Het beste moment om uw object op funda te plaatsen

 

Net na de lunchpauze of juist in het weekend?

Als makelaar vraagt u zich ongetwijfeld af op welk moment van de dag of week de kans het grootst is dat zoekers uw object op funda zien. Maakt het eigenlijk uit wanneer u een woning online zet? We doken in de data om dit uit te pluizen.

Op social media is het haast een heuse wetenschap: uitzoeken op welk tijdstip een foto geplaatst moet worden om de meeste likes of reacties te krijgen. Als een statusupdate midden in de nacht verschijnt, zien minder mensen deze post dan wanneer dit bijvoorbeeld op dinsdagochtend gebeurt. Dat is ook zo bij e-mails die bedrijven sturen: die worden ook niet op elk moment even vaak geopend.

Geldt dit ook voor objecten op funda? Maakt het uit of u uw object maandagmiddag net na de lunch op funda zet, of juist in het weekend, als iedereen de tijd heeft om eindeloos langs woningen te scrollen? Om daarachter te komen, doken wij in de statistieken.

Woensdag scoort nipt het hoogst

Wat blijkt: er bestaat niet zoiets als een drukke en een rustige dag op funda. Het aantal impressies (het bereik), views en leads verschilt namelijk niet heel veel per dag.

Woensdag laat het grootste bereik zien, maar de percentages per dag liggen heel dicht bij elkaar. Opvallend is dat ook het weekend, waar je het meeste traffic zou verwachten, qua bereik lager scoort dan woensdag. Donderdag heeft qua bereik de slechtste score.

Van de eerste helft van 2020 weten we dat woensdag ook de topdag was voor het aantal views, het aantal keer dat een object wordt aangeklikt en bekeken. 15,1% van het totale aantal views vond plaats op woensdag, wat trouwens maar een miniem verschil is met zaterdag (15,0%). Maandag scoort wat views betreft het laagst (13,4%), maar spectaculair is dat verschil niet.

Beste moment van de dag

Op welk moment van de dag kijken funda-bezoekers het meest? We zien de piek in het aantal views rond 20.00 uur: 4,1% van het totaal op die dag. Zelfs ’s nachts en in de vroege uurtjes van de ochtend kijken mensen naar woningen: om 5.00 uur wordt er nog 0,4 % aangeklikt.

Wanneer een view ontwikkelt naar een lead

Funda-bezoekers nemen bij voorkeur doordeweeks contact op als zij interesse hebben in een woning. Maandag scoort daarbij met 17,6% het hoogst, gevolgd door woensdag en vrijdag. De meeste mensen nemen direct in de ochtend contact op, tussen 9.00 en 11.00 uur. Ook contactaanvragen gaan 24/7 door. Dat komt omdat de cijfers niet zijn uitgesplitst naar telefoonklik, bezichtigingsaanvraag, reactie via het formulier of brochureaanvraag. Maar het is aannemelijk dat in de ochtend vooral gebeld wordt en ’s nachts gemaild.

Elk moment is een goed moment

Kortom: eigenlijk is elke dag en ieder tijdstip een prima moment om uw object op funda te plaatsen. Het is wel handig om rekening te houden met die piek van 20.00 uur. Nadat u een object aanmeldt, staat het doorgaans vier uur later al op funda. U kunt ook kiezen voor direct publiceren, dan is de woning al na een half uur zichtbaar.

Zelf in de data duiken? Download hieronder de nieuwe Barometer.

Download de nieuwe Barometer

Anderen bekeken ook