Nieuws

Zo haal je alles uit de NVM Open Huizen Dag op 1 april

Laatst bijgewerkt op - leestijd

Geef je aanbod een positieve boost

Op zaterdag 1 april 2023 is het weer NVM Open Huizen Dag. Maak jij gebruik van de kans om die dag een extra groot publiek te trekken voor jouw portefeuille?

Op zaterdag 1 april tussen 11:00 en 15:00 uur reizen veel huizenzoekers stad en land af om verschillende huizen te bezichtigen. Een afspraak maken is niet nodig en dat geeft zoekers de ruimte om eens een wild card te trekken en buiten het vaste wensenlijstje om een huis te bezichtigen. Meld je daarom snel aan voor de NVM Open Huizen Dag. Zo komt jouw aanbod nu alvast tussen de deelnemende huizen op funda te staan – en op 1 april hopelijk ook op de routekaart van huizenzoekers. We zetten alle voordelen van de NVM Open Huizen Dag op een rij.

Boost in huidige markt

De funda Index over het laatste kwartaal van 2022 laat zien dat de kanteling van een verkopers- naar een kopersmarkt verder doorzet. Het lijkt er dus op dat de oververhitting op de woningmarkt ten einde is gekomen. Toch is er nog altijd meer vraag dan aanbod en zijn er meer kopers dan verkopers actief. Het organiseren van een open huis is een laagdrempelig middel om interesse te wekken bij potentiële kopers en een mooie manier om weer in contact te komen met potentiële klanten. Juist nu kan de NVM Open Huizen Dag voor een positieve boost zorgen! Alle reden om deze mogelijkheid te benutten.

Zet Toppositie in voor dubbel profijt

Wie meedoet aan de NVM Open Huizen Dag weet dat het aanbod vaker bekeken wordt. Maak optimaal gebruik dit moment en zet tegelijkertijd een Toppositie in. Daarmee sla je twee vliegen in één klap: je bereikt huizenzoekers in een (andere) gemeente én je vergroot je naamsbekendheid. Met Toppositie verschijnt immers jouw kantoornaam prominent boven de resultatenlijst tijdens drukbezochte dagen op funda.

Bereik 1,5 keer meer huizenzoekers
De cijfers liegen er niet om: met funda Compleet of Premium vergroot je sowieso je bereik, maar door dat pakket aan te vullen met Toppositie bereik je gemiddeld nog eens 162% meer zoekers.

Vertel me meer >

Slim omgaan met bezichtigingen

Geïnteresseerden die in de aanloop naar de NVM Open Huizen Dag een bezichtigingsaanvraag doen, kun je ook wijzen op de mogelijkheid om op 1 april langs te komen voor een eerste bezichtiging. Zo komen alleen de serieus geïnteresseerden bij jou terecht voor een vervolgafspraak. Door meer kijkers op één dag te bundelen, vergroot je bovendien het gevoel bij bezoekers dat het huis gewild is. En dat kan gunstig uitpakken voor het verkoopresultaat.

Meer dan de helft verkocht

Meedoen aan de NVM Open Huizen Dag werkt écht: meer dan de helft van de woningen die in de afgelopen edities deelnamen, was vaak binnen twaalf weken verkocht. Van de niet-deelnemende woningen was dat veel minder dan de helft.

Ook meedoen?

Deelnemen aan de NVM Open Huizen Dag is heel eenvoudig: selecteer ‘Open huis’ bij jouw objecten in funda desk en de deelnemende huizen krijgen automatisch vanaf 8 maart een paars label op funda. Door dit label valt de woning extra op tussen de zoekresultaten op funda en de consument kan makkelijk filteren op de deelnemende huizen.

Naar funda desk