Venrayseweg 151 5961 NS Horst

Hightlighted features

  • 280 m² living area
  • 12,000 m² plot size
  • 7 bedrooms
Map

Description

INRUIL EIGEN WONING IS BESPREEKBAAR!

Dit goed onderhouden, multifunctionele object bestaat uit een statig herenhuis met volop leefruimte, wat thans in gebruik is als vakantievilla, een achtergelegen bedrijfs-/winkelruimte en een aanpandige, grotendeels gemoderniseerde woning. Daarnaast is het mogelijk om een 2e recreatiewoning te realiseren in het achtergelegen, vrijstaande bijgebouw, wat op dit moment in gebruik is als opslagruimte. De vrijstaande paardenstal is ingericht met 2 paardenboxen, een wasplaats en een zadelkamer. De weides en paddock maken het geheel compleet voor de paardenliefhebber. Dit alles is gelegen op landgoed D’n Östrik, direct grenzend aan een bosgebied, op een perceel van 12.000 m². Het uitbreiden van de perceeloppervlakte met ca. 5 ha. bos en de daarin gelegen buitenpiste is mogelijk .

‘’De Hubertushof vakantievilla’’ heeft landelijk de 2e plaats bij Er op uit eigen land! De 350 reviews geven een gemiddelde van maar liefst een 9,4!!

INDELING:
Voorste deel
Woonhuis:
Begane grond:
De hal is voorzien van een plavuizen vloer, deels betegelde en deels stucwerk wanden en een houten panelen board plafond. De garderobenis, fraaie trap naar de 1e verdieping en een vestibule zijn in de hal gesitueerd. De woonkamer is afgewerkt met een parketvloer, granol wanden en een board plafond. Er is een karakteristieke houtkachel met schouw aanwezig welke zorgt voor extra warmte en sfeer. De bovenlichten met glas en lood geven de woonkamer een fraaie uitstraling. Middels schuif deuren is de eetkamer bereikbaar. De eetkamer is op dezelfde manier afgewerkt als de woonkamer. Er zijn 2 inloopkasten aanwezig, daarnaast is er een loopdeur naar de tuin gesitueerd. De slaapkamer is voorzien van een parketvloer, deels panelen en deels stucwerk wanden en een board plafond. Er is een inbouwkast aanwezig voor extra bergruimte. De geheel betegelde badkamer en suite is voorzien van een toilet, wastafel en inloopdouche. De slaapkamer biedt tevens middels een loopdeur direct toegang tot de keuken. De woonkeuken is voorzien van een plavuizen vloer, deels granol en deels betegelde wanden en een board plafond. De 2 wandinrichtingen zijn ingericht met 1 ½ spoelbak, keramische kookplaat, vaatwasser, oven en magnetron. De keuken geniet veel lichtinval. De inloopkast met diverse schappen biedt toegang tot de kelder. Deze is bereikbaar middels een vaste trap en is voorzien van een betonvloer en betonnen wanden, diverse schappen en een koekoek.

1e verdieping:
De overloop met vide is voorzien van een parketvloer, stucwerk wanden en een board plafond. De 4 slaapkamers zijn allen afgewerkt met parketvloer, inloopkasten en wastafels, stucwerkwanden en boardplafon. Op de eerste slaapkamer is een balkon wat via een loopdeur bereikbaar is. De derde slaapkamer is uitgerust met een bubbelbad. De geheel betegelde badkamer is ingericht met een douche, zwevend toilet en een wastafel. Middels een vlizotrap is de zolder bereikbaar. Deze is voorzien van een betonvloer en 2 dakkapellen. Er is een gasboiler aanwezig op de zolder.

2e deel woonhuis:
Begane grond:
De hal en corridor zijn voorzien van een plavuizen vloer, deels betegelde en deels granol wanden en een board plafond. Via de hal is tevens de winkelruimte bereikbaar. De bijkeuken is voorzien van een tegelvloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. Er is een gootsteen met werkblad aanwezig. De deels betegelde toiletruimte is ingericht met een toilet en natuurlijke ventilatie. Vanuit de bijkeuken is de kelder middels een vaste trap bereikbaar. De ruimte is voorzien van een betonvloer en betonnen wanden. De kelder bestaat uit 2 delen, geiser voor warm water in keuken en de badkamer beneden. Er staat een hydrofor (pomp met drukketel) t.b.v. drinkwater van zeer goede kwaliteit. De aanwezige ontkalker is buiten bedrijf. Vanuit de corridor is de serre bereikbaar. Deze is voorzien van een betegelde vloer, openslaande- en schuifdeuren naar de tuin en een licht doorlatend platen plafond.

1e verdieping:
De kleine overloop biedt toegang tot een berging, slaapkamer en een zolder/opslagruimte. De knusse slaapkamer is afgewerkt met een laminaatvloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. Een dakkapel zorgt voor extra licht en ruimte. Het magazijn is voorzien van een betonvloer, geïsoleerd dak en Velux dakraam.

Winkel en diverse bijbehorende ruimtes:
De winkel is momenteel in gebruik als ruitersportzaak. De inrichting van de zaak wordt ter overname aangeboden. De ruimte is voorzien van een tegelvloer, met hout betimmerde wanden en een systeemplafond. Vanuit de ruimte is middels een loopdeur de veranda bereikbaar en de hal van de woning aan de voorzijde. Tevens is de meterkast en een gootsteen in de ruimte gesitueerd. Middels een vaste houten trap is de zolder bereikbaar, deze is momenteel als magazijn ingericht. De zolder is voorzien van 4 Velux dakramen die zorgen voor voldoende lichtinval, een betonvloer, houten spanten en een geïsoleerd plafond. De kelder is tevens bereikbaar middels een vaste trap. Deze is voorzien van een betonvloer, betonwanden en een koekoek. De corridor biedt toegang tot de diverse bergingen/kantoorruimtes. Daarnaast is het erf aan de voor en achterzijde middels loopdeuren bereikbaar. Het kantoor is voorzien van een vinylvloer, granol wanden en een betimmerd plafond. Er zijn diverse inbouwkasten aanwezig. De berging is voorzien van een tegelvloer, openslaande deuren naar de tuin en een eenvoudige L-vormige keukenopstelling. De ruimte geniet veel lichtinval. De 2e bering/opslagruimte is afgewerkt met een plavuizenvloer, schoon metselwerk wanden en een panelen plafond. De geheel betegelde toiletruimte is voorzien van een zwevend toilet. In de daaropvolgende berging is de trap naar de zolder gesitueerd, deze is deels begaanbaar. Op de zolder staat een zonneboiler t.b.v. de achterste woning.
De voormalige koelcel zou eventueel nog bij de keuken van het aangebouwde deel kunnen worden getrokken. De ruimte is momenteel grotendeels betegeld en voorzien van openslaande deuren.

Aangebouwde gedeelte:
De woning is opgetrokken uit metselwerk en gepotdekseld met Douglas hout. De woning is geheel geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming. De keuken kan nog naar wens worden ingericht. Momenteel is deze ruimte voorzien van losse apparatuur. De keuken is afgewerkt met een plavuizen vloer, kunststofplaten wanden en plafond. Er is een dubbelzijde haard geplaatst. Openslaande deuren bieden toegang tot het erf. De fraai afgewerkte woonkamer geniet veel lichtinval middels de openslaande deuren aan de voor en achterzijde. De kamer is afgewerkt met en tegelvloer met houtlook en vloerverwarming, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. De riante slaapkamer is op dezelfde manier afgewerkt als de woonkamer. Ook deze ruimte geniet veel lichtinval. De geheel betegelde badkamer is ingericht met een ligbad, inloop douche en een brede wastafel met meubel. Het achterportaal is deels betegeld. De aansluitingen voor wasapparatuur en unit van de vloerverwarming zijn in het portaal gesitueerd. De geheel betegelde toiletruimte is uitgerust met een zwevend toilet en een urinoir.

Tuin en erf:
De fraai aangelegde tuin rondom het geheel gelegen en ingericht met diverse terrasruimtes waarvan 1 overdekt, een riante waterpartij welke tevens dient als hemelwateropvang, borders met vaste bodem en planten en diverse gazons. Het erf is grotendeels verhard met klinkers. Aan de achterzijde van het perceel is bosgrond gelegen. Het geheel is een landgoed.

Schuur 1:
De schuur is in meerder delen opgedeeld. De 1e ruimte is voorzien van een betonvloer, bezette wanden en een houten plafond. Middels een loopdeur en houten schuifdeuren is de schuur bereikbaar. Middels een vaste houten trap is de zolder bereikbaar. Deze is voorzien van een deels houten en deels betonnen vloer, houten spanten en diverse 1 pans dakvensters. Het 2e deel van de schuur is momenteel in gebruik als werkplaats. Te bereiken middels openslaande houten deuren en een loopdeur. In het 3e deel zijn 4 paardenstallen van diverse afmetingen gesitueerd.

Berging:
In de berging is de houtkachel met installatie gesitueerd. Deze wordt ter overname aangeboden. Tevens is hier de reserve cv-ketel (gas) gesitueerd.

Overkapping:
De overkapping is momenteel in gebruik als houtopslag. Deze voorraad wordt ter overname aangeboden.

Schuur 2:
De schuur met afhang is gepotdekseld met Douglas hout en is voorzien van een pannendak. Middels een grote roldeur en een loopdeur is de schuur bereikbaar. Deze is afgewerkt met een betonnen vloer en deels houten deels gemetselde wanden. Er is een was/poets plaats met warm en koud water aanwezig. Er is een zadelkamer en een wastafel in de ruimte gesitueerd. De 2 paardenstallen zijn tevens ter overname. De stallen zijn voorzien van deels hardhouten, deels gegalvaniseerde voorwanden. De achter en tussen wanden zijn opgetrokken uit metselwerk. De stallen hebben een buitenluik.

Buitenbak (hoort bij extra aan te kopen grond):
De buitenbak (ca. 20 x 60 mtr.) is voorzien van een zandbodem en afgezet met houten palen en lint. Er is een beregening aanwezig, de ondergrondse PVC leiding blijven zitten, de pomp zal worden meegenomen.

Paddocks:
Er zijn diverse weides en paddocks aanwezig welke met hout zijn omheind. Deze omheining wordt ter overname aangeboden.

Bijzonderheden:
• De verwarming wordt gerealiseerd middels het stoken van hout.
• Er is een gasgestookte ketel aanwezig als reserve.
• Het geheel is een landgoed.
• Het geheel is aangesloten op riolering, elektra, water en glasvezel. Er is een propaantank voor gas aanwezig.
• Het voorste deel van het geheel is voorzien van enkel glas en spouwmuren zonder isolatie.
• Het aangebouwde gedeelte is geheel geïsoleerd, voorzien van dubbelglas en vloerverwarming.
• Er is alarminstallatie aanwezig in het gehele pand.
• Op de schuur zit een vergunning voor het realiseren van een 2e vakantiewoning.
• Voor verdere informatie of voor het maken van een afspraak voor een bezichtiging kunt u contact opnemen met ons kantoor te Helmond.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 875,000 kosten koper
Asking price per m²
info
€ 3,125
Listed since
6+ months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1938
Type of roof
Hipped roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
280 m²
Plot size
12,000 m²
Volume in cubic meters
1,000 m³

Layout

Number of rooms
13 rooms (7 bedrooms)
Number of bath rooms
4 bathrooms and 1 separate toilet
Bathroom facilities
3 baths, 3 showers and 3 toilets
Number of stories
2 stories and a basement
Facilities
Alarm installation, skylight, optical fibre and rolldown shutters

Energy

Energy label
Not available
Insulation
Partly double glazed
Heating
CH boiler and partial floor heating
Hot water
Electrical boiler (rental)
CH boiler
Nefit (gas-fired combination boiler from 2003, in ownership)

Cadastral data

HORST O 182
Cadastral map
Area
50 m²
Ownership situation
Full ownership
HORST O 713
Area
1.140 m²
Ownership situation
Full ownership
HORST O 1685
Area
10.810 m² (part of parcel)
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
On the edge of a forest, sheltered location and outside the built-up area
Garden
Surrounded by garden

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Market insights Beta

Avg. asking price

Verspreide huizen Horst

All of Horst

Not enough data available to show the average asking price.

arrow-right What does this mean?
Avg. asking price per m2

Verspreide huizen Horst

All of Horst

Not enough data available to show the average asking price per m2.

arrow-right What does this mean?
Need help with buying?

A real estate agent can give you more insights in the housing market.

arrow-right Find an agent
Based on homes that were sold in this neighborhood in the past year. More information

Venrayseweg 151

€ 875,000 k.k.