Matterport nu beschikbaar als bètaversie

 

Ontdek de voordelen van deze realistische virtuele tour

Voor veel makelaars staat Matterport al jarenlang bovenaan hun verlanglijstje. Het lange wachten wordt beloond: funda kan u nu een gratis bètaversie aanbieden.

Mogelijk bent u al bekend met Matterport, een ingenieuze viewer applicatie waarmee u klanten een onlinepreview kan geven van een woning. De afgelopen jaren kregen we veel vragen van makelaars waarom deze tool om binnen te kijken niet binnen funda geïntegreerd kon worden. Die integratie bleek nog lang niet zo makkelijk, aangezien Matterport een gesloten systeem is.

Vanwege de huidige coronacrisis is virtueel bezichtigen nu echter belangrijker dan ooit. Daarom hebben we de afgelopen twee weken bij funda een langdurige hackathon georganiseerd waarbij we op zoek zijn gegaan naar oplossingen om zowel makelaar als consument zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen in deze tijd. Daarbij is ook Matterport opnieuw in overweging genomen. Omdat de nadelen van een gesloten systeem niet opwegen tegen de voordelen die deze virtuele bezichtigingsmogelijkheid voor u met zich meebrengt, is de integratie van een bètaversie van Matterport in gang gezet.

Wat is Matterport?

Matterport is een tool waarmee u een gedetailleerde 3D-scan van een woning maakt. Deze scan biedt de kijker drie verschillende manieren om een woning te bekijken: als virtuele tour, 3D-plattegrond en als dollhouse (poppenhuis), een interactieve dwarsdoorsnede van de woning. Deze combinatie zorgt online voor een zo compleet mogelijk beeld van een woning. Voor het maken van de 3D-scan is een speciale camera nodig. Veel medialeveranciers kunnen u hierbij helpen.

De voordelen van Matterport

  • Het beeld dat de consument krijgt van een woning is reëler en gedetailleerder dan alle andere beschikbare media. Tot de goede staat van het stucwerk aan toe.
  • De consument krijgt al ‘wandelend’ door de woning een goed idee van de indeling en de grootte van de woning, ook als hij het object niet fysiek kan bezoeken. U kunt dit enigszins vergelijken met Google Streetview, maar dan binnen in uw object.
  • Matterport maakt het mogelijk om de klant een beeld te geven van hoe de woning eruitziet als hij er woont. Hij kan een scan laten maken van eigen meubilair of meubels uit een winkel. Vervolgens kan hij met deze 3D-plaatjes schuiven om een idee te krijgen van de ruimte.
  • Vaak gebruiken consumenten Matterport na een fysieke bezichtiging om ‘terug te gaan’ naar de woning. Waar zat de badkamer ook alweer? Wat moest er nou gebeuren met de zolder?
  • Veel consumenten delen de Matterport-view met vrienden, familie en via social media. Dit levert uw object extra aandacht op.
  • De applicatie draagt bij aan een positieve profilering van uw kantoor. Hoe meer aandacht u aan een object besteedt, hoe beter u uw kantoor verkoopt aan andere potentiële klanten.

Verder onderzoek

De bètaversie van Matterport zal vanwege de huidige marktsituatie voorlopig gratis blijven. In deze testfase zal funda de implementatie verder ontwikkelen, onder andere door de behoefte en het gebruik van zowel de makelaar als de consument te onderzoeken. We geven u graag de mogelijkheid te ondervinden of Matterport voor u van toegevoegde waarde is.

Wilt u aan de slag gaan met Matterport? Op de objectdetailpagina in de funda desk kunt u onder ‘virtuele bezichtigingen’ een linkje naar Matterport aan uw objectpagina toevoegen. Meer informatie over de Matterport-integratie kunt u vinden bij de veelgestelde vragen.

Meer binnen dit onderwerp