Deze zoekfilters gebruiken consumenten het meest

 

Belangrijke zoekcriteria: doe er uw voordeel mee

Ligging, grootte of het aantal kamers: iedereen die een huis zoekt, heeft een eisenlijstje. Plus wensen natuurlijk, want een grote garage en dito tuin zouden toch óók wel heel fijn zijn. Huizenzoekers kunnen daarom zoekfilters instellen op funda. Welke daarbij favoriet zijn? We presenteren u graag de meestgebruikte zoekfilters van 2019.

Zoekfilters zijn een goede manier voor de consument om alleen die woningen te zien die voldoen aan hun eisen en wensen. Zo komen ze sneller terecht bij woningen die serieus een optie voor ze zijn – zij zijn uw beste leads. Voor we u de meestgebruikte zoekfilters geven daarom een tip: let op dat u alle kenmerken van uw object zo correct mogelijk invult. Op die manier werken de zoekfilters optimaal voor de potentiële koper – misschien wel úw potentiële koper.

Zoekwoorden

Zoals u misschien weet, geven we bij funda ieder kwartaal inzicht in de meestgebruikte zoekwoorden. Hierbij gaat het om woorden die in het vrije tekstveld worden ingevuld: huizenzoekers kunnen dus zelf termen invullen die slaan op hun droomhuis. ‘Gelijkvloers’, ‘nieuw’ en ‘paard’ waren enkele favorieten die de revue passeerden.

Dagelijks 500.000 keer zoekfilters gebruikt

Huizen zoeken op funda kan op verschillende manieren. Naast het vrije tekstveld zijn er verschillende zoekfilters. Dat zijn bijvoorbeeld het type woning, de ligging en de perceeloppervlakte. Handig om overzicht te krijgen in het aanbod. Zoekers maken dan ook vaak gebruik van deze zoekfilters: ruim 500.000 keer per dag wordt een zoekopdracht inclusief filter gedaan.

Buitenruimte is belangrijker voor huizenzoekers dan het aantal slaapkamers

De top 15

Zoals gezegd: we hebben de meestgebruikte zoekfilters van vorig jaar voor u op een rijtje gezet. Dit vinden funda-gebruikers de vijftien belangrijkste criteria bij het zoeken naar huizen:

 1. Publicatiedatum
 2. Soort object
 3. Objectbeschikbaarheid
 4. Buitenruimte
 5. Buurtnaam
 6. Aantal kamers
 7. Woonoppervlakte
 8. Perceeloppervlakte
 9. Bouwperiode
 10. Ligging
 11. Woningtype
 12. Bouwvorm
 13. Woningsoort
 14. Soort garage
 15. Aantal slaapkamers

Wist u dat er in 2019 bijna 29 miljoen keer is gefilterd op het soort object? Het loont dus om dit duidelijk in te vullen als u uw object aanmeldt. Ook de buitenruimte, die in 7% van de gefilterde zoekopdrachten is gebruikt, vinden huizenzoekers belangrijk. Belangrijker dan bijvoorbeeld het aantal slaapkamers, dat slechts bij 1% van de gefilterde zoekopdrachten als zoekfilter werd gebruikt.

Serieuze interesse

Hoe meer kenmerken u invult, hoe beter uw object gevonden kan worden. En de kans is groot dat als een zoeker een aantal filters gebruikt die van toepassing blijken op uw object, deze persoon ook daadwerkelijk geïnteresseerd is.

Tot slot nog een extra tip: leg in de objectbeschrijving nog eens extra nadruk op de belangrijke kenmerken die van toepassing zijn op uw object. Bijvoorbeeld de buitenruimte die we al noemden. Zo is de kans nog groter dat een eventuele koper serieuze interesse toont.

Meer binnen dit onderwerp