De doelgroep van funda

Van wooninspiratie tot droomhuis

Zit jouw doelgroep op funda? De kans is groot. Maandelijks brengen wij miljoenen gebruikers samen op ons platform. Op zoek naar een nieuwe woning of inspiratie. Dankzij algoritmes, onderzoek en bezoekersdata weten we wie onze gebruikers zijn en welke vragen of behoeften zij hebben.

Gebruikersinzichten vanuit onderzoek

4.6mln. Unieke bezoekers per maand

55mln. Aantal bezoeken per maand
80% Bezoekt funda met een andere reden
97% Is bekend met funda als huizenplatform
88% Overweegt funda te gebruiken bij de verkoop van een woning
78% Gebruikt funda om een huis te vinden

*Q3 2023

Serieuze zoekers

Bezoekers op funda die een woning zoeken, noemen we serieuze zoekers. Je kunt ze onderverdelen in starter, doorstromer en verkoper. We weten precies in welk profiel een serieuze zoeker valt en waar in de zoektocht hij zich bevindt. Bij iedere stap in het proces en in elke levensfase heeft de serieuze zoeker specifieke vragen. Samen zorgen we ervoor dat jouw merkboodschap de serieuze zoeker echt verder help.


Inspiratiezoekers

Naast woningzoekers komen er op funda veel inspiratiezoekers. Zij bekijken woningen als hobby, zoeken mee voor een ander of komen gericht voor wooninspiratie. De inspiratiezoeker staat tijdens zijn bezoek open voor een droomhuis en kan vanuit daar de stap naar serieuze zoeker maken. Andersom zien we recente kopers vaak terug als inspiratiezoeker, op zoek naar ideeën voor hun nieuwe droomhuis.

Gegarandeerd relevant targeten

Op funda weet je zeker dat je een groot bereik hebt. Wil je juist een specifieke doelgroep aanspreken? Dankzij object targeting en audience data leent ons platform zich daar perfect voor.

Object targeting

Gericht adverteren op basis van kenmerken van een woning zoals plaats, soort woning of vraagprijs.

Audience data

Gericht adverteren op basis van fases in de customer journey, zoals doorstromers en recente kopers.

Claire Alma

Zin om aan de slag te gaan?

Claire helpt je verder

Claire en haar collega-advertisingconsultants vertellen je alles over je mogelijkheden. Tip van de sluier: dat zijn er veel. Je bereikt hen via adverteren@funda.nl .