Veranderd & verbeterd

 

funda updates

Elke dag werken wij aan verbeteringen van ons platform. Kleine en grote aanpassingen met als doel een product dat u vandaag meer resultaat bezorgt. Dit zijn zichtbare veranderingen én wijzigingen die u niet terugvindt op funda. Daarom op deze plek een overzicht en uitleg van ons werk. En wat er voor u verbetert op funda, funda in business en in de funda desk.

Dit zijn de laatste verbeteringen van funda

Wijzigen persoonsgegevens en nieuwsbriefvoorkeuren 11-06-2020

Dit hebben we verbeterd
Ongebonden makelaars en makelaars die lid zijn van brancheverenigingen VBO, Vastgoedpro of VGM NL en een persoonlijk account hebben, hebben vanaf nu ook een eigen profiel in de funda desk. Ook is het nu mogelijk om aan te geven welke nieuwsbrieven u graag wilt ontvangen.

Zo werkt het
In de funda desk kunt u rechtsboven klikken op het icoon met het poppetje waar u vervolgens klikt op profiel. Dit leidt u naar uw profiel waar u de wijzigingen door kunt voeren. Het is mogelijk om uw voornaam, achternaam en functietitel in te voeren. Ook kunt u hier uw nieuwsbriefvoorkeuren wijzigen.

Dit levert het u op
Door het invullen van de persoonlijke gegevens kan er persoonlijker worden gecommuniceerd en via de nieuwsbrieven wordt u op de hoogte gehouden van relevante updates.

Objectinzichten live 28-05-2020

Dit hebben we veranderd
Op de objectpagina worden nu objectinzichten getoond.

Zo werkt het
Onderaan de objectpagina staat onder ‘Activiteit’ extra informatie over het aantal keer dat de woning is bekeken en het aantal keer dat de woning als favoriet is bewaard. Bovendien tonen we hier ook de publicatiedatum van de woning op funda, informatie die voorheen bovenaan onder ‘Kenmerken’ vermeld werd. Deze inzichten worden zichtbaar zodra een object minimaal vijfhonderd keer bekeken is en minimaal twee keer is opgeslagen als favoriet.

Dit levert het u op
Met deze functionaliteit willen we de consument stimuleren contact te zoeken; wanneer een zoeker ziet dat een woning populair is, zal hij of zij eerder geneigd zijn om snel contact op te nemen met de verkopende makelaar. U genereert zo meer leads. Bovendien zien wij hier een kans voor de aankoopmakelaar om de generieke inzichten op funda te duiden voor serieuze zoekers met vragen. U kunt context bieden en uitleggen wat de meest ideale aankoopstrategie is.

Lees meer over objectinzichten >

Hoofdfoto prominenter in beeld op mobiel 14-05-2020

Dit hebben we verbeterd
Waar op mobiel eerst het adres van een object werd getoond en daarna de hoofdfoto, is deze volgorde nu omgedraaid.

Zo werkt het
Wanneer een zoeker een object bekijkt, wordt nu eerst de hoofdfoto getoond. Daarna volgen het adres, de omschrijvingstekst en de kenmerken.

Dit levert het u op
Uit onze onderzoeken blijkt dat de foto het meest belangrijke onderdeel is voor een zoeker wanneer hij of zij een object ‘scant'. Door deze foto prominenter te maken kan de zoeker sneller een goed beeld krijgen van een woning.

Filter virtueel open huis 30-04-2020

Dit hebben we verbeterd
Het is vanaf nu ook mogelijk om te filteren op virtuele open huizen.

Zo werkt het
Bij de zoekresultatenlijst is het mogelijk om te filteren op verschillende kenmerken. Een van de mogelijkheden was om te filteren op open huizen. Hierbij is nu een onderscheid gemaakt tussen fysieke open huizen en virtuele open huizen. Wanneer de zoeker kiest voor het filter virtueel open huis, verschijnen alle objecten binnen de selectiecriteria die een virtueel open huis hebben.

Dit levert het u op
Waar het de afgelopen tijd mogelijk werd om een virtueel open huis te organiseren, was dit nog niet goed zichtbaar op funda. Met deze verbetering is het voor potentiële kopers makkelijker om uw georganiseerde virtuele open huis te vinden.

Aanbodmonitor live 16-04-2020

Dit hebben we verbeterd
In de funda desk vindt u nu de Aanbodmonitor, waar u overzichtelijk de gezamenlijke prestaties van uw objecten kunt bekijken.

Zo werkt het
In de funda desk vindt u in de header het onderdeel ‘Aanbodmonitor’. Wanneer u daarop klikt, kunt u zien hoe vaak uw objecten gemiddeld worden bekeken en hoe vaak er contact wordt opgenomen. Dit kunt u vervolgens specificeren per regio en type aanbod.

Dit levert het u op
Waar u via uw objectstatistieken per object kunt bekijken hoe dit presteert, geeft de Aanbodmonitor dit overzichtelijk voor alle objecten samen weer. Zo kunt u uw kantoor vergelijken met de prestaties van objecten van kantoren in de regio.

Lees meer over deze verbetering >

Video prominenter in beeld op de objectpagina 02-04-2020

Dit hebben we verbeterd
Video heeft op de objectpagina een prominentere plek gekregen. Op desktop wordt in plaats van de tweede foto de video van een object getoond.

Zo werkt het
Op het moment dat u een video heeft toegevoegd aan een object, wordt op desktop automatisch de video getoond op de plek waar u vroeger de tweede foto zag. Funda-bezoekers kunnen direct op de video klikken waarna de video zal beginnen te spelen.

Dit levert het u op
Met video kunt u een woning goed in beeld brengen en de highlights benadrukken. Juist nu is een goede video belangrijk. Door video een prominentere plek te geven op funda zien we dat meer bezoekers doorklikken naar de video en deze bekijken.

Lees meer over deze verbetering >

Matterport (bèta) beschikbaar 02-04-2020

Dit hebben we verbeterd
Met Matterport wordt een 3D-scan gecreëerd van een woning. In deze scan kan worden geklikt waardoor ruimtes in 360° modus worden getoond. Vervolgens kunnen zoekers zich virtueel door de ruimtes heen bewegen om zo een goed beeld te krijgen van de indeling en grootte van een woning. Het is nu mogelijk om een link toe te voegen naar de 3D-scan.

Zo werkt het
In de funda desk kunt u bij uw object een link toevoegen naar Matterport. Dit kunt u doen op de objectpagina onder het onderdeel ‘Virtueel bezichtigen’. Wanneer u de link heeft ingesteld, verschijnt er op de objectpagina onder de foto’s een icoon met ‘3D tour’; vanuit hier wordt doorgelinkt naar Matterport.

Dit levert het u op
Met Matterport kunt u een extra mogelijkheid bieden aan potentiële kopers om een huis virtueel te bezichtigen.

Lees meer over Matterport op funda >

Virtueel open huis (bèta) beschikbaar 02-04-2020

Dit hebben we verbeterd
Virtueel open huis maakt het mogelijk om een virtuele bezichtiging in de vorm van een livestream aan te kondigen. Deze aankondiging is zichtbaar in de resultatenlijst en op de objectpagina boven de omschrijving met de vermelding van de datum en tijd.

Zo werkt het
Om een virtueel open huis in te stellen gaat u naar de funda desk. Wanneer u het virtuele open huis heeft ingesteld, komt er op de objectpagina een aankondiging van het open huis te staan. Een half uur voordat het open huis plaatsvindt, wordt op de objectpagina een link naar de livestream getoond.

Dit levert het u op
Met het virtuele open huis kunt u ook in deze tijd nog bezichtigingen blijven doen. Door het interactieve karakter van de meeste livestreams kunnen potentiële kopers vragen stellen tijdens het open huis die u dan ook direct kunt beantwoorden.

5 apps voor livestreams >

Carrousel toegevoegd aan Woning in beeld 19-03-2020

Dit hebben we verbeterd
Op de mobiele homepage is een carrousel toegevoegd bij Woning in beeld.

Zo werkt het
Waar er vroeger op de mobiele homepage maar één Woning in beeld werd getoond, kunnen er nu tot wel drie objecten worden getoond.

Dit levert het u op
Door meerdere objecten te tonen op de mobiele homepage bij Woning in beeld, genereert u extra bereik voor uw objecten.

Nieuwe ingangen naar functionaliteiten op de homepage 19-03-2020

Dit hebben we verbeterd
Op de homepage van funda zijn ingangen toegevoegd richting de funda functionaliteiten ‘Zoeken op NVM-makelaar’, ‘Zoeken op kaart’ en ‘Waardecheck’.

Zo werkt het
Door op de nieuwe knoppen te klikken komt de consument direct bij de functionaliteit uit. Hierdoor kan de consument nu makkelijker deze functionaliteiten vinden.

Dit levert het u op
In het verleden bleek dat de link naar de ‘Makelaar zoeken’-pagina niet goed vindbaar was. Met deze nieuwe knoppen is de link naar die pagina prominenter geworden, waardoor potentiële (ver)kopers makkelijker op zoek kunnen gaan naar een makelaar.

iOS app voor iPad live 05-03-2020

Dit hebben we verbeterd
Een veelgestelde vraag van zoekers was de mogelijkheid om op de iPad naar woningen te kunnen zoeken. Daarom hebben we de bestaande iOS app zó verbeterd dat deze nu ook geschikt is voor iPad.

Zo werkt het
Op de iPad gaat u naar de App Store. Hier vindt u nu ook de funda app. Zodra de app is gedownload, kan die op dezelfde manier worden gebruikt als u van de mobiele app gewend bent.

Dit levert het u op
Om het bereik van uw objecten te vergroten is het van belang dat zo veel mogelijk apparaten funda op een goede manier ondersteunen. Middels de vernieuwde app kunnen zoekers uw objecten beter vinden en bekijken.

Lees meer over de vernieuwde app >

Test marktinzichten live in Utrecht, Den Helder en Nijmegen 20-02-2020

Dit hebben we verbeterd
Uit onderzoek bleek dat zoekers behoeften hebben aan meer inzichten in de gemiddelde prijzen in een bepaalde buurt of stad. Om in deze behoefte te voorzien, draait nu in Utrecht, Den Helder en Nijmegen een eerste testversie. Deze testfunctionaliteit biedt meer inzicht in de gemiddelde vraagprijs in de buurt en plaats rondom een object.

Zo werkt het
Wanneer een zoeker een object in Utrecht, Den Helder of Nijmegen zoekt, vindt hij onder de kaart een onderdeel ‘Woningmarkt’. Bij dit onderdeel staat, indien beschikbaar, beschreven wat de gemiddelde vraagprijs en vraagprijs per vierkante meter is in de buurt en plaats waar de woning staat.

DIt levert het u op
Waar funda informatie en data biedt, kan de makelaar deze informatie verder duiden en in een context plaatsen. We verwijzen bij deze functionaliteit dan ook direct door naar de ‘Makelaar zoeken’-pagina om in contact te treden met een makelaar.