De Hege Bouwen 31 8566 JB Nijemirdum

Dat waren ze nog niet allemaal

Bekijk alle 62 foto's

Omschrijving

Wonen in een geheel tot woonhuis verbouwde Amerikaanse boerderij op een perceel eigen grond van ruim anderhalve hectare groot gelegen op één van de allermooiste locaties van de streek. Er is rondom vrij uitzicht over het typisch Gaasterlandse landschap met afwisselend bos en weiland. Een plek om comfortabel te wonen, te werken, paarden te houden en te recreëren.

Omschrijving begane grond;
Bijzonder ruime entree (circa 37 m²) in gebruik als recreatiezaal en biljartkamer.
Bijkeuken, provisiekast, toilet en een slaapkamer met bijbehorende douche.
De imposante living (oppervlakte circa 88 m²) is bevloerd met massief eikenhouten vloerdelen van Tapi hout, wordt verwarmd met een open haard en is voorzien van openslaande deuren naar een betegeld terras.
In deze ruimte bevindt zich tevens de open keuken met inbouwapparatuur van hoge kwaliteit zoals een side bij side koel-vriescombinatie, een tweedelige oven van het merk Boretti, een luxe koffiemachine van Miele en een 6 pits gasfornuis.
Toegankelijk vanuit de living is de overdekte, houten, zonrijke veranda gericht op het zuidwesten en voor het opvangen van de ochtendzon is er aan de oostkant nog een tweede veranda gemaakt.
De werkplaats met een oppervlakte van circa 100 m² is volledig geïsoleerd en kan eenvoudig worden verbouwd tot bijvoorbeeld een bed- en breakfast of een kantoorruimte.

Omschrijving eerste verdieping;
Overloop met toilet, een multifunctionele werkkamer c.q. kantoor (circa 46 m²) en drie slaapkamers waarvan één aansluitend aan de luxe badkamer met ligbad, een wastafel gemaakt uit Belgisch hardsteen, een douche en een sauna.

Omschrijving tweede verdieping;
Deze is bereikbaar met een losse trap en er bevinden zich 2 bergruimtes waarvan één met opstelling van de warmte terugwininstallatie.

In de recent gebouwde paardenstal bevinden zich twee moderne paardenboxen, een zadelkamer en een opslagruimte voor rijtuigen, tuingereedschap en fietsen.

- Bouwjaar oorspronkelijk 1900, gerenoveerd in 2004
- Inhoud circa 1650 m³
- Woonoppervlakte circa 350 m²
- Circa 17.000 m² eigen grond (1.71.80 hectare)

Nijemirdum ligt op korte afstand van het IJsselmeer en is één van de dorpen van het landelijk bekende Gaasterland, één van de allermooiste gebieden van de provincie Friesland met meren, fietspaden, ruiterroutes, bossen, weilanden, vergezichten en een 9-holes natuurgolfbaan. Het sfeervolle dorpscentrum van Oudemirdum bevindt zich op korte afstand en beschikt over een redelijk voorzieningsniveau. Het gebied is gunstig gelegen ten opzichte van de Randstad via de ontsluiting op de A6 bij Lemmer. Zie ook


Kaart

Kaart laden...