Nieuws Barometer

De nieuwe Barometer: 20 jaar funda

Laatst bijgewerkt op - leestijd

Terugkijken en vooruitblikken

Deze nieuwe Barometer staat in het teken van twintig jaar funda. Een feestelijke editie waarin we terugkijken op het ontstaan van funda, maar ook stilstaan bij de samenwerking tussen funda en makelaars nu en in de toekomst.

Ook dit keer heeft de funda Barometer twee delen. In het praktische deel vindt u de laatste cijfers – landelijk en per regio – over bereik, interesse en contact. In het inspiratiedeel staan we stil bij het begin van funda en de veranderingen daarna voor makelaars en consumenten. Ook hebben we weer een onderzoek gedaan, waarin we dieper ingaan op de toegevoegde waarde en rol van de makelaar in de toekomst.

Download de funda Barometer
Makelen en marketing

In de strijd om het aanbod wordt marketing steeds belangrijker. Woningen op funda worden meer dan ooit gevonden, een stijging in het bereik van wel 40%. Wat kunt u hiermee doen? Hoe kunt u met uw aanbod, nieuw aanbod genereren? Kijk nog eens kritisch naar uw objecten. Hoe doen ze het? En waar is er ruimte voor verbetering? In het praktische gedeelte ‘Aan de slag met uw objectoptimalisatie’ vindt u alle nieuwe cijfers en laten we zien hoe u deze vergelijkt met uw eigen objectprestaties om ze te verbeteren.

De toekomstige rol van de makelaar

Ook voor deze Barometer deden we onderzoek onder funda-bezoekers en makelaars. We vroegen hoe ze denken dat de rol van de makelaar de komende jaren gaat veranderen. Beide groepen verwachten in de komende drie tot vijf jaar een verandering voor de makelaar. Daarbij wordt duurzaamheid een belangrijk thema.

Platform met potentie

Timo Smit stond twintig jaar geleden als NVM-voorzitter aan de wieg van funda. Het platform is niet meer weg te denken in het Nederlandse woonlandschap. Maar blijft dat ook zo?

‘Ik zie funda als een levensverzekering, toen en nu opnieuw’

Drie experts delen hun gedachten over de toekomst van funda: platformexpert Martijn Arets, Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org en Daniel Ropers, voormalig CEO van Bol.com en voormalig commissaris van funda. Minstens zo interessant zijn de verwachtingen van de gebruikers: de makelaars en de consumenten.

Blik van buiten

Voor een helicopterview vroegen we de Amerikaanse kenner en Real Estate Tech Strategist Mike DelPrete naar de toekomst van huizenplatforms zoals funda. DelPrete doet onderzoek naar soortgelijke platforms wereldwijd. Hij signaleert vier trends.

Kansen in de toekomst

We weten niet wat de toekomst brengt, maar wat we wel weten: er liggen kansen. Kansen om te verbeteren, bijvoorbeeld bij het overbrengen van uw toegevoegde waarde. En data over verwachtingen van consumenten: handig om te weten wat zij belangrijk vinden. Doe er uw voordeel mee! We blijven u ondersteunen met onderzoek, tips en met persoonlijk advies van uw accountmanager.

20 jaar funda: terugblikken en vooruit kijken
Funda bestaat 20 jaar. In dit jubileumjaar blikken we terug en kijken we vooruit met makelaars en andere experts. Laat u inspireren door hun visie en verhalen.
Meer verhalen

Meer over dit onderwerp