Tips Objectmarketing Presenteren

U verdient meer met funda Compleet

- leestijd

Compleet presenteren levert een win-winsituatie op

Objecten van makelaars die altijd funda Compleet inzetten, worden 59% vaker gevonden en 13% vaker bekeken, blijkt uit dataonderzoek. Maar dat is niet de enige reden om funda Compleet in te zetten: ook de transactieprijs blijkt hoger te liggen én makelaars die altijd compleet presenteren doen het beter op het gebied van het verkrijgen van nieuwe verkoopopdrachten.

Met funda Compleet voegt u een plattegrond, 360° foto’s, een 3D-tour en een video toe aan uw objectpagina. In combinatie met het volledig invullen van alle objectkenmerken, het toevoegen van goede foto’s en het schrijven van een pakkende objectomschrijving, geeft u potentiële kopers een volledig beeld van de woning. En dat heeft een positief resultaat. Niet alleen voor uw klant, maar ook voor u.

Benieuwd naar de effecten van funda Compleet? Product marketeer Anouk Bezemer deelt ze met u in deze video:

Vaker gevonden, beter bekeken

Hoe vollediger u een object presenteert op funda, hoe hoger het in de resultatenlijst verschijnt. Zo werkt het algoritme van funda. Dat betekent dat ook het toevoegen van alle media middels funda Compleet voor een hogere ranking zorgt. Niet geheel verrassend worden objecten met funda Compleet dan ook 59% vaker gevonden dan andere objecten, wanneer de consument een zoekopdracht invoert. Ook tonen zoekers vaker interesse in deze objecten: de objectpagina’s van compleet gepresenteerde woningen worden 13% vaker bekeken.

Hogere transactieprijs

Nog een bijkomend voordeel voor u, maar zeker ook voor uw klant, is dat woningen met funda Compleet gemiddeld een hogere transactieprijs hebben dan vergelijkbare objecten zonder funda Compleet. Dat ontdekten onze data-analisten in een onderzoek waarbij we de uiteindelijke transactieprijs vergeleken met de geschatte woningwaarde. Deze laatste wordt berekend op basis van de verkoopprijs van vergelijkbare objecten in de buurt. Wat blijkt? Zowel bij woonhuizen als appartementen, ongeacht buurt of regio, ligt de transactieprijs van compleet gepresenteerde objecten gemiddeld € 2500 hoger.

Visitekaartje voor uw kantoor

Met de volledige en verzorgde presentatie van funda Compleet – en de vermelding van uw kantoornaam daarbij – geeft u een mooi visitekaartje af aan zoekers. Deze serieuze zoekers zijn ook potentiële verkopers. En hoe vaker ze uw kantoornaam op een positieve manier voorbij zien komen in hun regio, hoe sneller ze geneigd zijn u ook in te schakelen als hun verkoopmakelaar. Zo heeft funda Compleet niet alleen een positief effect op de prestaties van objecten, maar ook op de aanwas van nieuwe verkoopopdrachten voor uw kantoor.

Hoe vaker een kantoor compleet presenteert, hoe groter de groei in aanbod

Ook die hypothese hebben we onderzocht. Daarbij keken we naar de ontwikkeling van het aantal geplaatste objecten per makelaar in de tweede helft van 2019 (periode 1) en in de eerste helft van 2020 (periode 2). We waren benieuwd of makelaars die tijdens de eerste periode funda Compleet inzetten meer groei ervaren dan makelaars die dat niet doen.

Meer nieuwe verkoopopdrachten

Bij het grootste gedeelte van de makelaarskantoren zien we terug dat er tussen de genoemde periodes sprake is van groei. Het aantal objecten in verkoop is gestegen. Bij kantoren die voor geen enkel object funda Compleet hadden ingezet, was die groei tussen periode 1 en periode 2 gemiddeld 7,8%. We zien echter dat hoe vaker een kantoor wél compleet presenteert, hoe groter de groei wordt. Bij makelaars die altijd funda Compleet inzetten, was de groei gemiddeld 13%. Zetten we deze percentages tegen elkaar af, dan kunnen we concluderen dat makelaars die altijd compleet presenteren 67%, oftewel 1,7 keer, meer gegroeid zijn op het gebied van nieuw aanbod dan makelaars die dat nooit doen.

Win-winsituatie

Een complete plaatsing zet u dus niet alleen in om een woning extra onder de aandacht te brengen, maar ook om als kantoor op te vallen en om aan aanbod te komen.

Mocht u twijfelen of het zin heeft om in een oververhitte markt te investeren in funda Compleet? Het antwoord is: absoluut! Zowel voor uw klant, als voor uw eigen kantoor. Een echte win-winsituatie dus.

Nieuwe verkoopopdrachten krijgen dankzij uw actuele aanbod?
Presenteer uw aanbod met funda Compleet en werk aan uw online zichtbaarheid.

Bestel in funda desk
Meer over dit onderwerp