• Rented

Maalderijstraat 30 2312 WW Leiden

Hightlighted features

  • 98 m² living area
  • 2 bedrooms
Map
€ 1,975 p/mo.

Rental history

Listed since
June 19, 2020
Date of rental
October 6, 2020
Term
3½ month

Description

Binnen de singels van de historische binnenstad van Leiden bieden wij 4 unieke nieuwbouw lofts te huur aan. De lofts zijn onderdeel van De Meelfabriek, een industrieel erfgoed met internationale allure waarbij Rijksmonument Het Meelpakhuis uit 1937 een unieke herbestemming krijgt. De Meelfabriek ontwikkeling heeft verscheidene international
architectuurprijzen gewonnen.

Het resultaat is een ontwerp waarin de monumentale delen (originele stalen pilaren, balken, ijzeren raamkozijnen en origineel houten plafonds) het industriële loftgevoel optimaal tot hun recht komen in combinatie met hedendaagse luxe en duurzaam wooncomfort. Deze industriële loftbeleving waarbij wonen in luxe gepaard gaat met monumentale charme,
duurzaamheid en ondernemen, bevindt zich boven een vernieuwend commercieel en cultureel concept op de begane grond. Kortom, een uniek project met lofts, appartementen, een hotel, restaurant, sport en wellness, kleinschalige kantoren, speciaal winkels en ruimte voor kunst en cultuur.

U krijgt hier de unieke kans om luxe te wonen in een hoogwaardig afgewerkte loft met hoge plafonds en karakteristieke oude, stalen constructies. Elke woning wordt opgeleverd met een luxe gietvloer, glad gestucte wanden, complete keuken en badkamer. Daarnaast staat duurzaamheid hoog in het vaandel en beschikt elke loft over een warmtepomp (met
koelmogelijkheid) en wordt elektrisch rijden gestimuleerd door de beschikbaarheid van laadfaciliteiten voor elektrische auto’s bij uw eigen parkeerplaats. De lofts zijn veilig, comfortabel, representatief en duurzaam.

De volledig geïsoleerde lofts zijn gesitueerd in het Molengebouw en het Riffellokaal met toekomstig uitzicht over een fraaie tuin ontworpen door Piet Oudhof (bekend van the High Line in New York).

Maalderijstraat 30 Leiden, € 2.250,- p/m.
Beschikbaar per 1 juli 2020.

Dit betreft een hoogwaardig afgewerkte loft op de 5e etage van het Riffellokaal met uitzicht over de oude binnenstad van Leiden. De totale vloeroppervlakte is 98m2 met daarnaast een berging in de onderbouw en een parkeerplaats. Via de lift of het trappenhuis bereikt u de etage met slechts 3 voordeuren van 3 appartementen.

Binnenkomst in de hal met separaat toilet en verwarmingsruimte/wasmachineruimte. Het appartement heeft een hoogwaardige afwerking met onder andere een lichtgrijze gietbetonvloer, gestucte wanden, een hoog plafond (3,10 m) en duurzame ledlampen. De lichte woonkamer heeft over maar liefst 10 meter een ruime raampartij en openslaande
deuren met een Frans balkon. De luxe open designkeuken is handgemaakt van Fred Constant in hout /mat zwart met eiland en diverse inbouwapparatuur. De loft heeft een ruime slaapkamer met complete badkamer voorzien van luxe tegels en sanitair, en een tweede slaap-/studeerkamer.

De woning is gemeubileerd en-of gestoffeerd of leeg te huren. Informeer naar de mogelijkheden.

Locatie
Het voormalige Molengebouw en het voormalige Riffellokaal worden omgetoverd tot exquise lofts. Prachtige ruimtes waarin de karakteristieke oude, stalen constructies zichtbaar blijven. Bovenop deze twee rijksmonumenten wordt een hypermodern penthouse met daktuin toegevoegd. Op de begane grond is plek voor bijzondere winkeltjes, workshops en horeca.

Deze ruimtes grenzen aan De Meelfabriek Tuin, het Plein en de Maalderijstraat naar het Singelpark. Een prachtige doorgang met het ware Manhattan-gevoel vanwege haar industriële uitstraling.

De locatie is aan de binnenkant van de singels in de ring van de oude binnenstad van Leiden. Er is een grote supermarkt op loopafstand, en alle musea, restaurants en kroegen liggen in de buurt. Verder is De Meelfabriek goed bereikbaar vanaf snelweg A4 Amsterdam / Schiphol - Den Haag / Delft / Rotterdam. Binnen enkele fietsminuten staat u op Leiden CS.

Naar Schiphol: 27km, 22 minuten (zonder file)
Amsterdam Zuidas: 36km, 28 minuten (zonder file)
Leidseplein Amsterdam: 38km, 33 minuten (zonder file)
Weena, Rotterdam: 36km, 31 minuten (zonder file)
Stationsplein, Leiden: 3.3km, 7 minuten

Features

Transfer of ownership

Last rental price
€ 1,975 per month (excluding service charges à € 150,00 p/mo.)
Deposit
€ 1,975 one-off
First rental price
€ 2,250 per month (excluding service charges à € 150,00 p/mo.)
Rental agreement
Indefinite duration
Status
Rented

Construction

Type apartment
Apartment with shared street entrance (apartment)
Building type
Resale property
Year of construction
2020
Specific
Protected townscape or village view (permit needed for alterations), heritage listed and listed building (national monument)
Type of roof
Flat roof

Surface areas and volume

Areas
Living area
98 m²
Volume in cubic meters
304 m³

Layout

Number of rooms
3 rooms (2 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Shower
Number of stories
1 story
Located at
5th floor
Facilities
Balanced ventilation system and elevator

Energy

Energy label
Not required
Insulation
Completely insulated
Heating
Geothermal heating, complete floor heating, heat recovery unit and heat pump
Hot water
Geothermal heating

Exterior space

Location
Alongside park, in center and unobstructed surrounding view
Balcony/roof garden
French balcony present

Storage space

Shed / storage
Storage box
Facilities
Electricity

Garage

Type of garage
Underground parking and parking place

Parking

Type of parking facilities
Paid parking, public parking, parking garage and resident's parking permits

VVE (Owners Association) checklist

Registration with KvK
No
Annual meeting
No
Periodic contribution
No
Reserve fund present
No
Maintenance plan
No
Building insurance
No
Involved real estate agent

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.