De beste objectvideo van 2019

 

'De kroon op ons werk’

Relevant, authentiek en een goede presentator (wij zijn fan). Het juryrapport van de objectvideo van Buurman Makelaardij loog er in juli niet om. En nu blijkt de video zelfs zo goed dat onze video-expert Barbara Frequin ’m heeft gekroond tot Objectvideo van het Jaar 2019. Gefeliciteerd!

‘Wat een eer, we zijn meer dan superblij met deze prijs! Dit is de kroon op ons werk. Want we hebben de afgelopen jaren veel tijd en energie in onze video’s gestoken’, zegt Arjan Buurman van Buurman Makelaardij. ‘Zowel in de manier waarop de video wordt gemaakt als in de presentatie.’

De winnende objectvideo van Buurman Makelaardij.

Video met iPhone

Buurman en zijn collega’s (waaronder familie, want het is een heus familiebedrijf) maken met beperkte middelen heel mooie video’s, zag onze video-expert Barbara Frequin. ‘Dat viel me afgelopen jaar vaker op. Ook werd de content steeds geschikter voor online: denk aan korte filmpjes van circa twee tot drie minuten, met ondertiteling.’ Voorwaarden waaraan ook de winnende video van het jaar voldeed.

‘Makelaars maken al veel gebruik van video, je maakt er mensen echt enthousiast mee’

Leuke presentator

Wat ook helpt, is de aansprekende presentator, zegt Barbara. Die vindt het gelukkig ‘superleuk om video’s te maken’. Dat enthousiasme komt over, zo kreeg presentator Arjan op deze video de vraag wanneer hij een tv-programma gaat presenteren!

Succesformule

Een succesformule dus – eentje die bij elk object van dit makelaarskantoor wordt ingezet. Dat ziet Barbara vaker. ‘Makelaars maken veel gebruik van video. En terecht. Want op die manier geef je niet alleen informatie over een woning, maar maak je mensen ook enthousiast.’ Geweldig dat de objectvideo op funda zo is gegroeid, aldus Barbara.

Tips

Tot slot heeft ze een aantal tips voor ambitieuze makelaars die, net als Buurman, ook in de prijzen willen vallen: let op de lengte en relevantie van de video en zorg voor ondertiteling een leuke presentator, steady en goed belichte shots en goede audio. Tot slot vraag jezelf af: is deze video echt een aanvulling op de informatie die al beschikbaar is op funda? Kun je iets extra’s meegeven, zoals shots van en informatie over de buurt, leuke feitjes en closeupbeelden? Doen!

Barbara: ‘Ook in 2020 zal video blijven groeien. Succes allemaal!’

Meer binnen dit onderwerp