Overig

Kenmerk ‘energielabel’ op drie punten geüpdatet

Laatst bijgewerkt op -

Meer aandacht voor energielabels op funda

Waarom deze aanpassing?

Uit onderzoek van funda (december 2022) blijkt dat energielabels steeds crucialer worden in de zoektocht naar een woning. 75% van de consumenten vindt het energielabel van een woning belangrijker dan een jaar eerder. Makelaars spelen hier al op in door meer aandacht te geven aan het label, bijvoorbeeld in de omschrijving. Vanwege de groeiende aandacht voor het energielabel, zowel van de consument als de makelaar, hebben we een aantal verbeteringen in de energielabels op funda doorgevoerd.

Wat is er veranderd?

In de nieuwe zoekfunctie* op funda is het energielabel op drie punten geüpdatet:

  1. We maken geen gebruik meer van de – inmiddels verouderde – voorlopige energielabels. Alleen definitieve energielabels worden nog getoond.
  2. Energielabels zijn verder uitgesplitst naar A t/m A+++++. Voorheen ging dit tot A.
  3. Energielabels zijn nu direct zichtbaar bij objecten in de zoekresultaten.

* We testen de nieuwe zoekfunctie momenteel bij een deel van de gebruikers. Later dit jaar wordt de huidige zoekfunctie vervangen voor de nieuwe zoekfunctie.

75% van de gebruikers op funda vindt het energielabel belangrijker dan een jaar eerder bron: funda

Wat moet je hiervoor doen?

Zorg ervoor dat het energielabel van een object beschikbaar is en voer deze in via het invoersysteem. Het is verplicht om het label te tonen in de advertentie.

Voor en na

'Met deze verandering spelen we in op de toenemende aandacht voor energielabels en helpen we makelaars dit belangrijke kenmerk van een object beter te presenteren'

Jurriaan van Gent
Jurriaan van Gent Lead Marketing B2B Heeft u vragen? Wij helpen u graag. Neem contact op

Bekijk alle platform updates