Lucratieve plaatsing op funda Recreatie

 

Juist nu zoeken veel consumenten een vakantiehuisje

Heeft u het al gemerkt? We willen in deze tijd van het jaar massaal naar buiten. Voor wie in de stad woont, betekent dat veelal dromen van een mooi buitenhuisje. Heeft u als makelaar ook recreatiewoningen in uw aanbod? Dan is dit hét moment om die op funda Recreatie aan te bieden.

Iedere makelaar die is aangesloten bij funda kan zijn of haar vakantiewoningenaanbod plaatsen op funda Recreatie. Hier zoeken consumenten specifiek naar, het woord zegt het al, een recreatiewoning. Dus vergeet funda Wonen; daar komt misschien wel meer publiek, maar niet het juiste publiek voor uw recreatieobjecten. Zoekers die op zoek zijn naar een vakantiehuis kijken op funda Recreatie. Staat uw object hier aangemeld? Dan weten ze u te vinden.

De juiste plaatsing is ook van belang om teleurstelling te voorkomen. Soms denken zoekers een leuke woning in de natuur te hebben gevonden, blijkt dat ze daar niet permament mogen verblijven …

Funda Recreatie: piek in bezoekersaantallen

Juist in deze tijd van het jaar is het een goed moment om na te denken over uw objecten op funda Recreatie. Wist u dat de zoektocht van consumenten op funda Recreatie vanaf januari tot aan augustus stijgt? Na augustus neemt die piek af tot aan december. In de laatste maand van het jaar halveert het bezoek zowat ten opzichte van de zomermaanden! Misschien omdat iedereen met de feestdagen graag thuis is?

Wat is een recreatiewoning?

Voor zowel consumenten als makelaars is het niet altijd helemaal duidelijk wanneer een object wordt bestempeld als recreatiewoning. Het basisprincipe is eigenlijk heel simpel: een recreatiewoning is een woning die niet permanent mag worden bewoond.

In bepaalde gevallen kan de gemeente wel permanente bewoning gedogen, terwijl in het bestemmingsplan staat dat het een recreatiewoning betreft. Bij funda gaan we uit van wat er in het bestemmingsplan staat. Is dat een recreatiewoning? Dan zou de vakantiewoning op Recreatie moeten worden geplaatst.

Alleen wanneer in het bestemmingsplan is vastgelegd dat permanente bewoning mag, mag het object op Wonen geplaatst worden. Bent u in het bezit van een zogenaamde ‘objectgebonden gedoogbeschikking’? Dan mag het object op zowel funda Recreatie als funda Wonen aangemeld worden.

Als u uw klanten wilt helpen met het vinden van een tweede huisje voor in de weekenden en vakanties, plaatst u uw object het best op funda Recreatie.

Meer binnen dit onderwerp