Scheperboersweg 9 7437 RG Bathmen

Hightlighted features

  • Year of construction Before 1906
  • Living area 438 m²
  • Number of rooms 6
  • Plot size 7,658 m²

Description

OMSCHRIJVING
U zoekt rust, ruimte, een kabbelend beekje bij het huis en dat gelegen in een heerlijk landelijke omgeving met mooie natuur maar toch niet afgelegen? Een basisschool en restaurant op loopafstand, de dorpen Bathmen, Holten en Laren (Gld) op enkele autominuten afstand en nabij de autosnelweg A1 (Hengelo-Amsterdam) met de rest van Nederland binnen ‘autobereik’.

Dan vindt u bij deze fraai gelegen woonboerderij ‘Erve Scheperboer’ aan de Scheperboersweg 9 te Bathmen!

De te koop aangeboden verbouwde woonboerderij bestaat uit een voor- en achterhuis, een vrijstaande schuur en kapschuur op een royale kavel van 7.658 m² grond inclusief tuin rondom en eigen toegangsweg.

WOONHUIS
De woning is een traditioneel gebouwde boerderij met een voor- en achterhuis en aangebouwde ‘kokhuus’. De boerderij is oorspronkelijk gebouwd voor 1700, nadien verbouwd in 1874 en door de huidige eigenaar in 1994 ingrijpend verbouwd waarbij het voorhuis als woonruimte en het achterhuis als werkruimte is ingericht. Het gehele voor- en achterhuis is voor bewoning geschikt of geschikt te maken (verdieping achterhuis). Het voorhuis is opgetrokken uit steensmuren (voorhuis) en steensmuren met binnenblad (1994). De boerderij is voorzien van houten gebinten en houten kapconstructie, grotendeels onbeschoten kap en gedekt met pannen en riet (oost 1995, noord 1998, west 2006, zuid 2016). Het kokhuus is in 2004 voorzien van een nieuwe kap met Unidek isolatieplaten en gedekt met Mulden dakpannen. De boerderij is voorzien van dakisolatie (kokhuus), deels dak-naisolatie, deels plafondisolatie (achterhuis) en deels vloerisolatie (achterhuis). De vloeren in de boerderij zijn overwegend beton op de begane grond en hout op de eerste verdieping. De raamkozijnen zijn van overwegend kunststof met isolerende beglazing (1994, Aarnink Deventer) en een enkele originele kozijnen van ijzer en hardhout met enkel glas. Het woonhuis heeft een pannen en riet gedekt zadeldak met wolfseinden en uileborden. De boerderij wordt verwarmd door middel van centraal verwarmingssysteem (2 combi HR-Ketels, Valliant, 2012, aardgas) met radiatoren op de begane grond en op de overloop. Daarnaast wordt de woonkamer bijverwarmd door middel van een houtkachel. De warmwatervoorziening geschiedt via de combi HR-ketels en een close-in boilers in de keuken en pantry.

De inhoud van de boerderij bedraagt circa 1.774 m³ waarvan circa 1.222 m³ begane grond, met een woonoppervlakte van 580 m² waarvan 359 m² begane grond. De boerderij is voorzien van de volgende vertrekken:
Begane grond:
entree in aanbouw (kokhuus) met meterkast en toegang tot de woonkeuken. De woonkeuken (ruim 29 m², 1995) met berg-opkamer (provisiekast met estriken vloer) is ingericht met keukenblok met boven- en onderkasten, losse en inbouwapparatuur. Via de tuindeur heeft men in de woonkeuken toegang tot de diepe voortuin welke eindigt in de Oude Schipbeek (zijtak/rivier van de Schipbeek en IJssel)! Via de woonkeuken komt men in een kleine hal met toegang tot droge kelder met oude gewelven (12,8 m²), bijkeuken/wasruimte met 2e meterkast en hoofdentree/hal met fraaie vloer. De oorspronkelijke hoofdentree/hal geeft toegang tot opkamer (slaapkamer/kantoor), woonkamer en centrale hal. De woonkamer is ca. 27 m² groot en voorzien van een fraaie vloer met estriken tegels. Tevens is de woonkamer ingericht met een bedstee (oorspronkelijk!) en schouw met houtkachel. De twee slaapkamers van 11 m² en 15 m² zijn bereikbaar via de woonkamer. Via de grote slaapkamer komt men in de ruime badkamer (11 m²) met ligbad, douche, toilet en wastafel. De badkamer is tevens via de centrale hal te bereiken. In de centrale hal is een trapopgang naar de eerste verdieping aanwezig, alsmede een toilet en een toegang tot de werkruimte. De royale werkruimte/-studio/kantoor is ca. 135 m² groot (!), geschikt voor woonkamer en is in 1994 in het oorspronkelijke achterhuis/-voormalige deel gerealiseerd. Via de studio heeft men toegang tot een pantry/keuken en een separaat toilet met fontein.
Eerste verdieping:
via de vaste trap in de centrale hal komt men op de overloop, met toegang tot CV-hok (2 Combi HR- ketels) en de onverbouwde ruimte boven het voorhuis en de bevloerde zolder boven het achterhuis. Beide ruimtes – totaal groot 490 m³ - zijn vrij in te richten met slaap-, bad- en werkkamers.

Het woonhuis verkeert in voldoende tot goede staat van onderhoud.

Om de woonboerderij is een fraaie tuin aanwezig met veel gazon, enkele borders en terrassen, moestuin en enkele fruitbomen in de grote voortuin. Het woonerf grenst aan de Oude Schipbeek. Het is een oude hoofdstroom van de Schipbeek, een deels gegraven zijstroom van de rivier de IJssel die in het verleden transport over water mogelijk maakte richting Duitsland. Vanaf 1932 is de Oude Schipbeek een zijarm en is deze in 1963 voor het laatst gekanaliseerd. In 2008 is de kanalisatie van een deel van de beek ongedaan gemaakt tussen de ‘Oudendijk’ en ‘Peters Waterleiding’. De Oude Schipbeek is geschikt voor een kanovaart of relaxt vissen aan de groene waterkant. Over de Oude Schipbeek ligt een stevige houten brug welke niet gebruikt wordt maar behoort bij ‘Erve Scheperboer’.

BIJGEBOUWEN
Schuur
Aan de westzijde van de woonboerderij is een schuur aanwezig, met de binnenafmetingen 10,64 x 12,98 meter met aangebouwd schuurtje (3,37 x 3,93 meter). De totale bruto oppervlakte is circa 170 m². De schuur is gebouwd in 1834, opgetrokken uit steensmetselwerk, houten gebinten en in 1996 voorzien van een nieuwe houten kapconstructie (was in 1995 ingestort). Het zadeldak is beschoten met houten platen en gedekt met Mulden dakpannen. De schuur is ingericht als autogarage, opslagruimte voor zitmaaier, fietsen, tuingereedschap e.d. De schuur is aan beide zijden voorzien van groten houten deuren, waarvan de noordzijde een loopdeur heeft en de zuidzijde grote deuren die op afstand automatisch geopend kunnen worden. Het aangebouwde schuurtje is in gebruik geweest als kippenhok en is thans in gebruik voor opslag.

Kapschuur
Op het woonerf is een kapschuur aanwezig, met de afmetingen 8,89 x 17,05 meter (bruto circa 153 m²). De kapschuur is in 2004 gebouwd, opgetrokken uit damwand plaat, stalen spant constructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De berging is voorzien van een met betonklinker verharde vloer en heeft voor de 4 vakken een groen kleed (gaas) om ‘inkijk’ te voorkomen. Op het dak zijn 40 zonnepanelen uit 2015 aanwezig, met een capaciteit van 10.600 Wattpiek (265 Wp p stuk).

Aardappelkelder
In de voortuin is een oude aardappelkelder met de afmetingen 2,70 x 2,75 m aanwezig.

Verhardingen
Op het woonerf is voldoende verharding in de vorm van sierbestrating (klinkers uit de authentieke bestrating) en betonklinkers aanwezig. Via de met betonklinker verharde toegangsweg van 300 m lengte komt u op het woonerf. De toegang over de eerste 170 m weg is op basis van een recht van overweg (ondergrond eigendom van eigenaar naast gelegen perceel landbouwgrond) en de volgende 130 m behoort bij de woonboerderij (zie kadastrale kaart).

OMGEVING
De woonboerderij is gelegen in het fraaie coulissen landschap in het buitengebied van Bathmen. In de kern van Loo ligt basisschool de Looschool, op 350 m afstand van ‘Erve Scheperboer’. Deze prachtige woonboerderij ligt op enkele fiets- en autominuten afstand van het dorp Bathmen (gemeente Deventer), welke naast 2 basisscholen, 1 kerk, normaal winkelbestand en over een ruim verenigingsaanbod op gebied van sport en cultuur beschikt. Een tennishal en een sporthal met voetbal-, hockey en beachvolleybal velden zijn op 3,5 km gelegen (Bathmen) en het zwembad ‘De Looërmark’ in Loo-Bathmen op 1,7 km.
De locatie ligt op 2 autominuten afstand van de op- en afrit Bathmen van de snelweg A1 (Hengelo-Amsterdam). Dus ideaal om lekker buitenaf te wonen, in het dorp je dagelijkse boodschappen bij de slager, bakker en de supermarkt te doen en voor je werk de snelweg A1 te nemen.
Een nog ruimer assortiment winkels en verenigingen vindt men in Colmschate (10 km), Holten (5,7 km) en Deventer (12 km). In Holten bevindt zich voortgezet onderwijs en in Deventer zowel voortgezet als hoger beroepsonderwijs. Deventer is bekend om haar winkelaanbod, oude stadskern, diverse restaurants en cafe’s, kunstijsbaan en overdekt zwembad “De Scheg” en de vele evenementen zoals de Boekenmarkt, Deventer op Stelten en het Dickens Festijn met kerst.
Kortom, een plek met voldoende privacy, terwijl stedelijke voorzieningen in de ‘stedendriehoek’ Apeldoorn-Deventer-Zutphen binnen handbereik zijn.

Mag ik u uitnodigen om de verkoopbrochure te downloaden en deze unieke woonboerderij te komen bezichtigen?

TIP: neem uw eigen NVM aankoopmakelaar mee. Uw NVM aankoopmakelaar komt op voor uw belang en ontzorgd u.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 749,000 k.k.
Asking price per m²
info
€ 1,710
Listed since
6+ months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Converted farmhouse, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
Before 1906
Type of roof
Gable roof covered with cane and roof tiles
Quality marks
Bouwkundige keuring

Surface areas and volume

Areas
Living area
438 m²
Other space inside the building
31 m²
Exterior space attached to the building
3 m²
External storage space
310 m²
Plot size
7,658 m²
Volume in cubic meters
1,774 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath and shower
Number of stories
2 stories
Facilities
Mechanical ventilation, air conditioning, flue, skylight and glass fiber cable

Energy

Energy label
C 1.76 What does this mean?
Insulation
Roof insulation and floor insulation
Heating
CH boiler and wood heater
Hot water
CH boiler and electrical boiler
CH boiler
2x Valliant HR (gas-fired combination boiler from 2012, in ownership)

Cadastral data

BATHMEN F 183
Cadastral map
Area
7.658 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside water, unobstructed surrounding view, freestanding location, outside the built-up area, on navigable waterway and rural
Garden
Back garden, front garden, side garden and surrounded by garden
Front garden
1.800 m² (40m deep and 45m broad)
Garden location
Located at the north

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage
Insulation
No insulation

Garage

Type of garage
Detached brick garage
Capacity
2 cars
Facilities
Electricity and electrical door
Insulation
No insulation

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Market insights Beta

Avg. asking price

Loo

All of Bathmen

Not enough data available to show the average asking price.

arrow-right What does this mean?
Avg. asking price per m2

Loo

All of Bathmen

Not enough data available to show the average asking price per m2.

arrow-right What does this mean?
Need help with buying?

A real estate agent can give you more insights in the housing market.

arrow-right Find an agent
Based on homes that were sold in this neighborhood in the past year. More information

Scheperboersweg 9

€ 749,000 k.k.