Mimosahof Fase 2

Zwijndrecht Verkoop gestart
€ 289.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 6 (2 beschikbaar)
  • Wonen 94 m²
  • Aantal kamers 2
  • Perceel 94 tot 96 m²

Project Mimosahof Fase 2

Na het succes van fase 1 starten we nu met de verkoop van fase 2 van project Mimosahof!

Bijzonder. Zo mag project Mimosahof in de wijk Kort Ambacht in Zwijndrecht wel genoemd worden. Voor de realisatie van dit project, bestaande uit zes loftwoningen en zes patiowoningen aan een sfeervol binnenhof, wordt de voormalige St. Petruskerk aan de Mimosastraat getransformeerd tot moderne woonplek. De loftwoningen verrijzen in de oude kerkzaal. De voormalige pastorie wordt vervangen door de patiowoningen.

Bij deze bijzondere transformatie blijft het architectonische beeld intact. Zo blijft het iconische kerkgebouw, dat decennialang van grote betekenis was voor de wijk, behouden. Met respect voor wat er was ontstaat hier een nieuw en levendig woongebied voor jong en oud. De klokkentoren, die de oorspronkelijke functie van het gebouw symboliseert, blijft dan ook behouden en zal een van de loftwoningen verrijken.

Tegelijkertijd staan de woningen garant voor modern woongenot. Duurzame maatregelen en energiezuinige installaties zorgen voor een aangename beleving in de woning. Het fraai ontworpen binnenhof, het groen, het water en de vele voorzieningen op loopafstand maken uw woongenot compleet. Welkom in Mimosahof!

Heeft u interesse in een patiowoning in Mimosahof? Of wilt u meer informatie over dit unieke transformatieproject in Kort Ambacht? Voor meer informatie of een inschrijfformulier kunt u contact opnemen met een van de verkopende makelaars.

Omgeving

Wonen in Zwijndrecht is genieten van een veelzijdige woonomgeving tussen Rotterdam en Dordrecht.
Zwijndrecht heeft fraaie groengebieden, wordt omgeven door water en biedt tal van voorzieningen.

Zwijndrecht betekent letterlijk ‘getijdengeul waar kan worden overgestoken’. Deze naam verwijst naar de oorspronkelijke ligging van Zwijndrecht, namelijk aan Dordrecht vast. Nu, vele honderden jaren later, wordt Zwijndrecht geflankeerd door de rivieren de Noord en de Oude en Nieuwe Maas. De ligging aan het water loopt als rode draad door de geschiedenis van Zwijndrecht en speelt ook vandaag de dag nog een belangrijke rol.

De nabijgelegen rivier maakte in het verre verleden visserij mogelijk, maar zorgde ook voor overstromingsgevaar. De bedijking in de veertiende eeuw bood bescherming en leidde tot nieuwe bestaansbronnen, zoals tuinbouw en later zoutwinning. Sinds de negentiende eeuw heeft Zwijndrecht zich ontwikkeld tot wat het nu is: een belangrijk industriegebied en de grootste binnenvaartgemeente in Nederland. De bedijking is tevens bepalend geweest voor de woongebieden in Zwijndrecht. Huidige kernen en buurten van Zwijndrecht, zoals Heerjansdam, Meerdervoort en Groote Lindt, herinneren aan de ambachtsheerlijkheden die destijds ontstonden.

In het Zwijndrecht van nu is het goed toeven. Het levendige, gezellige dorp heeft talloze voorzieningen. Zo vindt u in Zwijndrecht een ruim aanbod aan horeca en uitgaansgelegenheden. Van gezellige cafés op het Veerplein tot stijlvolle restaurants aan het water. Het winkelaanbod is minstens zo uitgebreid, met onder meer twee winkelcentra. Bent u sportief? De gemeente Zwijndrecht heeft vier sporthallen en meer dan twintig actieve sportverenigingen. Of u nu van tennis, voetbal, handbal, korfbal, volleybal of watersport houdt: in Zwijndrecht kan het allemaal!

Munnikenpark, de Munnikendevel, het Develbos en het Develpark: in Zwijndrecht vindt u diverse parken en natuur- en recreatiegebieden. Langs de Oude Maas ligt recreatiegebied Hooge Nesse/Veerplaat. Spelen, bewegen, duurzaamheid en educatie staan centraal in dit gebied. Op de Veerplaat, rondom Hotel Ara, bevinden zich verschillende sportvoorzieningen. Zo is er een bootcamproute, een volleybalveld en een frisbeeparcours. Voor de kinderen is er een speelbos, waar ze heerlijk kunnen klauteren, bouwen en bungelen.

360° foto's en video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Start verkoop maart 2019

Woningtypen

Van de 6 huizen in dit project zijn er nog 2 beschikbaar

Verkoopmakelaars

Wisse Makelaardij

Vandaag bereikbaar vanaf 10:00
Bel 078-6840292

Waltmann Makelaars

Vandaag bereikbaar vanaf 8:30
Bel 078-6205777
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing