4. Objecten monitoren in de funda desk

 

Houd uw objecten in de gaten

U wilt natuurlijk graag weten hoe uw objecten presteren. Via de funda desk heeft u inzicht in de statistieken: hoe vaak vinden huizenzoekers de objecten in de resultatenlijst, hoe vaak klikken ze erop en hoeveel contactaanvragen komen hieruit voort. U krijgt van ons krachtige instrumenten om uw objecten te monitoren en slimme keuzes te maken.

Om meer inzicht in het gedrag van uw klanten op funda te krijgen, gebruikt u de funda funnel. Dit is een trechter die bestaat uit drie stappen die laten zien hoe een grote groep funda-bezoekers – uw bereik – zich steeds verder uitkristalliseert: van bezoekers naar serieus geïnteresseerden naar potentiële klanten die contact met u opnemen. Deze contactaanvraag noemen we een lead.

funda funnel

Stap 1) Bereik in de funnel: de resultatenlijst

De resultatenlijst is de lijst van objecten die voldoen aan de zoekcriteria van de funda-bezoeker. Hier zien de meeste bezoekers uw object voor het eerst.

Stap 2) Interesse in de funnel: de objectpagina

Vervolgens klikt een zoeker door naar een objectpagina, ofwel de pagina van het object dat u in verkoop heeft. De bezoeker bekijkt die specifieke woning, is geïnteresseerd.

Stap 3) Contact in de funnel: de lead

Is de bezoeker geïnteresseerd in uw object? Dan kan hij contact met u opnemen of een bezichtiging bij u inplannen door te klikken op een van de contactmogelijkheden op de objectpagina, in het contactblok.

Houvast met de funda funnel en de funda Barometer

Met de objectstatistieken krijgt u inzicht in hoe uw objecten presteren. U ziet in welke stap van de funda funnel uw object goed scoort en waar iets minder. Nog meer inzicht krijgt u als u de funda Barometer gebruikt. Dit is een halfjaarlijks rapport dat inzicht geeft in de gemiddelde prestaties van álle objecten op funda. U kunt de prestaties van uw eigen objecten naast de regionale gemiddelden in de funda Barometer leggen als benchmark. Per stap ziet u dan waar uw object extra aandacht nodig heeft.

Zo vindt u uw objectstatistieken

U logt in op de funda desk, klikt onder het tabblad ‘Aanbod’ op het object waarvan u wilt weten hoe het presteert en scrolt door naar linksonder. Daar ziet u ‘Bekijk uw statistieken’ staan. Klikt u daarop, dan ziet u hoe vaak het object is gevonden. Deze informatie correspondeert in de funda Barometer en funda funnel met uw bereik. Het aantal keer dat het object bekeken is, wordt in de Barometer gedefinieerd als ‘interesse’.

Tot slot staat ‘contact’ in de funda desk voor het aantal keer dat contact met u is opgenomen over het object. Bijvoorbeeld door het inplannen van een bezichtiging of via ‘Toon telefoonnummer’.

Objectstatistieken

Het vergelijken van cijfers

In de funda Barometer vindt u de gemiddelde cijfers, landelijk en per regio. U kunt de statistieken van uw object hiermee vergelijken. Download de laatste funda Barometer voor de meest actuele cijfers. Deze geven u houvast om te bepalen hoe u de prestaties van een object verder kunt verbeteren. Lees artikel 5: ‘Objecten presenteren’ en 6: ‘Objecten promoten’ voor meer informatie over de producten die u hiervoor kunt inzetten.

Let wel op: als u uw objectstatistieken gaat vergelijken met de cijfers in de funda Barometer, zorg er dan voor dat u uw statistieken instelt op ‘Laatste 7 dagen’.

Volgende stap

Vorige stap