"De Citadel"

Zeewolde Bouw gestart
Van € 322.500 tot € 449.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 42 (geen beschikbaar)
  • Wonen 127 tot 173 m²
  • Aantal kamers 5
  • Perceel 161 tot 197 m²

Project "De Citadel"

In de Polderwijk in Zeewolde ligt een unieke locatie op dijkniveau op het knooppunt tussen Bergkwartier Hoog en Havenkwartier. Hier ontwikkelt Drie Gilden Ontwikkeling “De Citadel”, een bijzonder woonmilieu met een fantastisch uitzicht over het Wolderwijd.

De stedenbouwkundige opzet van “De Citadel” is geïnspireerd op een Citadel, een fortificatie van weleer. De karakteristieke kenmerken van “De Citadel” komen in de architectuur en het landschap tot uitdrukking. Zo zal er, door gebruik te maken van de hoogteverschillen van het landschap, een beplante, vestingachtige walstructuur worden gerealiseerd. De binnenplaats/-hof, die aansluit op de dijk is beperkt toegankelijk voor autoverkeer waardoor er een kindvriendelijke en rustige woonsfeer ontstaat. Alle woningen zijn met hun voorgevel gericht naar deze “binnenplaats” met uitzicht op het Wolderwijd.

Het plan “De Citadel” bestaat uit 42 woningen. Binnen het project realiseren wij een grote verscheidenheid aan types en maatvoering. Van de 42 woningen, hebben 24 woningen een slaap- en badkamer op woonniveau.

“De Citadel”, gesitueerd in de Polderwijk ligt op ca. 10 minuten fietsafstand van het centrum van Zeewolde met goede (winkel) voorzieningen. Tevens bevindt zich op ca. 500 m afstand een grote supermarkt en enkele basisscholen.

“De Citadel” ligt aan het randmeer “Wolderwijd” pal achter de dijk. Vanaf de dijk heeft u zicht op het Tulpeiland en is het nieuwste strand van Zeewolde aangelegd. Letterlijk op loopafstand! Zeewolde grenst aan het Horsterwold, één van de grootste aaneengesloten loofbossen van Nederland. De bewoners van het bos zijn reeën, wilde paarden, damherten, vossen en vogels. Een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelpaden en -routes ligt klaar voor gebruik. Maar er zijn ook grote delen bos met minder paden, voor de echte rustzoekers.

Per 1 januari 2021 heeft Zeewolde ruim 22.000 inwoners. De totale oppervlakte bedraagt 268 km2. Hiervan is 21 km2 water. Met 93 inwoners per km2 is Zeewolde één van de dunst bevolkte gemeenten van Nederland. Vanuit Zeewolde zijn Nijkerk, Harderwijk en Almere via een prima busverbinding eenvoudig te bereiken. In deze plaatsen bevinden zich treinstations. De pont: de ‘Horsterveer’ vaart al sinds 1993 tussen Zeewolde en Strand-Horst (Ermelo) en is de ideale manier voor fietsers en voetgangers om de oversteek tussen deze twee plaatsen te maken. Ook scholieren komen zo sneller bij de middelbare scholen in Harderwijk en Ermelo. Zeewolde is verder één van de meest centraal gelegen plaatsen in Nederland.

Zeewolde heeft een ruime opzet en een dorps karakter. Dit is ook terug te zien in de jongste wijk, de Polderwijk. Ook deze wijk is ruim van opzet, met oog voor natuur, groen en water. De directe ligging aan het randmeer “Wolderwijd” geeft een extra positieve dimensie aan het wonen in deze wijk.

De vogelvlucht geeft al een goed overzicht van deze nieuwe woonontwikkeling. Het geeft een indicatie van het beoogde ruimtelijk samenspel tussen bebouwing en groen waarbij de aanwezige hoogteverschillen voor extra dynamiek zorgen.

De locatie krijgt een karaktervolle eigen architectuur, waarbij de woningen met de voet op dijkhoogte komen te staan. Hierdoor is er direct zicht van en naar het Wolderwijd. Door het aanwezige hoogteverschil met de dijk is het mogelijk om het parkeren (deels) lager te situeren achter de woningen. Hierdoor ontstaat een autoluwe situatie die de woningen verenigt rond een centrale binnenplaats/hof met het zicht op het open water van het randmeer “Wolderwijd”. Alle woningen zijn voorzien van een eigen parkeerplaats en berging.

Het centrale hof wordt omringd door een afwisseling van grondgebonden woningen en appartementen met gemiddelde en grote maatvoeringen. Binnen deze diversiteit aan woningen is een samenhangende structuur aangebracht die samen, met een Citadel als inspiratiebron, een duidelijke uitstraling heeft meegekregen.

360° foto's en video

Planning

Projectfase: bouw gestart
Start bouw september 2021

Woningtypen

Van de 42 huizen in dit project zijn er geen beschikbaar

Verkoopmakelaars

Makelaarschap Flevoland

Morgen bereikbaar vanaf 10:00
Bel 036 5221237

Haanen & Ferneij Makelaardij

Morgen bereikbaar vanaf 9:00
Bel 036-5234977
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing