiatieven gehuisvest zijn.
Noordkade, het Veghelse centrum, de prachtige Brabantse dorpen in de omgeving en de schitterende natuur van de natuurgebieden de Aa-broeken en de Maashorst maken dit de ideale woonomgeving. Steden als Eindhoven
en Den Bosch liggen op steenworp afstand.

Hét maatschappelijk hart van Veghel: Leefgoed

Elf organisaties hebben de krachten gebundeld en zetten samen het gedachtengoed van de Zusters Franciscanessen voort in ‘LeefGoed Veghel’. Samen zorgen zij ervoor dat het Kloosterkwartier wordt omgevormd tot hét ‘maatschappelijk hart van Veghel’, een plek waar wonen, werken, leren, (be)leven, ontmoeten, ondersteunen en verbinden samenkomen.

Ontmoetingscentrum

In het huidige ontmoetingscentrum van de Zusters Franciscanessen wordt een nieuw ontmoetingscentrum geopend voor inwoners uit Veghel. Dit nieuwe ontmoe- tingscentrum wordt de centrale ingang naar én de huis¬ kamer voor de wijk het Kloosterkwartier. Hier kunnen inwoners uit Veghel zonder afspraak binnenlopen voor een praatje, een kopje koffie of wat te eten. Ook worden er diverse wijkactiviteiten aangeboden. Daarnaast worden er ook werkplekken gecreëerd voor zzp’ers en professionals werkzaam in Veghel. Jong en oud bieden we kansen om (weer) mee te doen in de maatschappij via onze leerwerk- en stageplekken in bijvoorbeeld de horeca, groenvoorzie- ning, recreatie, zorg en (praktische) ondersteuning.

Kloosterkwartier wordt een plek waar mensen en organisaties elkaar ondersteunen en samen activiteiten ontplooien. Door mensen met elkaar in verbinding te brengen, ontmoetingen te realiseren en mensen te ondersteunen met hun hulpvraag ontstaat een sociaal sterke omgeving. Wonen, werken, leren en (be)leven. Dit noemen we Leefgoed; de kracht van de samenleving benutten door iedereen te betrekken. Ieder met zijn eigen talenten en mogelijkheden.
En dat sluit perfect aan bij de maat- schappelijke functie die de zusters voor ogen hebben; geen zorgeiland maar een mengelmoes van mooie bedrijven en activiteiten. Een plek waar iedereen zich prettig voelt en iedereen welkom is.

Parkeren
Ieder appartement beschikt over mininaal een eigen parkeerplaats in de parkeerkelder. De parkeerplaatsen zijn verdeeld over twee gebouwen, in dit overzicht staat per bouwnummer waar de desbetreffende parkeerplaats zich bevindt.

Appartementen
De appartementen zijn voorzien van alle gemakken. Hier kunt u genieten van de rust in uw goed geïsoleerde woning. Wilt u de drukte opzoeken? Het historisch centrum bevindt zich om de hoek.

Meer projectinformatie: nieuwbouwkloosterkwartier.nl

Foto's

360° foto's en video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Start verkoop oktober 2021

Woningtypen

Van de 41 huizen in dit project zijn er nog 41 beschikbaar

Verkoopmakelaars

Si-No Makelaars

Telefonisch bereikbaar tot 17:30
Bel 0343-592950

Raadhage Makelaardij

Telefonisch bereikbaar tot 17:30
Bel 0413-378921
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing