Nieuws

Hoe tevreden was jij over funda in 2022?

Laatst bijgewerkt op - leestijd

Een steady 7, betere productinformatie beschikbaar en een nieuwe belofte

We hebben in 2022 niet stilgezeten. En omdat we graag willen weten of onze inspanningen jou helpen, hebben we dit jaar weer onderzoek gedaan naar de tevredenheid van makelaars over funda. Wat vind je van de mogelijkheden voor object- en kantoorpromotie, van onze service en van funda in het algemeen?

Net als vorig jaar haalt funda gemiddeld een zeven. Duiken we dieper in de resultaten dan zien we vooral een hoge tevredenheidsscore bij de presentatiemogelijkheden voor objecten en het grote bereik van plaatsingen op funda. De tevredenheid over het aantal contact- of bezichtigingsaanvragen is iets gedaald. Dit heeft mogelijk te maken met de afkoelende markt.

Productinformatie beter beschikbaar

Uit het vorige klanttevredenheidsonderzoek bleek dat informatie over onze producten moeilijk te vinden was. Daarom hebben we deze informatie makkelijker vindbaar gemaakt in funda desk. De resultaten van de laatste meting tonen dat deze aanpassing een positief effect heeft op de tevredenheid over productinformatie. Om hierop nog beter in te spelen, lanceren we begin volgend jaar nieuwe productpagina’s. Hierin zie je in een oogopslag waar je een pakket of product voor inzet, wat het je kost en vooral: wat het je kan opleveren.

Een scherpe belofte voor alle makelaars

Uit de open antwoorden van dit onderzoek blijkt al langere tijd dat er behoefte is aan meer duidelijkheid over het merk funda. Voor wie is funda er eigenlijk? Waar staat het merk voor? En wat belooft funda aan de makelaar? Daarom heeft funda halverwege dit jaar stappen gezet om dit te verduidelijken. Het resultaat is een heldere belofte: funda is het podium voor de succesvolle makelaar. Met de beste leads, het grootste bereik en essentiële inzichten in de vraagzijde van de markt.

Lezen, luisteren, lunchen

Naast dit merktraject hebben we flink wat werk verzet om jou te helpen met zakendoen. Zo hebben we de kennisbank op funda.nl/voormakelaars uitgebreid met nieuwe tip- en trendartikelen die je zowel helpen om funda optimaal in te zetten voor jouw objecten/makelaarskantoor als je inzicht geven in de vraagzijde van de markt.

Makelaars zijn positief gestemd over de stelling: ‘funda helpt mij zakendoen’

Nieuw dit jaar waren de lunchwebinars waar je tijdens je pauze op een laagdrempelige manier van sales- en marketingexperts inzichten en praktische tips kreeg om jouw business te versterken. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat makelaars positief gestemd zijn over de stelling: ‘funda helpt mij zakendoen’.

Iedereen een mening

Dit klanttevredenheidsonderzoek is niet nieuw en blijven we ook doen de komende jaren. Wel nieuw is dat we alle medewerkers van een makelaarskantoor uitnodigen om de vragenlijst in te vullen. Hierdoor weten we nog beter waar jij én jouw team blij van worden en wat we kunnen verbeteren.

Wil je altijd op de hoogte zijn van de laatsteupdates van het platform? Bookmark dan de pagina met platform updates.