Genereert u meer leads door woningen ‘Beschikbaar’ te laten?

 

Verstrek juiste informatie over uw objecten

Denkt u dat als u een object langer op ‘Beschikbaar’ laat staan, u meer leads kunt genereren? Dan bent u niet de enige. Het is echter niet de bedoeling en werkt zelfs averechts. Hoe u wel met verkochte objecten omgaat?

Als makelaar wilt u zoveel mogelijk leads genereren. Daar doet u waarschijnlijk erg uw best voor, bijvoorbeeld door uw objecten zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren en alle contactmogelijkheden aan te bieden op objectpagina’s.

Woning op beschikbaar

Een andere mogelijkheid is het object langer op ‘Beschikbaar’ te laten staan. In eerste instantie zullen er misschien meer zoekers contact opnemen, maar als ze er daarna achterkomen dat de woning niet meer beschikbaar is, heerst er teleurstelling alom. Onze customer service afdeling ontvangt vaak klachten over dit soort onjuiste informatie over objecten. Het beïnvloedt het vertrouwen van de consument in een makelaar. De volgende keer dat hij of zij een woning van dit kantoor ziet, zal hij de opgegeven status ‘Beschikbaar’ niet geloven en misschien niet eens meer de moeite doen om te reageren. Een verloren kans voor de verkoopmakelaar, zonde!

Woning verwijderen?

Naast de foutmeldingen die consumenten bij funda doen, kunnen kopers van een woning een verzoek aan u als makelaar doen. Een woning blijft, nadat deze als ‘Verkocht’ is gemarkeerd, nog een jaar lang vindbaar op funda. Dat is goed voor u als makelaar, want zo telt het object mee in het aantal objecten in uw portefeuille. Dit kan voordelen opleveren voor uw positionering richting de consument en zo mogelijk voor meer leads zorgen.

Maar kopers willen soms niet dat hun woning erop blijft staan en vragen funda de woning te verwijderen. Aan dat verzoek moet funda voldoen vanwege privacywetgeving, waarna het object ook uit uw portefeuille verdwijnt. Als het verzoek bij u terechtkomt, kunt u dit bij wijze van service ook voor uw klant regelen. Dat doet u door het object op ‘Niet tonen’ te zetten.

U kunt ervoor kiezen de woning zonder foto’s en zonder vraagprijs te ‘tonen’

Woning tonen zonder gevoelige informatie

Wilt u toch dat de woning blijft meetellen in uw totaalaantal? Dan kunt u er in de funda desk voor kiezen om de woning zonder foto’s en zonder vraagprijs te ‘tonen’. Een win-winsituatie: zonder dat funda eraan te pas hoeft te komen is zowel de makelaar als de consument blij.

Meer weten over het generen van leads? Lees hier meer over leadgeneratie via uw kantoorpagina, en hier via uw objectpagina’s.

Meer binnen dit onderwerp