Hectorsingel 4 1363 VE Almere

€ 785,000 v.o.n.

Description

Een unieke kans in het Homeruskwartier te Almere Poort gelegen aan de Singel!

Op een bijzondere hoekkavel van 209m2 is een vrijstaand hoekhuis ontworpen welke een gebruiksoppervlak biedt van 232m2. Met dit originele ontwerp wordt de kavel optimaal benut. Zo zal de tuin gebruikt worden als privé parkeerplaats en kan je in alle privacy genieten van de zon op het dakterras. Je zou dus kunnen zeggen dat de woning omgekeerd is van een standaard woning.

Zo kom je binnen op de begane grond. Deze ruimte kan op verschillende manieren benut worden. Zo kan de ruimte als volwaardige werk- of praktijkruimte gebruikt worden, met een eigen entree, wat tevens de nodige fiscale voordelen kan opleveren.

Op de midden verdieping zullen de slaapkamers zich bevinden.

De bovenste verdieping wordt gebruikt als woonruimte. De woonruimte is voor een groot deel 5 meter hoog waar de toetreding van daglicht vrij spel heeft zonder de privacy nadelig te beïnvloeden. Het dakterras die via de woonkamer te betreden is heeft een oppervlak van 21m2.

Tot slot wordt er ook een ruime en hoge kelder van 20.8m2 gebouwd wat veel opbergruimte biedt.

Op de betonnen fundering, waarin een ruime en hoge kelder is opgenomen, wordt de hoofddraagconstructie gemonteerd, die bestaat uit CLT (Cross Laminated Timber), een duurzame massief houten draagconstructie. Hierdoor wordt 73,4-ton CO2 bespaart omdat koolstofdioxide langdurig in het hout wordt vastgehouden en onttrokken aan de atmosfeer. Deze constructie wordt bekleed met een tevens houten gevelbekleding, vanzelfsprekend allemaal FSC gekeurd en met een isolatie waarde, van daken en wanden, van Rc6. Het damp-open karakter en het bijzonder accumulerend vermogen van de houtconstructie biedt een heel aangenaam binnenklimaat, dat bovendien energiezuinig is.

De woning wordt aangeboden als casco, dus aan de buitenkant volledig afgewerkt. De toekomstige bewoners zullen zelf zorgen voor de binnen afwerking incl. de gebouwinstallaties. Ook kan de plek voor bijvoorbeeld de keuken of de badkamer nog besproken worden zodat de woning geheel naar jouw wensen gebouwd kan worden. De bouw is inmiddels begonnen maar mochten er nog persoonlijke smaakverschillen zijn in bijvoorbeeld de kleur van het pand kan dit tevens besproken worden met de architect.

Door de flexibiliteit die de houtconstructie levert kan de binnen afwerking optimaal worden afgestemd op de individuele wensen van de toekomstige bewoners. Deze afwerking kan, desgewenst, in samenwerking met of onder leiding van de architect tot stand komen.

Bijzonderheden:
- Onder architectuur gebouwde woning en nog geheel naar eigen smaak in te delen;
- Aparte bedrijfsruimte mogelijk;
- Woning voorzien van een kelder;
- Zeer energiezuinig;
- parkeren op eigen erf;
- Energielabel A

De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Wij staan niet in voor de juistheid of volledigheid daarvan. Wij adviseren je om contact met ons op te nemen bij interesse in een van onze woningen of je door een eigen NVM makelaar te laten bijstaan.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de websites waarnaar verwezen wordt.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 785,000 vrij op naam
Asking price per m²
€ 3,384
Listed since
6+ months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Single-family home, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
2021
Type of roof
Flat roof

Surface areas and volume

Areas
Living area
232 m²
Other space inside the building
20 m²
Plot size
209 m²
Volume in cubic meters
640 m³

Layout

Number of rooms
10 rooms (6 bedrooms)
Number of stories
3 stories and a basement

Energy

Energy label
Not available
Insulation
Completely insulated
Heating
District heating
Hot water
Central facility

Cadastral data

ALMERE W 2185
Cadastral map
Area
209 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Garden
Back garden, front garden and side garden
Back garden
60 m² (5 meter deep and 12 meter broad)
Garden location
Located at the southwest accessible via the rear
Balcony/roof garden
Roof terrace present

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property and public parking