De beste online presentatie, 5 tips

 

Laat de woning schitteren

Hoe zorgt u ervoor dat er zo veel mogelijk relevante zoekers komen kijken naar een object uit uw portefeuille? Presentatie is alles. Of de woning al wat langer op funda staat of net in de verkoop is: steek energie in de online presentatie. Met deze tips maakt u uw klanten meer dan blij.

1. Geen omschrijving, maar een verhaal

Bespreek de omschrijvingstekst met de verkopers zelf. Of beter nog: laat hen de eerste opzet maken. Als bewoners kennen zij hun woning het beste, dat levert leuke details op die bij de zoeker direct in het oog springen.

2. Benadruk de pluspunten in een video

Een goede verpakking heeft een positieve invloed op de verkoop – naar een sollicitatiegesprek gaan we ook extra netjes gekleed en in de winkel kiezen we een glimmende appel en niet die gebutste met bruine plekken. Dit geldt ook voor een woning. Het kan daarom lonen om een video te maken waarin bijzondere of mooie elementen van de woning extra benadrukt worden.

3. Laat de woning schitteren op de foto

Goede fotografie is essentieel: uit gebruikerstesten blijkt dat de zoekers niet zozeer klikken op de woning die bovenaan de resultatenlijst staat, maar op de woning met de aantrekkelijkste foto. U kunt de foto’s zelf maken, maar u kunt er ook voor kiezen om een professionele fotograaf in te schakelen – het enige waar u dan geen invloed op heeft is het weer.

5. Geef een virtuele rondleiding

U wilt de zoeker alvast een voorproefje geven van zijn bezoek tijdens een bezichtiging? Dat kan niet beter dan met 360° foto’s waarmee de zoeker een interactieve tour door de woning kan maken. Zet zogenaamde hotspots in de foto’s en de beleving is compleet: de gebruiker kan letterlijk rondkijken in misschien wel zijn nieuwe thuis. Zo’n virtuele bezichtiging heeft de toekomst en is uniek om aan te bieden als makelaar.

Meer weten?

Meer tips om de beste versie van een woning te presenteren op funda leest u in het whitepaper Optimaal presenteren zorgt voor optimaal resultaat.

Meer binnen dit onderwerp