Hogeweg 6 2585 JD Den Haag Van Stolkpark en Scheveningse Bosjes

Hightlighted features

  • 402 m² living area
  • 732 m² plot size
  • 7 bedrooms
Map
€ 4,800,000 k.k.
Calculate monthly payment

Description

SERENE RUST

Dit is een zeldzaam pareltje: een klassieke villa in uitmuntende conditie en op een zeer gewilde plek, van boven tot onder voorzien van alle comfort en met het mooiste uitzicht van Den Haag.

** Heeft u de video met Virtuele Bezichtiging al bekeken...? **

Mr. Thomas van Stolk was een telg uit een geslacht van succesvolle, Rotterdamse houthandelaren. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, want hoewel hij zelf advocaat-notaris werd, had hij een uitstekende neus voor ‘handel’. Toen in de tweede helft van de negentiende eeuw de gezonde zeelucht veel leden van de Rotterdamse well-to-do naar de Scheveningse kust trok, kocht hij ferme lappen duingrond langs de Scheveningseweg, tussen Den Haag en het vissersdorpje.

Thomas zag kansen voor een fraai villapark. Door de fameuze landschapsarchitecten – en broers – Jan en Louis Zocher liet hij een ontwerp tekenen, met slingerende lanen en veel groen, dat de lijnen van het oorspronkelijke, zacht glooiende duinlandschap volgt.

Op de percelen verrezen de mooiste villa’s, waar havenbaronnen en kooplui hun vakanties doorbrachten of permanent neerstreken. In wat nu het Van Stolkpark heet is het zo’n anderhalve eeuw later nog steeds spectaculair mooi wonen. En zonder enige twijfel beschikken de villa’s langs de Hogeweg – aan de buitenrand van het villapark – over het mooiste (beschermde) uitzicht van allemaal: het noordelijke deel van de Scheveningse Bosjes, met zijn sierlijke waterpartij en belvedère.

Wie kans ziet om hier een villa te bemachtigen, is een bevoorrecht mens. En zo ervoeren de huidige eigenaren dat ook. Maar om de villa, waar de tijd had stilgestaan, zo ver te krijgen dat hij weer ‘up to par’ was – dat had nogal wat voeten in de aarde. Drie jaar lang duurde de renovatie en op enig moment stonden alleen de buitenmuren nog overeind.

Het resultaat is indrukwekkend: een villa (ca. 400 m² + souterrain) die aan de buitenzijde alle charme van een 19de-eeuws buitenhuis heeft maar qua indeling en interieur perfect aansluit op de manier waarop wij ons 21ste-eeuwse leven willen beleven. Via het op afstand bedienbare toegangshek rijdt u uw perceel op. Een druk op de knop en uw bolide zakt naar de ondergrondse garage, die toegang biedt tot de woning. In dit souterrain vindt u verder een fitnessruimte en technische voorzieningen.

Want er zit nogal wat high-tech in dit pand. Zo is er een lift, als alternatief voor het sierlijke trappenhuis. Op de begane grond is er een heerlijk binnenzwembad met openslaande deuren naar de tuin en een prachtig Romeins stoombad. In een naastgelegen lounge getuigt een spectaculair glas-in-lood daglicht van vervlogen tijden. Aan de voorzijde zijn de riante woonkamer, eetkamer en keuken – met Lacanche fornuis en handgeschilderde Provençaalse tegeltjes – in een open ‘flow’ met elkaar verbonden.

Op de eerste verdieping vindt u de master suite, met riante badkamer en kleedkamer, alsmede twee extra slaapkamers, ieder met eigen badkamer.

De topverdieping biedt een vierde slaapkamer met badkamer. Mede dankzij de drie overige kamers op deze verdieping zijn de mogelijkheden legio: een appartement voor een nanny, gastenverblijf, studeerkamer, bibliotheek, hobbyruimte – net wat u wilt. Dankzij charmante, originele oeil de boeuf-ramen en dakkapellen valt ook hier het licht heerlijk binnen. De afwerking van de villa is van een subliem niveau.

Overal is gekozen voor tijdloze, hoogstaande materialen en voor maatwerk, waardoor een prettige eenheid is ontstaan. Dit creëert visuele rust en een gevoel van ontspanning – perfect passend in de tranquiliteit van het omringende groen.

DISCLAIMER
Alle informatie waaronder doch niet uitsluiting maatvoering heeft nadrukkelijk een indicatief karakter; er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Verrekening wegens over- of ondermaat wordt uitgesloten. Aanbieding vrijblijvend, oplevering in overleg (flexibel). Het schriftelijkheidsvereiste wordt van toepassing verklaard.

ENGLISH SUMMARY
Owning one of the 19th century villas in the leafy Van Stolkpark in The Hague will earn you the envy of most everyone. And indeed, the current owners felt privileged, although bringing the villa up to scratch took no less than three years.

The result is spectacular. Park your car on the drive, push a button and a car lift will take you down to the lower ground level, with garaging, gym and the ‘engine room’ that serves all the gadgetry that was implemented during the renovation.

How about a lift, as an alternative to the custom-made staircase with its original stained glass windows? Or an indoor pool, with steam room and doors opening out into the garden? The flow from the lounge to the dining area and kitchen is testament to how this 400 sq.m. (plus lower ground floor) home combines 19th century charm with a 21st century way of life.

The first floor offers a magnificent master suite, plus two more generous en suite bedrooms. The top floor, with its original oeil de boeuf windows, has a fourth en suite bedroom and three multifunctional spaces, perfect for a guest/nanny/carer flat.

The surroundings are sheer perfection: a view of the woods and waterways of the Scheveningse Bosjes complements the sense of peace and quiet inside.

DISCLAIMER

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 4,800,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 11,940
Listed since
6+ months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Villa, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1906

Surface areas and volume

Areas
Living area
402 m²
Other space inside the building
115 m²
Exterior space attached to the building
29 m²
Plot size
732 m²
Volume in cubic meters
2,090 m³

Layout

Number of rooms
10 rooms (7 bedrooms)
Bathroom facilities
Sauna
Number of stories
4 stories
Facilities
Outdoor awning, elevator, sauna, steam cabin and swimming pool

Energy

Provisional energy label
G What does this mean?
Insulation
Roof insulation, double glazing, insulated walls, floor insulation and completely insulated

Cadastral data

'S-GRAVENHAGE AK 10934
Cadastral map
Area
732 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, In wooded surroundings, in residential district and unobstructed surrounding view
Garden
Surrounded by garden

Garage

Type of garage
Built-in, underground parking and parking place
Capacity
2 cars

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Hogeweg 6

€ 4,800,000 k.k.