Nieuwe Prinsengracht 10 hs. 1018 XH Amsterdam Weesperbuurt/Plantage

Hightlighted features

  • 88 m² living area
  • 2 bedrooms
Map

Description

De vraagprijs is een bieden-vanaf prijs.
In augustus 2021 zijn geen bezichtigingen te plannen.

Aan een rustige gracht en perfect gelegen in het centrum, een prachtige authentieke benedenwoning in een grachtenpand gebouwd omstreeks 1900. De woning heeft 4 kamers met alle originele details en een weelderige groene tuin met veranda.

Ligging. Uitkijkend op de Nieuwe Prinsengracht en bijna uitkijkend op de Amstel. De Nieuwe Prinsengracht is een heerlijk rustige gracht, met in de nabije omgeving diverse horecagelegenheden en alle voorzieningen die wonen in Amsterdam prettig maken. Deze gracht heeft geen doorgaand verkeer, maar is nabij metrostation Weesperplein en de Wibautstraat. Op loopafstand van theater Carré, rivier de Amstel, Hortus Botanicus, Utrechtsestraat, plantenmarkt Amstelplein, zoo Artis, het Muziektheater en de Magere Brug.

Deze authentieke benedenwoning met tuin heeft een eigen voordeur (89m2, kelder niet meegerekend). De vier kamers op de begane grond hebben nog alle originele details. Er is een prachtig aangelegde tuin op het Zuiden (ongeveer 53m2), met een ruime veranda (9m2) langs de achterzijde van het huis en tevens een overdekte zithoek/berging achterin de tuin (8m2).

Indeling. U komt binnen via de eigen voordeur aan de gracht. De gang heeft een marmeren lambrisering en vloer. De originele deur met gezandstraald sierglas brengt u in de centrale hal.

Links van de hal zijn twee deuren die toegang bieden tot de twee grote woonkamers. Tussen deze woonkamers zitten nog de fraaie originele en-suite paneeldeuren met vier inbouwkasten. De woonkamer aan de grachtzijde is 5,40m x 3,45m en de eetkamer aan de tuinzijde is 5,65m x 3,45m. Deze kamers hebben een 3,1m hoog authentiek ornamenten plafond, een houten vloer en beide woonkamers een zwart marmeren schouw. De kamer aan de tuinzijde heeft openslaande deuren naar de veranda met daarachter de tuin op het Zuiden.

Twee slaapkamers (voor 4,95m x 2,43m en achter 3,56m x 2,43m) met houten vloeren en hoge plafonds. De slaapkamer aan de voorzijde heeft een originele inbouwkast. De slaap/studeerkamer aan de tuinzijde heeft een vide, geschikt als 2 persoonsbed of extra opbergruimte. Aan de tuinzijde is er ook hier een deur naar de veranda.

De dichte keuken zit in het midden van het huis aan de tuinzijde. De oorspronkelijke keuken is nog aanwezig, maar keurig opgeknapt. In dezelfde stijl is een nieuw tweede aanrecht gerealiseerd, met daarin o.a. verwerkt de CV-ketel en de ijskast. Houten kastjes en granieten aanrechtblad. Aan de muur de originele witte tegeltjes. Vanuit de keuken is er een deur naar de veranda, met daarachter de tuin.

De badkamer en WC zijn gesitueerd aan de rechterzijde van de hal tussen de twee slaapkamers in. De badkamer heeft een douche/bad combinatie en een wasmachine-aansluiting. Er is een aparte WC, bereikbaar vanuit de hal.

Het huis heeft alle originele details weten te behouden. Alle deuren zijn oorspronkelijk (met uitzondering van een kastdeur). De plafonds zijn 3,1m hoog en de oude ornamenten zijn intact.

Er is een ruime gangkast in de hal en extra bergruimte op en onder de veranda aan de achterzijde van het huis. Onder de keuken zit een provisiekelder met een raam naar de tuin. De rest van het souterrain is niet ontwikkeld.

Opmerkingen / aanvullingen:
Aan deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend.
- Aanvaarding in overleg
- Gerestaureerd in 2003/2004
- Erfpacht gemeente afgekocht tot 2081
- Lood-/asbest- en ouderdomsclausule zijn van toepassing

Vraag altijd naar de lijst van zaken. De in deze brochure omschreven zaken horen niet altijd bij de woning en gaan soms mee en zijn soms ter overname.

Deze woning is gemeten volgens de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Hoewel wij de woning met veel zorg hebben opgemeten kan het zijn dat er verschillen zijn in de afmetingen. Noch verkoper noch de makelaar accepteert enige aansprakelijkheid voor deze verschillen. De maatvoeringen worden door ons gezien als zuiver indicatief. Indien de exacte maatvoering voor u van belang is, raden wij u aan de maten zelf te (laten) meten.

Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een 'ondertekende koopovereenkomst'.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 800,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 9,091
Original asking price
€ 815,000 kosten koper
Listed since
5 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation
VVE (Owners Association) contribution
€ 197.69 per month

Construction

Type apartment
Ground-floor apartment
Building type
Resale property
Year of construction
Before 1906
Type of roof
Combination roof

Surface areas and volume

Areas
Living area
88 m²
Other space inside the building
6 m²
Exterior space attached to the building
9 m²
Volume in cubic meters
348 m³

Layout

Number of rooms
4 rooms (2 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath
Number of stories
1 story
Located at
Ground floor
Facilities
TV via cable

Energy

Energy label
Not available
Insulation
Double glazing
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Intergas (gas-fired combination boiler from 2021, in ownership)

Cadastral data

AMSTERDAM O 4805
Cadastral map
Ownership situation
See deed

Exterior space

Location
Alongside water, in center and in residential district
Garden
Back garden
Back garden
52 m² (9 meter deep and 5,8 meter broad)
Garden location
Located at the south

Storage space

Shed / storage
Built-in

Parking

Type of parking facilities
Paid parking and resident's parking permits

VVE (Owners Association) checklist

Registration with KvK
Yes
Annual meeting
Yes
Periodic contribution
Yes (€ 197.69 per month)
Reserve fund present
Yes
Maintenance plan
Yes
Building insurance
Yes

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Nieuwe Prinsengracht 10 hs.

€ 800,000 k.k.