De meestgebruikte zoekwoorden van Q1 2020

 

Nederland zoekt op deze termen

Een zwembad, een woonboerderij of een bungalow: voor de huizenzoeker zijn bepaalde zaken belangrijker dan andere. De een zoekt op type woning, de ander op een specifiek kenmerk. Daarom zetten we elk kwartaal voor u op een rijtje op welke woorden dan wel zoektermen wordt gezocht op funda. Doe er uw voordeel mee.

Elk kwartaal geven we u inzicht in de meestgebruikte zoekwoorden. Dat zijn de woorden die de huizenzoeker invult in het vrije tekstveld ‘Zoek in omschrijving’. Dromen zij van een penthouse, dan vullen ze dit in. Eigen grond, een boerderij, ruimte voor paarden – u begrijpt het principe.

Meestgebruikte zoekwoorden

Zonder er verder omheen te draaien: dit waren in het eerste kwartaal van 2020 de vijftien meest gebruikte zoektermen op funda.

 1. Gelijkvloers
 2. Vrijstaand
 3. Bungalow
 4. Nieuw
 5. Appartement
 6. Kelder
 7. Boerderij
 8. Dubbele bewoning
 9. Garage
 10. Woonboerderij
 11. Eigen grond
 12. Woonboot
 13. Penthouse
 14. Hoekwoning
 15. Paard

Wat kunt u hiermee?

Inzicht in het zoekgedrag van de consument op funda geeft u een handvat voor de presentatie van uw objecten op funda. Zoals u kunt zien in onze meestgebruikte zoekwoorden, zoekt de consument op specifieke termen. Als u deze woorden (uiteraard mits van toepassing) gebruikt in uw objectomschrijving, komen consumenten eerder uit op uw objecten. Wellicht valt het u op dat een aantal van de veelgebruikte zoektermen ook beschikbaar zijn als zoekfilter. We raden u aan om deze termen zowel als kenmerk in te vullen, als ook te gebruiken in uw objectomschrijving. Zo neemt de kans toe dat uw object bij relevante zoekers getoond wordt.

Volgend kwartaal weer

Niet voor niets brengen we u deze informatie elk kwartaal. Want elke drie maanden verandert ook de behoefte van de consument weer. Blijft u meelezen?

Meer binnen dit onderwerp