Copernicusstraat 23 1349 DR Almere overig Almere Hout

Hightlighted features

  • 34 m² living area
  • 2 bedrooms
Map

Description

Midden in de Randstad op nog geen half uur rijden van Utrecht en Amsterdam kan je in Oosterwold sfeervol en groen wonen in het 'ecodorpje' Bolderburen (Astrid Lindgren). Met privacy en veel ruimte om samen te leven en als je wilt zelf je groente en fruit verbouwen. In een mooi vrijstaand houten huisje met een privétuin en vrij zicht op een grote gemeenschappelijke tuin, om enerzijds te genieten van stilte en natuur of anderzijds met elkaar midzomernacht of Sint Maarten te vieren.

De woning
Het huis is een plaatje, letterlijk zo uit een tijdschrift - zie de reportage in de Libelle die als brochure op funda is te downloaden. Het huis is na aankoop zeer smaakvol afgewerkt, ingedeeld en gestyled. In de woonkamer bevindt zich de entree en openslaande deuren naar vlonder en tuin. Badkamer met toilet, douche en wastafelmeubel. Naast de voordeur zit de meterkast met opbergruimte. De keuken is maatwerk met veel werk- en opbergruimte, i - cooking en Siemens apparatuur. In de oorspronkelijke slaapkamer op de begane grond (4 x 2 meter) zijn 2 brede kastenwanden gemaakt met een vaste trap naar de zolder. Deze heeft twee aparte slaapkamers / slaapplekken (hoogste punt is 1.60 m). De 34 m2 gebruiksoppervlak is exclusief de zolder.

Buitenruimte
Aan het huis is een mooie vlonder gemaakt met een trede naar de tuin. Achterin de tuin is een hoekje waar je gezellig rond een houtkachel kunt gaan zitten.

Duurzaam en comfortabel
In Bolderburen staan goed geïsoleerde Zweedse huizen, geheel gebouwd van hout uit duurzaam beheerde bossen met houtvezel isolatiemateriaal en bio gipspleister voor de binnenwanden van 30 cm dik. De ramen zijn driedubbel glas. Op het dak liggen 12 zonnepanelen. In de woonkamer staat een HR pelletkachel, warm water komt van een elektrische boiler (op zolder). Dankzij het gebruik van de natuurlijke materialen is het huis 'dampopen'. Dit betekent dat vocht naar buiten kan en je een droog en prettig binnenklimaat hebt en een fijne akoestiek vanwege het vele hout.

De (gemeenschappelijke) tuin
Het plan Bolderburen bestaat in totaal uit 22 huizen op een terrein van 2 hectare biologische landbouwgrond. De huizen liggen per type bij elkaar; nummer 23 ligt op de hoek van het knusse straatje van 9 tiny houses.
Het middenterrein is groot en een ideale plek om elkaar te ontmoeten. Er staan picknicktafels, fruitbomen, bessenstruiken, een klimboom, een vuurplaats en een vijver (die ook dient als waterberging). Bewoners kunnen zelf een moestuin aanleggen. Op het terrein is ook een sauna voor ieders gebruik.

Quote van de eigenaar: “De waarde van een donkere nachthemel nu er steeds minder plekken op aarde zijn waar we kunnen genieten van schone lucht, echte stilte en de grootsheid der natuur".

Schuur
Naast het huis staat een schuur, daar staan nu een wasmachine en droger. Voor de 9 tiny houses is er ook nog een gemeenschappelijke berging met tuingereedschap voor gezamenlijk gebruik en een aantal gedeelde wasmachines.

Parkeren
Parkeren kan naast het huis op een eigen parkeerplaats en daarnaast is er parkeergelegenheid op de gezamenlijke parkeerplaatsen.

Oosterwold
Het gebied waar de kavel ligt heet Almere Oosterwold. In Oosterwold hebben de bewoners zelf de grond bouwrijp gemaakt en de wegen aangelegd. De helft van de grond moet gebruikt worden voor stadslandbouw, waardoor het geheel relatief open en groen blijft.
Binnen enkele kilometers afstand zijn kinderopvang, basisscholen, gezondheidscentra en kun je lekker koffiedrinken. Inmiddels zijn er ook supermarkten in het gebied zelf (Lidl, Albert Heijn, Odin). Op minder dan 2 kilometer van het project ligt natuurgebied het Waterlandse Bos. Hier is ook een biologische boerderij met wekelijks een biologische boerenmarkt.
Oosterwold trekt mensen die bewust (ecologisch) in het leven staan en houden van rust en buitenleven.

- Ombouw naar slapen op de begane grond is relatief eenvoudig te realiseren;
- Tuinontwerp van Mineke Kurpershoek (naar inspiratie van Piet Oudolf) en binnenshuis door Lonnie Brands van Looks like Lonnie;
- Kopers worden lid van 2 verenigingen: de 9 tiny houses (bijdrage € 25 per maand) en de kavelwegvereniging (bijdrage nu nog € 110 per maand, dit gaat snel terug naar 55 en dan 25 euro);
- Alle wegen zijn recent aangelegd;
- Oplevering in overleg;
- Notaris voorkeur: Heldoorn Eggels (bekend met de bijzonderheden van het gebied).

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 325,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 9,559
Listed since
2 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Single-family home, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
2019
Type of roof
Gable roof covered with asphalt roofing

Surface areas and volume

Areas
Living area
34 m²
External storage space
5 m²
Volume in cubic meters
150 m³

Layout

Number of rooms
3 rooms (2 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Shower and toilet
Number of stories
2 stories
Facilities
Optical fibre, passive ventilation system and solar panels

Energy

Energy label
A What does this mean?
Heating
Pellet burner
Hot water
Electrical boiler

Cadastral data

ALMERE C 3432
Cadastral map
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, outside the built-up area and unobstructed surrounding view
Garden
Back garden
Back garden
200 m² (20 meter deep and 10 meter broad)
Garden location
Located at the southeast accessible via the rear

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage
Facilities
Electricity and running water

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Copernicusstraat 23

€ 325,000 k.k.