6. Objecten promoten

 

Zorg dat uw object goed gevonden wordt

Om uw object onder de aandacht te brengen van meer serieuze zoekers kunt u doelgerichte promotiemiddelen inzetten: Toppositie en Woning in beeld. Beide vergroten het bereik, de belangrijke eerste fase in de zogeheten funda funnel. Met Open Huis laat u uw dat funda-bezoekers weten dat uw object een open huis heeft. Zo kunt u er alles aan doen om uw objecten op te laten vallen bij een groter, relevant publiek.

Met Toppositie verschijnt uw object boven de resultatenlijst van een plaats naar keuze en komt uw object onder de aandacht van een relevant publiek.

Hoe werkt Toppositie?

U kunt bijvoorbeeld de zichtbaarheid van een object in Elst vergroten door het te promoten in Nijmegen. Zoekers op/in Nijmegen worden zo geattendeerd op objecten in de buurt waar ze niet direct naar zouden zoeken.

Ook binnen een grote plaats kunt u het bereik vergroten door Toppositie in te zetten. De zoekopdracht ‘Rotterdam’ bijvoorbeeld genereert een lange resultatenlijst. Om daarin op te vallen is Toppositie een topproduct: uw object staat daarmee prominent in beeld boven de resultatenlijst.

Toppositie


Heeft u een nieuw object in de verkoop? Zet Toppositie direct bij de start van de verkoop in. Zo spreekt u gelijk de meeste zoekers aan en bereikt u een zo groot mogelijk publiek. Nog een tip: gedurende de looptijd van het contract kunt u de plaats wijzigen waarin u het object promoot. Bekijk de statistieken om te zien waar het product het best presteert.

Zo stelt u Toppositie in

Om Toppositie te bestellen gaat u in de funda desk naar het tabblad ‘Aanbod’. Klik daar het object aan dat meer bereik nodig heeft. U kunt ook een adres in de zoekbalk rechts invoeren. Op de objectdetailpagina staat aan de rechterkant een promotieblok. Klik op ‘Bestel’ achter het gewenste promotieproduct om naar de bestelpagina te gaan.

Toppositie bestellen


Hier kunt u de locatie aangeven: daar waar het object staat of een andere plaats waar u het object onder de aandacht wilt brengen. Kies de contracttermijn, een week of een maand. Klik op de oranje knop ‘Bestellen’ en pas eventueel nog de ingangsdatum aan. Vervolgens kunt u de ‘Bestelling bevestigen’.

Woning in beeld: geef uw object extra vermogen

Met Woning in beeld zorgt u voor extra brede zichtbaarheid voor uw object. Het staat een maand lang prominent op de homepage van funda. U kunt kiezen om uw object in één, twee of drie provincies of zelfs in heel Nederland uit te lichten. Bezoekers die zoeken op (een plaats in) diezelfde provincie krijgen uw object te zien.

Woning in beeld


Op deze manier het bereik vergroten kan heel handig zijn voor landelijk gelegen woningen of juist voor exclusieve woningen die een heel groot publiek nodig hebben voor de verkoop. Of wanneer het tijd is om uw object een salesboost te geven nadat u de prijs hebt gewijzigd.

Zo stelt u Woning in beeld in

U zet Woning in beeld aan op de funda desk onder het tabblad ‘Aanbod’. Ga naar de objectpagina. Aan de rechterkant ziet u het promotieblok; klik hier op ‘Bestel’ bij Woning in beeld om het product te activeren. Op de volgende pagina kiest u voor heel Nederland of de provincie(s) waarvan u wilt dat uw object op de homepage te zien zal zijn.

Bekijk het resultaat

U kunt het effect van uw promotieproducten direct volgen in de bezoekstatistieken in de funda desk. Op de objectdetailpagina ziet u onderaan links het statistiekenblok. Klik hier op ‘Bekijk alle statistieken’. Als u met uw cursor over een datum gaat, ziet u welke promotieproducten op die dag aanstonden. Zo volgt u de effecten van uw promotiecampagne.

Open Huis: laat het zien

Als u een open huis organiseert, wilt u natuurlijk zo veel mogelijk serieus geïnteresseerde bezoekers trekken. Met de dienst Open Huis regelt u dit gemakkelijk op funda. Als u deze optie gebruikt, staat bij uw object in de resultatenlijst de vermelding ‘Open Huis’ als een opvallend groen label. Niet te missen. U kunt de begin- en eindtijd aangeven, te zien voor bezoekers op de objectpagina. Ook maakt u het zo mogelijk en makkelijk voor zoekers om in de filters te kiezen voor woningen die een open huis houden.

Open huis

Zo stelt u Open Huis in

Een open huis instellen kan op twee manieren in de funda desk. Via de objectpagina en via de overzichtspagina. Bij sommige invoerpartners is het mogelijk om een open huis aan te geven; als dit al gedaan is, neemt funda desk deze informatie over.

Om een open huis in te stellen op de objectpagina, klikt u rechtsonder op het grijze blok ‘Open huis’. Klik op de gele knop ‘Toevoegen’. Op de volgende pagina voert u een datum en tijd in, of kiest u voor een vaste dag per week. U sluit af door op de gele knop ‘Opslaan’ te klikken.

Open huis instellen


De andere mogelijkheid is via de overzichtspagina van open huizen. Dit is een handige route als u meerdere open huizen wilt instellen. Op het tabblad ‘Aanbod’ kiest u in de subnavigatiebalk voor het tabje ‘Open Dag’. Rechts in het blok ‘Open Huis of Open Dag aankondigen’ klikt u op ‘Aankondiging toevoegen’. Vul de datum, tijd en het soort aanbod in. Tik in de zoekbalk de eerste letters van de straatnaam. Kies vervolgens voor het juiste object.

Om nog een object toe te voegen, herhaalt u de laatste stap. Zijn alle objecten met een open huis zichtbaar, dan klikt u op de gele knop ‘Opslaan’. Hierna komt u terug in het overzichtsscherm met alle door u ingestelde open huizen.

Meer voor makelaars

Funda is meer dan dé plek om uw aanbod te etaleren. U ontvangt van ons ook inzichten in de vraagzijde van de markt. Het volgende artikel gaat dieper in op de vraag hoe u deze inzichten kunt verzamelen.

Volgende stap

Vorige stap