funda Facts Q2 2019

 

Dit zijn de populairste regio’s, grootste stijgers en grootste dalers

We zijn weer een kwartaal verder en dat betekent een nieuwe funda facts. Het gemiddeld aantal bezoekers op funda groeide het afgelopen kwartaal door naar 54 miljoen. Welke regio’s stegen het hardst en welke regio’s daalden het meest? Spoiler: de grootste stijgers hebben we nooit eerder in een top 3 gehad.

Grootste dalers top 3

We hebben twee opvallende namen in het rijtje grootste dalers. Te weten: de Zaanstreek (2) – tevens een van de populairste regio’s – en Den Haag (3). Daarmee vallen Groningen en Delft buiten het lijstje. Amsterdam (1) blijft net als de vorige zeven kwartalen de lijst aanvoeren met een eerste plek als grootste daler.

Waar willen mensen graag wonen?

De stad Groningen (1) blijft net als de vorige twee kwartalen onverminderd populair en staat fier op nummer één. Dat gaat ook op voor de regio Zuid-Kennemerland (2), waarnaar vanwege de gunstige ligging steeds meer woningzoekende hoofdstedelingen uitwijken. Alleen op de derde plaats zien we een verschuiving: de Zaanstreek (3) is weer terug in de top 3. Vorig kwartaal was die plek aan Amsterdam voorbehouden.

Hoe zit dat met de grootste stijgers?

Net als in het eerste kwartaal van 2019 bestaat ook dit tweede kwartaal de lijst van stijgers louter uit nieuwkomers. De grootste stijger ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar is de regio Zuid Friesland (1). Daarna volgen Slochteren en omgeving (2) en Zuidwest Drenthe (3).

funda Facts Q2 2019

Meer binnen dit onderwerp