Maak kennis met Kantoorprofiel Pro

 

Een nieuwe manier om uw kantoor te profileren op funda

Makelaars willen meer mogelijkheden om zichzelf op funda te profileren, zo blijkt uit ons klanttevredenheidsonderzoek. Die optie bieden we nu met Kantoorprofiel Pro. Daarmee komt u ook hoger in de zoekresultatenlijst van makelaars.

Makelaars willen hun kantoor en hun medewerkers beter presenteren. Kantoorprofiel Pro biedt u deze mogelijkheiden. Zo kunt u goed laten zien wie u bent, waar u voor staat en wat uw werkwijze is.

Op 9 maart 2021 werd Kantoorprofiel Pro digitaal gelanceerd. Bekijk de livestream via onderstaande video terug, of lees hieronder verder voor alle details over het product.

Kantoorprofiel Pro is ontstaan in samenwerking met de NVM-makelaar. Uit gesprekken kwam naar voren dat de grootste behoefte ligt bij meer merkbeleving van uw kantoor op funda en de mogelijkheid tot beter contact met gebruikers. Tijdens de testfase met kleine gebruikersgroepen hebben we de feedback van een aantal NVM-makelaars direct in de productontwikkeling meegenomen. Daarnaast hebben we consumenten gevraagd om input voor Kantoorprofiel Pro. Want de informatie op uw profielpagina is tenslotte voor hen bedoeld.

Betere branding met uw profielpagina

Jelle van Noord, back end developer bij funda, is betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe profielpagina. Hij vertelt: ‘Het grootste verschil met de huidige profielpagina zit ’m in de componenten waarmee je als makelaar duidelijk je merk laat zien. Als je op de pagina komt, is er meteen een grote afbeelding die in het oog springt. Als NVM-makelaar kunt u meerdere foto’s en video’s toevoegen om te laten zien wie u bent.’ Kenmerken met iconen, zoals certificaten die uw kantoor heeft, of de talen die u beheerst, laten zien wat een kantoor bijzonder maakt.

Meer inzicht in uw verrichtingen

Jelle vervolgt: ‘Consumenten vinden beoordelingen steeds belangrijker. En kantoren met goede beoordelingen willen deze graag laten zien. Vandaar dat we de beoordelingen meer naar boven hebben geplaatst.’

Kantoorprofiel Pro draagt ook bij aan meer verkeer naar uw eigen website

Verder staan de verkopen en aankopen die de makelaar de afgelopen tijd heeft gedaan op een kaart. Consumenten willen weten wat een makelaar in hun buurt gedaan heeft de afgelopen tijd, in welk werkgebied een kantoor opereert en in welke prijsrange. Juist als ze overwegen hun huis te verkopen, zoeken ze een makelaar die ervaring heeft met vergelijkbare huizen in hun buurt.

Goed in beeld bij het object

Veel consumenten komen via een te koop staand object op de kantoorpagina van een makelaar terecht. Doorstromers, die in hun zoektocht naar een woning tegelijkertijd zoeken naar een verkoopmakelaar, raken soms getriggerd door een mooie presentatie op funda en willen dan meer over de makelaar weten.

Daarom hebben we ook het contactblok bij de objectpagina veranderd voor makelaars met Kantoorprofiel Pro. Dit valt nu meer op en toont essentiële informatie, waardoor consumenten sneller en gemakkelijker doorklikken naar de profielpagina van het kantoor.

Zelf aan de slag in funda desk

De uitgebreide profielpagina die u krijgt bij Kantoorprofiel Pro, maakt u via de funda desk. NVM-makelaars kunnen daar alle elementen van hun nieuwe profielpagina kwijt op één pagina. Jelle: ‘We hebben ook het uploaden in de funda desk vernieuwd en zo makkelijk mogelijk gemaakt. Het uploaden van het headerbeeld gaat bijvoorbeeld heel eenvoudig. U kunt dit zelf bijsnijden na het uploaden, zodat u meer controle heeft over de vormgeving van de pagina. In 2021 gaat de ontwikkeling van Kantoorprofiel Pro verder.’

Hogere ranking met Kantoorprofiel Pro

Het gebruik van Kantoorprofiel Pro draagt bij aan een hogere ranking in de zoekresultatenlijst van Zoek een NVM-makelaar. Net als het volledig invullen van de profielpagina, de relevantie voor het gekozen zoekgebied en de hoogte van het aanbod in dat gebied. Hoe completer het beeld voor de consument, hoe beter. Daar hoort ook het tonen van de beoordelingen bij. Het beoordelingscijfer zelf telt niet mee voor de ranking.

Makelaar zoeken op funda

De meeste consumenten komen op uw profielpagina terecht via de objectpagina en de homepage van funda. Jelle: ‘Maar ook via een zoekmachine als Google. Daarom hebben we de nieuwe profielpagina’s zo geoptimaliseerd dat u goed gevonden wordt door zoekmachines. Daarnaast gaan we dit jaar consumenten beter laten zien dat funda ook een platform is om makelaars te vinden. Het is onze ambitie om zo veel mogelijk kopers en verkopers te koppelen aan een makelaar.’

Eigen website belangrijk

De profielpagina is een mooie aanvulling op uw eigen website. Kantoorprofiel Pro biedt meer mogelijkheden voor branding en u kunt statistieken tonen die niet altijd beschikbaar zijn op uw eigen website. Ook draagt uw profielpagina bij aan meer verkeer naar uw eigen website, mits u een duidelijke link naar uw website plaatst.

Wanneer Kantoorprofiel Pro?

Kantoorprofiel Pro kan, net als andere branding instrumenten, op de langere termijn meer kantoorleads opleveren. U werkt hiermee continu aan uw naamsbekendheid en reputatie om op het relevante moment als nummer 1 naar voren te komen.

Meer binnen dit onderwerp